Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Λουτράκι - Πρωτοβουλία Πολιτών. Κι' όμως γυρίζει κε Λογοθέτη

"Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα μας, με τον ίδιο τρόπο σκέψης που χρησιμοποιούσαμε όταν τα δημιουργήσαμε". Albert Einstein

Για να δανειστώ λίγο την γνωστή έκφραση της διαφήμισης..... "κι' όμως γυρίζει" ή τέλος πάντων μπορεί να γυρίσει η αρνητική κατάσταση στο Δήμο και στη Λουτράκι ΑΕ, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από την αναποτελεσματικότητα, τις κάκιστες επιλογές και την ανυπαρξία στρατηγικής από τη δημοτική αρχή του Κ. Λογοθέτη και τους συμβούλους του. 
Δήμαρχε το.."ματσάκι γυρίζει", αρκεί να μπορέσεις -επιτέλους- να βάλεις στην ατζέντα το καλό του τόπου και των δημοτών, και όχι μια ξεροκέφαλη και στείρα τακτική και πολιτική που έχουμε βιώσει επί 27 μήνες στο τόπο μας.
Δήμαρχε Κ. Λογοθέτη, για να γίνει αυτό, θα πρέπει να κατανοήσεις ότι υπάρχουν εργαλεία, τεχνικές, πρακτικές και άτομα, που ενδεχομένως μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν, και όχι μαθητευόμενοι μάγοι και μυστικοσύμβουλοι με εξαιρετικά αμφίβολες ατζέντες, που έχουν οδηγήσει τη περιοχή και τη περιουσία του δήμου στον μαρασμό και στην ανυποληψία. 
Αλλά βέβαια δεν θα γίνει αυτό

  • Όταν η δημοτική αρχή προεξάχνοντος του δημάρχου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου λειτουργούν αυθαίρετα και αυταρχικά, λες και μας έχουν καλεσμένους στο κατάστημα του πατέρα τους. Το πρόσφατο παράδειγμα με την ετσιθελική άρνηση του προέδρου του ΔΣ να θέσει σε ψηφοφορία πρόταση ενός επικεφαλής συνδυασμού, ενός προέδρου νομικού προσώπου, του πρώην προέδρου και του πρώην γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου, πρώτον αναδεικνύει την έπαρση και τον τρόπο σκέψης της δημοτικής αρχής, και δεύτερον παραπέμπει σε άλλης μορφής καθεστώτα. Για να μη πω για την "γαργάρα" περί παραίτησης αν αλλάξει η ημερομηνία. Αλλά από τέτοιες γαργάρες είναι συνηθισμένοι εκεί στην δημοτική ομάδα του Κ. Λογοθέτη, όπως πχ με την επίσημη παραίτηση δημ. συμβούλου και την επαναφορά του, χωρίς καμμία άλλη διαδικασία και αναφορά. Αυθαιρεσία στο έπακρο.
  • Όταν ο δήμαρχος διαψεύδει συνεχώς τον εαυτό του με αναφορές στο ΔΣ και σε συνεντεύξεις οι οποίες είναι τσακωμένες με την αλήθεια, όπως στην περίπτωση της "καταμέτρησης" που έγινε κατάσχεση, που όμως δεν ήταν κατάσχεση....!!! Μιλάμε για θράσος.
  • Όταν τα έσοδα του υδροθεραπευτηρίου έχουν υποχωρήσει σημαντικά, και επί 24 μήνες η δημοτική αρχή άλλαζε αντιπροέδρους σαν τα πουκάμισα, και προέβαινε σε πραξικοματικές παραιτήσεις μελών από το συμβούλιο της κοινοπραξίας, αντί να σχεδιάσει στρατηγική και να την υλοποιήσει. 
  • Όταν τα περιουσιακά στοιχεία μένουν ανεκμετάλλευτα και ύποπτα ανέγγιχτα, όπως οι καταρράκτες και το πάρκο δεξαμενής, για να μην πω για τη περιοχή του Ισθμού που έχει γίνει κοτέτσι. 
  • Όταν κινείται με παραβατικό και αδιάφανο τρόπο, όπως στη περίπτωση του κολυμβητηρίου (που άλλοτε το... επισκέπτονται, και άλλοτε το.... δοκιμάζουν), ή την περίπτωση της Νεραϊδοχώρας που παραχωρήθηκε η περιοχή αντί ευτελούς αντιτίμου χωρίς διαγωνισμό ή έστω πρόσκληση ενδιαφέροντος, και χωρίς να έχει συγκαταθέσει επίσημα το λιμενικό ταμείο Κορίνθου, στο οποίο ανήκει ο μισός χώρος της εγκατάστασης. Άσε που από τα Φώτα έχουμε κάνει το παραλιακό πάρκο... αποθήκη του επιχειρηματία της Νεραϊδοχώρας, εντελώς αυθαίρετα, λες και είναι το οικόπεδο του πατέρα τους. 
  • Να μην πω για τον βαθύ ύπνο των μελετών και φακέλων για υπό ένταξη έργα σε αναπτυξιακά επιδοτούμενα. Η δημοτική αρχή του Κ. Λογοθέτη όπως είπε ένας φίλος έχει καταντήσει "η δημοτική αρχή που έβλεπε τις προσκλήσεις του ΕΣΠΑ να περνούν". 
  • Ούτε να πω για την ανικανότητα να προχωρήσει ο προαστιακός ή να αναβιώσει το Καρναβάλι που επι ημερών Κ. Λογοθέτη έγινε φτωχός συγγενής των Αποκριών. 
Θα μου πεις, με όλα αυτά "γυρίζει"; Κι' όμως το ματσάκι γυρίζει.

Δήμαρχε, η Πρωτοβουλία Πολιτών είναι εδώ για να βοηθήσει και αυτή και τις επόμενες δημοτικές αρχές, όχι γιατί γουστάρουμε κάποιον ή γιατί σας συμπαθήσαμε, ούτε γιατί λυπηθήκαμε την αναποτελεσματικότητα σας. Αλλά γιατί ζούμε εδώ. Ζουν τα παιδιά μας εδώ. Και γιατί ο τόπος και φυσικοί και υλικοί του πόροι είναι ευλογία για τον τόπο, και για οποιαδήποτε σοβαρή δημοτική αρχή.

Δήμαρχε, ο Αϊνστάιν κάποτε είχε πει "Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα μας, με τον ίδιο τρόπο σκέψης που χρησιμοποιούσαμε όταν τα δημιουργήσαμε". 
Δήμαρχε Κ. Λογοθέτη, πρωτίστως εσύ και οι σύμβουλοι σου (λέμε τώρα), δείχνουν να σκέφτονται ακριβώς έτσι. Παλιομοδίτικα, με τους όρους τις προϋποθέσεις και την λαχτάρα για τη διατήρηση στην εξουσία, που μας έφτασε εδώ που είμαστε σήμερα (και που αύριο δείχνει να είναι χειρότερα). 
Προτάσεις και ιδέες υπάρχουν, και η Πρωτοβουλία Πολιτών κινείται προς αυτή τη κατεύθυνση, δηλαδή να καταθέσει και να καταθέτει πλαίσια προτάσεων και λύσεων για τον τόπο και τους δημότες του. 
Προτάσεις υπάρχουν π.χ. για το Loutraki Thermal Spa (όχι του στυλ....μιλάμε με ιδιώτες με εντελώς αδιαφανείς τρόπους και κρυφές ατζέντες, ούτε του στυλ....μιλάμε π.χ με τον εργολάβο για να αναλάβει την διαχείριση του -ούτε να το σκέφτονται κάποιοι-).  Οι προτάσεις πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους επιχειρηματίες της περιοχής. Να γίνουν γνωστές και διαφανείς σε όλους. Υπάρχουν λύσεις όπως η συνεκμετάλλευση, η μίσθωση με όρους που εξασφαλίζει το δημοτικό χαρακτήρα, με συζήτηση σε funds που θα αναλάβουν τη διαχείριση και άλλων μονάδων στη περιοχή, με ΣΔΙΤ, με αναχρηματοδότηση των οφειλών και του δανείου, με σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία, και άλλες προτάσεις που θα τεθούν σε διαβούλευση.
Προτάσεις υπάρχουν π.χ. και για την ανάπτυξη και το τουρισμό. Αλλά βλέπεις έπρεπε να περιμένεις 26 μήνες έχοντας εκχωρήσει τα δικαιώματα προβολής σε ιδιώτες και ΜΚΟ, μέχρι να καταλάβεις ότι η διαχείριση θα έπρεπε να είναι οργανωμένα μέσω του δήμου και των εργαλείων που δίνει ο Καλλικράτης, ή για να καταλάβεις ότι τελικά και η Περιφέρεια δεν θα προχωρήσει στο μοντέλλο τύπου DMO όπως το LTO. Οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί πολλάκις, και η σωστή εκμετάλλευση και συνεργασία με τον LTO, σε συνδυασμό με την άντληση κονδυλίων μέσα από τα τέλη επί τζίρου και παρεπιδημούντων, θα είναι μια βάση προς διαμόρφωση.
Προτάσεις υπάρχουν, όπως π.χ. και για το κολυμβητήριο. Αύριο κι' όλας μπορούμε να κλείσουμε συναντήσεις ή να καλέσουμε εδώ τους εκπροσώπους των μεγάλων Ρωσώφωνων ομοσπονδιών κολύμβησης, συγχρονικής και υδατοσφαίρισης, (για να χαρεί και ο Ν. Λόης), με σκοπό το allotment διαδρόμων για την προετοιμασία τους καθόλη τη διάρκεια του έτους, που θα εξασφαλίσει το κόστος και τα πρότυπα λειτουργίας του κολυμβητηρίου, και θα επιτρέψει την έλευση πολλών επισκεπτών και την πρόταση για μεγάλες διοργανώσεις.

Αυτή είναι η κατεύθυνση της Πρωτοβουλίας Πολιτών, και αυτές είναι ορισμένες από τις προτάσεις που θα έπρεπε ήδη να έχει καταθέσει και να υλοποιεί η δημοτική αρχή του Κ. Λογοθέτη.
Αν μπορούσε....
Αν ήθελε.... 
loutraki one

Δεν υπάρχουν σχόλια: