Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ Ο ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΈΤΡΕΧΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΛΗΤΗΡΕΣ!







Με τις λέξεις απ΄ ότι φαίνεται παίζει πλέον ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Κ. Λογοθέτης αφού σε δηλώσεις του τα πρωί  έξω από το Υδροθεραπευτήριο όπου κατέφθασε ασθμαίνοντας –κι ενώ όλα τα blogs περίπου του Λουτρακίου από το πρωί μετέδιδαν την είδηση συντηρητικής κατάσχεσης κινητής περιουσίας-,


 Προσπάθησε για άλλη μια φορά να παραπλανήσει πολιτικά τους παρευρισκόμενους blogers, δημοσιογράφους, τηλεοπτικά συνεργεία κ.τ.λ.
Σε δηλώσεις του λοιπόν τόνιζε έντονα εκνευρισμένος, ότι δεν πρόκειται για κατάσχεση, αλλά για απλή καταμέτρηση! Ότι πείτε Μπέη μας. Αλλά για πέστε μας, ξέρετε κανέναν στον οποίον πήγαν σπίτι του για να καταμετρήσουν καρέκλες, τραπέζια και κουταλομαχαιροπίρουνα χωρίς λόγο; Όχι βέβαια. Πρόκειται λοιπόν κ. Δήμαρχε για κατάσχεση, με ότι αυτό συνεπάγεται για το SPA και για το Λουτράκι. Δεν μπορείς άλλο να ξεφεύγεις πολιτικά από τα αυτονόητα που ξέρουν πλέον και οι πέτρες: Πολιτικά απέτυχες να διαχειριστείς αυτό το μεγάλο και σοβαρό θέμα!
Το ιστορικό…
Ήταν λίγο μετά τις 11:30 το πρωί όταν μπήκαν στο χώρο του SPA, ο εργολάβος μαζί με δικαστικούς κλητήρες με σκοπό να καταγράψουν την κινητή περιουσία του SPA, λόγω των οφειλών του Δήμου προς την εταιρεία που το κατασκεύασε. Μέσα στο χώρο επικράτησε αναστάτωση, ενώ οι πληροφορίες ανέφεραν, ότι έξω από το κτίριο υπήρχε ακόμα και φορτηγό για κάθε ενδεχόμενο. Άμεσα οι υπεύθυνοι ειδοποίησαν τον Δήμαρχο και πρόεδρο της εταιρείας Λουτράκι Α.Ε. ο οποίος έφτασε μετά από λίγα λεπτά μαζί με τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Σ. Νικολάου.
Τι σημαίνει αυτό στην ουσία;
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, έγινε μια «απλή καταγραφή και τίποτα παραπάνω». Δεν μας είπατε όμως κ. Δήμαρχε, τι σημαίνει αυτό στην ουσία. Γιατί όλοι χθες στο Λουτράκι έκαναν λόγο για συντηρητική κατάσχεση και δέσμευση της κινητής περιουσίας του SPA, εκτός από εσάς. Όταν λέτε «απλή καταγραφή», τι εννοείτε; Δεν είχαν δουλειά να κάνουν και πέρασαν μια βόλτα από το SPA για να δουν τι έχει μέσα και να τα «φακελώσουν»;
Σφοδρή επίθεση και καταγγελίες κατά Γκιώνη…
Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης, ο κ. Λογοθέτης μεταξύ των άλλων σημείωσε: «Από τις 19/1/11 που είμαστε στη Διοίκηση του SPA βιώνουμε μια τραγική κατάσταση. Με σημαντικές οφειλές στους εργολάβους που το έχτισαν. Ένα SPA υπερτιμολογημένο, που δημοπρατήθηκε το 2006 με 11,4 εκ. ευρώ περίπου μαζί με το Φ.Π.Α. και κόστισε τελικά 20 εκ. ευρώ. Με επιλογές της προηγούμενης Δημοτικής αρχής, η οποία, ενώ ήταν ήδη στο έργο ο εργολάβος, είπε: «Δεν θέλω αυτό το SPA, θέλω ένα άλλο». Η χαρά του κάθε εργολάβου βεβαίως είναι αυτό και γι΄ αυτό έγινε αυτή η υπερτιμολόγηση. Θα έπρεπε λοιπόν εμείς, για να πετάξουμε από πάνω μας αυτό το θέμα, να το κλείσουμε. Διότι οι οφειλές όταν αναλάβαμε ήταν 8 εκ. ευρώ. Και είναι προφανές ότι μέσα σε δύο χρόνια ήταν αδύνατο να βρεθούν αυτά τα χρήματα. Κάναμε τιτάνιο αγώνα να «κρατήσουμε» τους εργολάβους κι έχουμε δώσει περίπου 1,5 εκ. ευρώ, αλλά πάντα η οφειλή είναι μεγάλη. Σήμερα, (σ.σ. χθες) γίνεται μια καταγραφή των κινητών πραγμάτων και τίποτα άλλο. Θα συνεχίσουμε τις επαφές με τον εργολάβο για να αποφύγουμε οτιδήποτε άλλο. Η διαχείριση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής που λειτουργούσε με τρόπο «ένα συρτάρι γεμάτο χρήματα που δίνουμε δεξιά κι αριστερά», μας έχει φέρει σε αυτό το αδιέξοδο σήμερα. Εγώ και οι συνεργάτες μου ανοίγουμε πλέον ένα νέο κεφάλαιο ελέγχου από δω και πέρα, όλων αυτών των δαπανών που έχουν γίνει στην εταιρεία -και όχι μόνο-, όχι μόνο για το SPA, αλλά και για άλλα κτίρια όπως του ΚΕΠ που κόστιζε 600.000 ευρώ και τελικά κόστισε 1,48 εκ. ευρώ. Θα προσπαθήσω να διασφαλίσω τα συμφέροντα του Δήμου και ότι μπορούμε από την περιουσία του. Καταγγέλλω και θα το κάνω με κάθε τρόπο από δω και στο εξής, την προηγούμενη διαχείριση του κ. Γκιώνη που έφερε το Δήμο και την εταιρεία σε αυτό το χάλι. Αναμένω αντιδράσεις και από την πλευρά της αντιπολίτευσης για να στηρίξουμε το δημόσιο συμφέρον».
Άμυνα με… επίθεση
Ωραία «άμυνα» με τη μορφή «επίθεσης» κ. Δήμαρχε. Οφείλουμε να το ομολογήσουμε, ότι ρίξατε τη «μπάλα» αλλού. Μόνο που…. τη χάσατε! Γιατί απλά, φάνηκε ξεκάθαρα ότι είστε πολιτικά αναξιόπιστος. Μόλις πριν λίγες μέρες εσείς ο ίδιος μέσω των blogs –στα οποία χθες κάνατε επίθεση-, δεν διαλαλούσατε σε έντονο ύφος ότι δεν υπάρχει καμία κατάσχεση στο SPA και ότι δεν τίθεται θέμα και ότι όλα λειτουργούν κανονικά; Χθες λοιπόν, διαψευστήκατε οικτρά κ. Δήμαρχε και με τον χειρότερο τρόπο! Όχι για σας, αλλά για την πόλη του Λουτρακίου και τη φήμη του. Λυπόμαστε πολύ κ. Δήμαρχε, αλλά αυτοδιοικητικά και πολιτικά είστε εντελώς οφ – σάιντ!!
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΩΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: