Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συζήτηση φορέων του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων για την πορεία των Δημόσιων Υπηρεσιών 


Συζήτηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 , στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων κ. Κώστα Λογοθέτη προς όλους τους Φορείς του Δήμου, σχετικά με την επαπειλούμενη συρρίκνωση ή κατάργηση των Δημοσίων Υπηρεσιών στο Δήμο μας, με κλείσιμο του Ι.Κ.Α. Λουτρακίου, κατάργηση Αστυνομικών Τμημάτων Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων και άλλων Φορέων.
Τη συζήτηση άνοιξε ο Δήμαρχος, κ. Κώστας Λογοθέτης, ο οποίος τοποθετήθηκε πάνω σε 2 κεντρικούς άξονες, αφενός στις έως σήμερα, ενέργειες της Δημοτικής Αρχής στα πλαίσια των υφιστάμενων συνθηκών, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί στο Καλλικρατικό πλαίσιο λειτουργίας των Δήμων σε συνδυασμό με την οικονομική κατάσταση της χώρας και αφετέρου στην ανάγκη δημιουργίας ενός blog Δημοτών, το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα ενεργούς συμμετοχής στα  τεκταινόμενα που αφορούν τον τόπο. 
Στη συνέχεια καταγράφηκαν Δημότες και Φορείς οι οποίοι θέλησαν να τοποθετηθούν στη συζήτηση. Ενδιαφέρουσα ήταν η συμμετοχή Φορέων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής: αυτόδιοικητικοί ( το παρόν έδωσαν οι κκ Αντιδήμαρχοι Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, Γλυκοφρύδης, Γ. Δέδες, Μουζάκης, Κακούρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων κ. Νικολάου, ο τέως Δήμαρχος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, κ. Γκιώνης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κκ Λόης, Πετρίτσης, Φίλης, Ασημακόπουλος, η τοπική σύμβουλος κα. Βλαστάρη), πολιτικοί Φορείς (εκπρόσωποι από : Σύριζα, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ε.ΠΑ.Μ, ΚΚΕ, παράρτημα Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης), συνδικαλιστικοί Φορείς όπως το Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου, σύλλογοι (εκπρόσωποι από Νέα Αστέρια, Πολιτιστικός Σύλλογος Περαχώρας, Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου, Οικιστές Βουλιαγμένης, Εμπορικός Σύλλογος Λουτρακίου, οικιστές Φλοίσβου, Συνταξιούχοι, Ξενοδόχοι, LTO, Εθελοντές Αγίων Θεοδώρων) καθώς και εκπρόσωποι Δημόσιων Φορέων του Δήμου μας, όπως ο ΟΑΕΔ και η Αστυνομία.
Αποφασίστηκε να συγκροτηθεί Επιτροπή από τους ενδιαφερόμενους Φορείς, οι οποίοι σε πρώτη φάση είναι οκτώ. Η Επιτροπή αυτή θα διευρύνεται κατά την πορεία των εργασιών της, από όποιους θα ήθελαν να συμμετέχουν.

Μετά από εξουσιοδότηση των συμμετεχόντων Φορέων, ώστε να συντονιστεί η σύγκληση σε πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής από το Δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, σας ενημερώνουμε ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013 και ώρα 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: