Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Δήμαρχε Κ. Λογοθέτη. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα

Δήμαρχε Κ. Λογοθέτη. Αγαπητέ Κώστα.

Έχοντας παρακολουθήσει από κοντά τα δρώμενα της πολιτικής στο τόπο μας, είναι εύκολο να έχω διαμορφώσει άποψη για τεκταινόμενα, για την αποτελεσματικότητα και για το ποιόν του δημάρχου και της δημοτικής αρχής. Όμως αυτή τη στιγμή, δεν είναι αυτό το ζητούμενο. 
Ο τόπος μαστίζεται από την οικονομική κρίση, και δυστυχώς -κατά την προσωπική μου άποψη- από την παντελή απουσία στρατηγικού σχεδιασμού, και αποτελεσματικότητας της δημοτικής αρχής, που έρχεται και επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
Σαν να μην φτάνει μόνο αυτό, η στείρα αντιπαράθεση, καθαρά για το θεαθείναι αφού δεν παράγει αποτέλεσμα παρά μόνο εντυπώσεις, μεταξύ της δημοτικής αρχής, και της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δύο ανεξάρτητων συμβούλων (γιατί κατά τα λοιπά αντιπολίτευση δεν υπάρχει), έχει υποκαταστήσει την πολιτική και την προσπάθεια για λύσεις.

Θα το πω με πολιτική ευγένεια και όπως το λέει ο κόσμος. ΑΡΚΕΤΑ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ. 
Αρκετά με την αντιπαράθεση που στέκεται ως δικαιολογία της παντελούς απουσίας πολιτικής και λύσεων.
'Ελεος με την άκοπη και επαναλαμβανόμενη παρελθοντολογία. Ή εν πάσει περιπτώσει, αν έχετε επιτέλους στοιχεία, στείλτε τα στον εισαγγελέα ή παρουσιάστε τα στο δημοτικό συμβούλιο για να τελειώνουμε.
Το έχουν καταλάβει όλοι ότι το LTS στοίχισε αρκετά, όπως και οι άλλες υποδομές. Εσύ έχεις καταλάβει -επιτέλους- ότι ο κόσμος σε (μας) επέλεξε για να αξιοποιήσουμε αυτές τις μεγάλες επενδύσεις και υποδομές της περιοχής;
Αν όχι, πολύ φοβάμαι ότι θα το καταλάβεις σύντομα, στις επόμενες εκλογές. Μόνο που εκεί, ο κόσμος θα λέει ότι του ενός στοίχισε παραπάνω και τα έφτιαξε και τον τιμωρήσαμε, ο άλλος όμως (εσύ), ήταν ανάξιος να τα εκμεταλλευτεί, ειδικά όταν ο τόπος τον χρειαζόταν όσο ποτέ άλλοτε, κολλώντας ίσως την στάμπα του αποτυχημένου.
Να μου πεις, με έπιασε ο πόνος για το τι θα πουν σε εσένα, και πως θα σε χαρακτηρίσουν; Όχι φίλε Κώστα. Με έπιασε ο πόνος να προχωρήσει μπροστά ο τόπος. Και αυτό δεν θα γίνει έτσι όπως πάει το πράγμα.
Εν κατακλείδι. 
Οι προτάσεις μου για τη Λουτράκι ΑΕ και για το Υδροθεραπευτήριο (αλλά και το Συνεδριακό), έχουν κατατεθεί πολλάκις, και εγγράφως και στο δημοτικό συμβούλιο, και στο θεματολόγιο του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας.
Άσε στη μπάντα τα ψευτοδιλήμματα και τις στείρες και ανούσιες αντιπαραθέσεις με τον προηγούμενο (γιατί τον προ-προηγούμενο κάπου τον έχεις ξεχάσει).
Κάνε την έκπληξη, και εκτός από τον εαυτό σου και τους μυστικοσυμβούλους σου, κάνε (όπως σου έχω προτείνει από την αρχή), μια διαπαραταξιακή επιτροπή, πλαισιωμένη από έμπειρους τεχνοκράτες συμβούλους και από τον LTO, με συγκεκριμένη ατζέντα και με συγκεκριμένο στόχο.
Εμπιστεύσου επιτέλους τους ειδικούς, τους γνώστες, τους ανθρώπους που πονάνε τον τόπο τους (και όχι τους γυρολόγους τυχοδιώκτες). Τους ανθρώπους που σύντομα μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα.
Και τέλος, συνεργάσου. Το one man show έχει πεθάνει προ καιρού.
-- Αν χρειαστεί να ζητήσεις συγγνώμη, κάντο. 
-- Αν χρειαστεί σε κάποια πράγματα να κάνεις πίσω, κάντο. 
-- Αν είναι να το κάνεις, κάντο χωρίς κρυφές ατζέντες, χωρίς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, με διαφάνεια και χωρίς διαπλεκόμενες πολιτικές, όπως έχει γίνει κατά κόρον έως σήμερα.

Εκτός αν τελικά, το θέμα σου δεν είναι η πρόοδος του τόπου, αλλά η πάρτη σου και η δική σου προσωπική ατζέντα (έστω η δική σου και των λίγων -πια- δικών σου).

Κ. Λογοθέτη, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Γεώργιος Μπάκος

Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας
Λουτρακίου-Περαχώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: