Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Η αόνοος δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη!



Η αόνοος δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη μοιάζει εδώ και πολύ καιρό, με το «Μεθυσμένο Καράβι» του Ρεμπώ ή με «Το Πλοίο των Τρελών» του Σεβαστιανού Μπραντ και πλέει παντελώς απυξίδωτη σε αχαρτογράφητα νερά και σκοτεινούς θαλάσσιους γκρεμούς, συμπαρασύροντας μαζί της δυστυχώς και τον τόπο.
Δεν απαιτούνται προσόντα Κάλχαντος για να προβλέψει κανείς πως η κατάληξη που θα έχει η δημοτική αρχή Κώστα Λογοθέτη θα είναι η μοίρα και η τύχη του πασίγνωστου Ιταλικού κρουαζερόπλοιου "Kostia Koncortia", που έπεσε πριν από ένα χρόνο σε ύφαλο και βυθίστηκε στα ρηχά.

Ο Κώστας Λογοθέτης ήδη πλέει σε ένα ωκεανό από «λάθη» και είναι ανεπίδεκτο πάσης παρερμηνείας πως από καπετάνιους σαν και αυτόν ο τόπος και η χώρα μας έχουν χάσει το μπούσουλα και κινούνται στην καλύτερη των περιπτώσεων σε άγονη γραμμή. Η λέξη αιδώς, είναι πλέον λόγος φτωχός για να περιγράψει τις συφοριασμένες, (κατά την Καβαφική γραφή), πολιτικές επιλογές τους και την ιδεολογική και νοητική ημιπληγία. Τελευταία «ανδραγαθήματα» τους, μετά την σκοπούμενη υποβάθμιση του παραλιακού πάρκου της πόλεως του Λουτρακίου, η μετατροπή του σε αποθήκη άχρηστων μεταχειρισμένων αντικειμένων των επιχειρηματικών συμφερόντων που «λυμαίνονταν» το χώρο αντί πινακίου φακής κατά την περίοδο των εορτών και που αν κάποτε αρχίσει η απομάκρυνση τους φυσικά δεν θα γίνει με χρήματα του ιδιώτη, αλλά με μέσα του δήμου και χρήματα των δημοτών. Κάτι που αποδεικνύει περίτρανα πως ο Κώστας Λογοθέτης βλέπει τον τόπο σαν φέουδο και ιδιοκτησία του. Αρκεί μια βόλτα σε διάφορα σημεία της πόλης για να διαπιστώσουμε ότι οπτικώς και οσμητικώς την κατάντησαν μια απέραντη υπαίθρια Βεσπασιανή και γίναμε περίγελος ακόμη και των γυμνοσκελών περιοχών του νομού μας, αφότου εισέβαλε στον τόπο μας η κουλτούρα Λογοθέτη. Γίναμε καταγέλαστοι ακόμη και πανελλαδικώς με το να βλέπουμε το δήμαρχο και την πολιτική ουρά του να φράζουν δρόμους και να δέρνουν τον κόσμο, καθώς επίσης και να βεβηλώνουν αίθουσες όπως αυτή του περιφερειακού συμβουλίου.
Ένα άλλο «κατόρθωμα» της υπό καθεστώς ελευθέρας πτώσης δημοτικής αρχής του Κώστα Λογοθέτη είναι τα βίντεο που παρακολούθησαν οι τηλεθεατές στην εκπομπή «Εδώ Γεράνεια» του Γιώργου Παπαγεωργίου. Και που δείχνουν πως ενώ γίνονταν άμεση παραδοχή από συγκεκριμένο αντιδήμαρχο του δημάρχου για ύπαρξη και διαρροή επικίνδυνου χημικού, (Κλοφέν), από την λεηλασία του βιολογικού καθαρισμού των Αγ. Θεοδώρων σε ένα άλλο βίντεο που τραβήχτηκε από συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Κώστας Λογοθέτης προσπαθεί να υποτιμήσει το περιστατικό και δεν διστάζει να απειλήσει με παραπομπή στην Δικαιοσύνη αυτούς που κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα για να διαπιστωθεί αν υπήρξαν τυχόν ποινικές ευθύνες για την αμέλεια της φύλαξης της εν λόγω εγκατάστασης.
Ο Κώστας Λογοθέτης και οι αμνήμονες και αγνώμονες σεντζαφέντες του (άνθρωποι χωρίς μπέσα), διοικούνε ασύδοτα τον τόπο και τον μετέτρεψαν σε ένα ρεαλιστικό πίνακα στον οποίο πάλλει η ασχήμια και οι παράνομες πράξεις.
Ενδεικτικά, αναφέρεται πως το Λουτράκι κατάντησε ή πιο ορθά έχει ανακηρυχθεί τρίτο στη χώρα σε αυθαίρετη δόμηση και βρίσκεται στη τεσσαρακοστή θέση στην καταπάτηση αιγιαλών!
Ο μεγάλος Βελεστινλής έλεγε πως «Ο νόμος να ’ναι πρώτος και μόνος αρχηγός. Αρκεί να είναι νόμος και όχι υπο-νόμος». Και το σπαραξικάρδιο είναι ότι οι ίδιοι που ανήγαγαν την εξαπάτηση και τις έκνομες πράξεις σε περιωπή, θέλουν από πάνω να παριστάνουν και τον τιμητή. Η ντροπή, όμως, θα τους συντροφεύει ανάμεσα στους ανθρώπους «Σοί αίσχος μετ’ ανθρώποισι πέλει» και ενέχει τον κίνδυνο των εμπτυσμών και των ύβρεων.
Με τον Κώστα Λογοθέτη και τους ανθύπατους του, χορτάσαμε λόγο φθηνό και φτωχό, ψεύδη και πλάνες. Νομίζουν πως απευθύνονται σε μυθομνέριμνους πολίτες ή αλλιώς «χαυνοπολίτες». Οι δημότες δεν πρέπει επ’ ουδενί να νουθετήσουμε τα όσα κοπρώδη λέγονται και θα λεχθούν ηθηφθόρα από τους γνωστούς θεσιθήρες και καρεκλοκένταυρους των δημοσίων θέσεων, αλλά και από τους επιδέξιους ινστρούχτορες της κατευθυνόμενης «δημοσιογραφίας» που «καναλιζάρουν» την λαϊκή άγνοια και τα βλέπουν όλα «λίαν καλώς», γιατί τότε το όνειδος μας θα είναι πολύ μεγάλο.
Με την κατάλληλη συγκαρδίωση, οι πολίτες μπορούμε να αντιπαρέλθουμε αυτή την κατάσταση. Γιατί η ζωή έχει νόημα, όχι απλά να τη ζεις αλλά όταν την διαθέτεις για ένα σκοπό, για ένα ευγενικό ιδανικό. Και στην ζωή πρέπει να αρχίσουν να κερδίζουν αυτοί που έχουν καρδιά, όχι μόνον τη γενναία αλλά την καλή και τίμια καρδιά.
Υ.Γ.: Αν δεν ξέρετε τον Πίρον δεν χάνετε και τίποτα. Ήταν ένας Γάλλος ποιητής που έγραφε θεατρικά έργα. Έμεινε διάσημος χάρη σε αυτό που γράφτηκε πάνω στον τάφο του «Ενθάδε κείται ο Πίρον που δεν έγινε τίποτα». Αν ζούσε σήμερα στο Λουτράκι θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν δήμαρχος.


Του Δημήτρη Καραπατά*








Δεν υπάρχουν σχόλια: