Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΧΩΡΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2013, ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΠΑΞΙΩΝΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ!


Η απρεπής και προσβλητική συμπεριφορά του δημάρχου Λουτρακίου Κώστα Λογοθέτη αφ’ έδρας σε βάρος του προσώπου της δημοτικής συμβούλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαρίας Πρωτοπαππά, ήταν αυτή που δημιούργησε την πλέον αρνητική εικόνα στο μπάχαλο της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου με τον προϋπολογισμό του 2013!

Έναν προϋπολογισμό με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των € 34.000.000, αλλά με ισχνότατο κοινωνικό πρόσωπο, επιδεικνύοντας και αναδεικνύοντας την έλλειψη σεβασμού προς τη δοκιμαζόμενη τοπική κοινωνία, ενώ παράλληλα καθιστά σαφέστατα την έλλειψη αδυναμίας αντίληψης της πραγματικότητας από τη σημερινή δημοτική αρχή. Να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός και το πρόγραμμα των τεχνικών έργων είναι τα κορυφαία θέματα του δημοτικού συμβουλίου και χθες η πλειοψηφία, μόνη της, απέδειξε πόσο κατώτερη των περιστάσεων είναι, στην αντιμετώπιση μείζονος σημασίας θεμάτων.
Ο φετινός προϋπολογισμός θα έπρεπε κι επιβαλλόταν να έχει έντονο και ισχυρό προσανατολισμό με γνώμονα τα τοπικά κοινωνικά κριτήρια και τις ανάγκες αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας. Ωστόσο, η δημοτική αρχή μόνη της αναδεικνύει ότι δεν διαθέτει καμία απολύτως κοινωνική ευαισθησία, δεδομένου ότι στον προϋπολογισμό η πρόβλεψη περιορίζεται μόλις στις € 20.000 για το κοινωνικό παντοπωλείο, ενώ ως χρηματικό βοήθημα έχει προβλεφθεί μόλις κονδύλιο της τάξεως των € 2.000.
Πρόκειται στην ουσία για σκέτη κοροϊδία όταν το 2012 ο ιερός ναός Παναγίας Γιάτρισσας στο πλαίσιο του κοινωνικού του έργου σιτίζει σταθερά 450 αναξιοπαθούσες οικογένειες, ενώ από τα έσοδα που είχε από τα κεράκια των πιστών, διένειμε με αξιοκρατικά κριτήρια το ποσό των € 21.000! Εδώ ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τη δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη και για όλους αυτούς που τον πλαισιώνουν.
Φυσικά, να μην ξεχνούμε και διαφεύγει της μνήμης μας η προεκλογική δέσμευση ότι το 20% της αμοιβής τους, όποια κι αν είναι αυτή θα το διέθεταν προς ενίσχυση απόρων. Άλλη μία προεκλογική εξαπάτηση, η οποία δεν πρέπει να λησμονείται στις δυσβάσταχτες συνθήκες που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες.
Από εκεί και πέρα τι να πει και τι να συζητήσει κάποιος για τον προϋπολογισμό, όταν οι ίδιοι οι αντιδήμαρχοι όταν ερωτούντο για συγκεκριμένα κονδύλια έλεγαν μη δίνετε σημασία, αυτό είναι πλασματικό και ούτω καθ’ εξής. Καμία σοβαρότητα και στην ουσία παρωδία, που δείχνει περίτρανα ότι η πλειοψηφία είναι κατά πολύ κατώτερη των περιστάσεων και δεν διαθέτει συναίσθηση των όσων διαπράττει. Το δυστύχημα για όλους αυτούς που θεωρούν ότι «κοροϊδεύουν», είναι ότι θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων και δεν θα μπορούν να αντιληφθούν το γιατί!
Αξιοσημείωτη είναι η έλλειψη συναίσθησης και η αδυναμία αξιολόγησης των δαπανών όσον αφορά κονδύλια για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, σ’ έναν κατ’ εξοχήν τουριστικό δήμο. Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται διάθεση € 15.000 για συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού κι άλλα € 15.000 για την τουριστική προβολή του δήμου στο εσωτερικό της χώρας. Μια δαπάνη, τόσο ισχνή που δεν θα φέρει αποτέλεσμα κι αυτά τα χρήματα εκ του αποτελέσματος θα έχουν πάει χαμένα.
Η αστειότης, σ’ ολόκληρο το μεγαλείο της.
 loutraki-press

Δεν υπάρχουν σχόλια: