Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΙΑΤΡΙΣΣΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΦΩΤΙΣΗ!



Έχοντας ως φόντο τις 24:00 της 30ης Ιουνίου 2013 συνέρχεται σήμερα η γενική συνέλευση της Λουτράκι Α.Ε., προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις καθοριστικές για το μέλλον όχι μόνον της ίδιας της εταιρείας, αλλά και του τόπου.
 
Ευελπιστείται ότι αυτό το έχουν αντιληφθεί και οι ταγοί και δεν θα επιδοθούν σε πολιτικά σλάλομ κι εντυπώσεις, αλλά θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, θα επιδείξουν τη ενδεδειγμένη σοβαρότητα που απαιτείται και θα προβούν στη λήψη ουσιαστικών και καθοριστικών αποφάσεων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου κι όχι να τον γυρίζουν δεκαετίες πίσω, λαμβανομένου υπόψη ότι είναι ως να βρίσκεται στην τελευταία δεκαετία του περασμένου αιώνα.
Το δίδυμο των δικηγόρων του δημάρχου Λουτρακίου κι εν προκειμένω προέδρου - διευθύνοντος συμβούλου της Λουτράκι Α.Ε. Κώστα Λογοθέτη οι Γιώργος Λιάππης και Χρήστος Τζοάνος, αναμένεται κι επιβάλλεται να καταθέσουν προς τα μέλη της συνέλευσης γνωμοδότηση με πλήρη νομική κάλυψη για δύο καυτά θέματα:
● Τις προϋποθέσεις μεταβίβασης είτε με επιστροφή, είτε με εξαγορά περιουσιακών στοιχείων της Λουτράκι Α.Ε.
● Τις προϋποθέσεις είτε ενοικίασης, είτε εκχώρησης, είτε ανάθεσης για ορισμένο χρόνο λειτουργίας κι εκμετάλλευσης του Loutraki Thermal Spa στην πιστώτρια εταιρεία Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε.
Ως γνωστόν η Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε. έχει νερώσει προς χάριν του Κώστα Λογοθέτη πάρα πολύ το κρασί της, αλλά θέτει ως τελεσίγραφο ότι δεν υπάρχει άλλη ημερομηνία πέραν της 30ης Ιουνίου. Δηλαδή, από 1ης Ιουλίου 2013 ενεργοποιούνται και θα υπάρξει πλήρης εφαρμογή όλων των δικαστικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί, γεγονός που μεταφράζεται διενέργεια πλειστηριασμών στα περιουσιακά στοιχεία της Λουτράκι Α.Ε.
Φυσικά, για το γράφοντα υπάρχει αγωνία, δεδομένου ότι ο τόπος γενικότερα βρίσκεται στην πλέον κρισιμότερη καμπή της ιστορίας του και τα κρίσιμα θέματα δεν αντιμετωπίζονται με σλάλομ, αλλά με λύσεις οριστικές και βιώσιμες που διασφαλίζουν τη μακροημέρευση του τόπου. Οι φίλοι του loutraki-press γνωρίζουν τις πάγιες απόψεις σε όλα ανεξαιρέτως τα μεγάλα, αλλά και τα μικρά καθημερινά θέματα του δήμου Λουτρακίου και δεν υπάρχει λόγος επανάληψής τους. Απόψεις, που δεν είναι σημαία ευκαιρίας να αλλάζουν σύμφωνα με την προέλευση του ήχου των αργυρίων…
Ο Κώστας Λογοθέτης και όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της γενικής συνέλευσης, μηδενός εξαιρουμένου, με τη ψήφο τους αποφασίζουν για την επόμενη ημέρα και την τύχη συνολικά του Λουτρακίου και των πολιτών του και δεν υπάρχει για κανένα το περιθώριο δεν ήξερα, δεν γνώριζα, δεν είχα διαβάσει… ως άλλος Μι-χάλης Χρυσοχοΐδης που ψηφίζοντας οδηγούσε στο βόρβορο μια ολόκληρη χώρα.
Σήμερα, θα πρέπει είτε αρέσει είτε όχι να τεθούν τα δάκτυλα επί τον τύπον των ήλων και να ακουσθούν όλα όσα αφορούν το συμφέρον και το μέλλον της Λουτράκι Α.Ε. Αυτό, καλό και σκόπιμο είναι να το πράξουν μέλη της γενικής συνέλευσης κι όχι πολίτης ή πολίτες, δεδομένου ότι υπάρχει κι αυτή η διάθεση και πρόθεση να ακουσθούν σκληρές αλήθειες που θα ξαφνιάσουν… Όμως, ο πολίτης ή οι πολίτες δεν είναι οι αιρετοί που έχουν υποχρέωση να διασφαλίσουν το συμφέρον της Λουτράκι Α.Ε. και του δήμου Λουτρακίου, αλλά τα μέλη της γενικής συνέλευσης που υποτίθεται ότι γι’ αυτό το λόγο βγήκαν και ζήτησαν τη ψήφο των συμπολιτών τους, προκειμένου να διασφαλισθούν καλύτερα τα συμφέροντά του.
Φυσικά, μετά την πλήρη και παντελή αποτυχία και την καταστροφή στον τόπο από τη δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη, το βάρος καλείται να σηκώσει στους ώμους της η αντιπολίτευση, μαζί με μέλη που έχουν πλέον ανεξαρτητοποιηθεί. Τώρα αν δεν μπορούν να το κάνουν κι αυτοί, καλόν θα είναι και οι 28 να κάτσουν σπίτι τους και να σταματήσουν να ταλαιπωρούν άλλο τον τόπο, που αν μη τι άλλο τόσο υπέρμετρα προικοδοτημένος να μην έχει τη θέση που του αξίζει και να έχει καταντήσει η παρειά του Κορινθιακού κόλπου.
   Πάνος Ηλιακόπουλος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: