Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Ενοριακή δράση ιερού Ναού Παναγίας Γιάτρισσας Λουτρακίου





ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΣ 2Ο12






Η εθελοντική προσφορά "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" που άρχισε τον Ιανουάριο 2005 συνεχίζει την παρουσία της στα κοινωνικά δρώμενα της πόλης μας. Με το παρόν σας ενημερώνουμε, ότι κατά την χρονική περίοδο 2012 σε συνεργασία με ιατρούς (παθολόγο, καρδιολόγο, ορθοπεδι­κό, γενικό μικροβιολόγο) και εθελοντές πραγματοποιήθηκαν με την μορφή Ύ.Κ.Ο.Ν." (κατ' οίκον νοσηλεία, προληπτική, μετανοσοκομειακή, ανακουφιστική κ.λ.): Επί συνόλου 6.71 1   ενεργειών.82  κατ' οίκον
επισκέψεις σε ΑΜΕΑ (άτομα με ειδικές ανάγκες), κυρίως με κινητικά προβλήματα,! 77 επισκέψεις των νοσηλευτριών και της κοινωνικής λειτουργού σε άτομα με προβλήματα υγείας (κατακλίσεις, ενέσεις|| μετρ. σακχάρου, χολ/νης, αλλαγής καθετήρα, ψυχολογική υποστήριξη), 132 επισκέψεις σε ιατρούς και νοσοκομεία για κλινικές εξετάσεις, 706 οικονομικά βοηθήματα, συνολικά 21.185, 5.614 ενισχύσεις οικογενειών με τρόφιμα και ρούχα. Αναλυτικά προσφέρθηκαν: 3.500 κιλά τρόφιμα 2.900 κιλά ελαιόλαδου 7.300 κιλά ιματισμού. Τα ανωτέρω είδη, καθώς και έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις, εδόθησαν με τη συμμετοχή των ενοριτών μας άμεσα, χωρίς καμία κρατική ενίσχυση. Σημειωτέον ότι η "Κατ' οίκον νοσηλεία" είναι η μοναδική εθελοντική προσπάθεια χωρίς εξάρτηση από οποιοδήποτε πρόγραμμα του Υπουργείου; Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Επίσης έχει προσφερθεί ιματισμός στην Εξωτερική Ιεραποστολή. Καταγράφονται περιστατικά κοινωνικά αποκλεισμένων ατόμων, με σκοπό την επανένταξη, σε συνεργασία  με αρμόδιους φορείς  (Κοιν.  Πρόνοια  κ. λ. π.).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους της πόλης μας και ιδιαίτερα σε ασθενείς, που η πρόσβαση τους στο νοσοκομείο είναι δύσκολη ή αδύνατη. Τηρείται βιβλίο καθημερινού προγράμματος δράσεως για τον συντονισμό και καταγραφή των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ο Ιερός Ναός "Παναγιά η Γιάτρισσα" έχει διαθέσει τον 2ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου για συναντήσεις των μελών της ΥΚΟΠΝ, δανειστική βιβλιοθήκη, καθώς και χώρο αποθήκευσης τροφίμων, ιματισμού, φαρμάκων
Λειτουργεί τηλ. Γραμμή ΙSDN με πρόσβαση στο διαδίκτυο και e-mail Το έτος 2012 έχει δεχθεί 39 αιτήματα βοηθείας και έχει προ­ωθήσει 11 άτομα σε μονάδες απεξάρτησης, καλύπτοντας και οικονο­μικά την πρώτη μετάβαση τους στο πρόγραμμα. Συνεχίζοντας οι παρεμβάσεις στις σχολικές κοινότητες για ενημέρωση και βιωματική εκπαίδευση σε συνεργασία με το Νομαρχιακό Κέντρο πρόληψης. Στον Ιο όροφο του Πνευματικού Κέντρου μας λειτουργεί καθημερινά διαδικτυακός (internet) χώρος, με 4 υπολογιστές και υπάρχουν επι­τραπέζια παιχνίδια (ποδοσφαιράκι, πιγκ-πογκ, γκρινιάρης, μονόπολη,  κ.λ.π)
 Το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο στην προσπάθεια του να σταθεί στο πλευρό των ενοριτών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να βοηθήσουν τα παιδιά τους όσο αφορά την εκπαιδευτική τους επιμόρφωση λειτουργεί κοινωνικό φροντιστήριο και παραδίδονται μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου. 


ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ
Το Φιλόπτωχο Ταμείο από την αρχή της σχολικής χρονιάς διοργάνωσε μαζί με εθελο­ντές καθηγητές μαθήματα Αγγλικών, Αρχαίων Ελληνικών, Νεοελληνικής Γλώσσας και Φυσικής. Από τον μήνα αυτό ξεκίνησαν μαθήματα και Μαθηματικών. Έτσι το πρόγραμμα του Κοινωνικού μας Φροντιστηρίου έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Τρίτη:     6:00 μ.μ. - 7:00 μ.μ. Φυσική Γ' Γυμνασίου

Πέμπτη: 5:00 μ.μ. - 6:00 μ.μ. Φυσική Β' Γυμνασίου

Τετάρτη: 6:00 μ.μ. - 7:00 μ.μ. Μαθηματικά Α' Γυμνασίου 7:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ. Μαθηματικά Β' Γυμνασίου

Πέμπτη: 8:00 μ.μ. - 9:00 μ.μ. Μαθηματικά Γ' Γυμνασίου

6:00 μ.μ. - 7:00 μ.μ. Νεοελληνική Γλώσσα Α' Γυμνασίου

Τρίτη - Τετάρτη - Πέμπτη: 5:00 μ.μ. - 7:00 μ.μ. Αγγλικά

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2744028020 - 2744069471


Δεν υπάρχουν σχόλια: