Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ









17 Νοέμβρη 1973 -> Ψωμί –Παιδεία – Ελευθερία !
17 Νοέμβρη 2012 -> ψωμί - Παιδεία – Ελευθερία – Εργασία!

Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 17 Νοέμβρη, Ο Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης και η Δημοτική αρχή δηλώνουν:


Καταγγέλλουμε το πολυνομοσχέδιο του τρίτου μνημονίου που ψηφίστηκε πρόσφατα από την σημερινή κυβέρνηση και τους βουλευτές της,  διότι με τις διατάξεις που περιέχει εκτός των άλλων μετατρέπει ουσιαστικά τους ΟΤΑ (Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης) σε υποκαταστήματα του Υπουργείου Εσωτερικών και υποβαθμίζει σε τέτοιο βαθμό τους Δημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους  όλων των Δήμων της χώρας,  που κυριολεκτικά τους μετατρέπει σε διακοσμητικά στοιχεία της Πολιτικής.

Ενδεικτικά το πολυνομοσχέδιο αποφασίζει και διατάσσει:
-Απόλυση πριν το τέλος του χρόνου τουλάχιστον 2.000 μονίμων και αορίστου χρόνου υπαλλήλων
- Υποχρεωτικές μετατάξεις -με την ποινή της απόλυσης για ενδεχόμενη άρνηση
-Διαθεσιμότητα ή απολύσεις  στους υπαλλήλους της αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού
-Παρατείνεται  μέχρι το τέλος του 2016 η απαγόρευση κάθε πρόσληψης
-Μειώνονται οι θέσεις των ειδικών συμβούλων
-Νέα μείωση κατά περίπου 22% των αντιμισθιών για Δημάρχους και Περιφερειάρχες
- Νέες μειώσεις σε όλους τους εργαζόμενους
Καθιερώνεται ως θεσμός -για να επιτηρεί τους υπερχρεωμένους δήμους- το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ(νέα τρόικα) , το οποίο θα συνιστά δράσεις προς τον Δήμο προκειμένου να αποσβέσει το έλλειμμά του. Ωστόσο, αν οι «συστάσεις» δεν εισακούγονται από τον Δήμο, το Παρατηρητήριο θα μπορεί να ζητεί από το Υπουργείο Εσωτερικών να βάλει τον συγκεκριμένο Δήμο σε «πρόγραμμα εξυγίανσης», που πρακτικά σημαίνει αύξηση των τελών για τους Δημότες και υποχρεωτικές μετατάξεις για τους Δημοτικούς υπαλλήλους.
Επίσης στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται αντιφατικές  μεταξύ τους διατάξεις  που αφορούν πλήθος ζητημάτων που πλήττουν στο σύνολό τους την Ελληνική κοινωνία και ειδικά τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα, τα οποία ουσιαστικά πλέον τα θέτουν στο κοινωνικό περιθώριο. Αντιθέτως , όπως πάντα, αφήνουν στο απυρόβλητο την οικονομική και πολιτική ελίτ της χώρας μας, η οποία είναι και η κύρια υπεύθυνη για το κατάντημα της Ελλάδος.
Η σημερινή στάση της κυβέρνησης  έχει επιφέρει στη χώρα μας αυξημένα μέτρα καταστολής, πλήρη ανυπαρξία σεβασμού της ανθρώπινης ζωής, μηδενική Πρόοδο και Ανάπτυξη, αδυναμία συγκρότησης Μαζικών κινημάτων με σοβαρά Διεκδικητικά και Αγωνιστικά Πλαίσια, σταδιακή αποχαύνωση της κοινωνίας από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με τους “δικούς τους Δημοσιογράφους”, Οικονομική Χούντα ( ΔΝΤ-ΕΕ ), ολοκληρωτική κατάργηση των Εργασιακών δικαιωμάτων, πρωτόγνωρη ανεργία   και επιβολή τέτοιων αβάσταχτων φόρων, που οδηγούν τον Ελληνικό Λαό στην φτώχεια, στην εξαθλίωση, ακόμα και στην αυτοκτονία.

Συνδημότες,  Συνδημότισσες,  Εργατοϋπάλληλοι , αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, αγανακτισμένοι πολίτες ,νέες και  νέοι, πρέπει  να συμπορευτούμε, να οργανώσουμε την καθημερινή πάλη και αντεπίθεση για να βάλουμε τέλος στις θυσίες για την κερδοφορία, την κρίση και το χρέος που δημιούργησε το γνωστό κεφάλαιο.

Να αποτρέψουμε τους εκβιασμούς και τις απειλές των κομμάτων και των μηχανισμών που υπηρετούν το καπιταλιστικό σύστημα.

Η Φλόγα της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973, ήταν, είναι και θα είναι, τόσο για τους Νέους όσο και γι’ αυτούς που επιλέγουν τον δύσκολο δρόμο της σύγκρουσης με το σημερινό καθεστώς, ένας Φάρος που μας φωτίζει  και μας  εμπνέει όλους.
Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την αποφυγή εφαρμογής αυτού του απάνθρωπου πολυνομοσχεδίου. Ο αγώνας συνεχίζεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: