Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΖΗΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ





 Θυμάμαι σαν να ήταν χθες τι δηλώσεις του δημάρχου Κ. Λογοθέτη,
 


 και μεγάλου μέρους των συνεργατών του, να δηλώνουν ευθαρσώς ότι ο Γ. Γκιώνης προξένησε, σημαντική ζημία στον τόπο και ότι ουσιαστικά η δημοτική του θητεία ήταν ανίκανη να διαχειριστεί τα οικονομικά του τόπου, με αποτέλεσμα να αφήσει άδεια ταμεία και ένα δάνειο 7 εκατ. ευ ρω στη Λουτράκι Α. Ε. Καταρχήν, δεν ήταν ακριβώς έτσι, αφού π.χ. και στον Προμηθέα και στον Δήμο υπήρχε ταμειακό υπόλοιπο που έφτανε τα 2 εκατ. ευρώ, αλλά ας το προσπεράσουμε.

έβγαινε ο Κ. Λογοθέτης κάθε μέρα και σε κάθε δημοτικό συμβούλιο, και κατηγορούσε τον Γ. Γκιώνη ία ζημία στο τόπο. για δήθεν υπερχρεώσεις με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα στους εργολάβους, για κακοδιαχείριση κλπ. Φτάσαμε στο σημείο που πια ο ιστορικός του μέλλοντος θα έχει μια σαφή εικόνα για να περιγράψει τις ικανότητες του ίδιου του...."κατήγορου" κου Κ. Λογοθέτη, και το αποτέλεσμα του για το τόπο. Φτάσαμε στο σημείο που μεταξύ άλλων ο δήμαρχος ζήτησε χθες την έγκριση του ΔΣ για δάνειο 9 εκατ. ευρώ να δούμε Λοιπόν την παρούσα κατάσταση;

Το υπόλοιπο του δανείου που παρελήφθη ήταν 5.8 εκατ ευρώ και σήμερα είναι στα 4.2. Ζητείται ν επανέλθει στα 7 εκατ. δίνοντας ρευστότητα στη Λουτράκι ΑΕ (άρα 1.2 εκατ. ζημία αν συμβεί)

Παρέλαβε οφειλές 3.6 εκατ. ευρώ προς τον εργολάβο, έχουν γίνει σήμερα 5 εκατ. και βλέπουμε. ;επιβάρυνση 1.4 εκ.)

Ο Προμηθέας έχει αρνητικό ταμειακό υπόλοιπο [μείον σε σχέση με παλαιότερα κοντά 1 εκατ.)

Τώρα ο δήμος, ζητάει και θα κάνει τα αδύνατα δυνατά, να πάρει δάνειο 9 εκατ. ευρώ, με το τέχνασμα της μεταβίβασης των ακινήτων της Λουτράκι ΑΕ στο Δήμο (άρα αλλάζεις τη μια τσέπη στη1·αλλη, και επιβαρύνεσαι με 9 εκατ. ευρώ).

Παρέλαβε τα έργα του ΣΠΑ και του Κολυμβητηρίου, παραδεχόμενος (για το ΣΠΑ το δήλωσε ο •πρόεδρος του ΛΣ στα πρακτικά), ότι δεν υπήρχε ούτε κακοδιαχείριση, ούτε υπερχρεώσεις, ούτε κατ αντίστοιχο (αν δεν συμφωνούσε, ας μην το παραλάμβανε και να έφερνε το ελεγκτικό συμβούλιο και το ΤΕΕ}.

δηλαδή όταν θα φύγει του χρόνου από τη δημαρχία ο Κ. Λογοθέτης, θα έχει......... καταφέρει

ναχει άδεια ταμεία, ένα δημοτικό υδροθεραπευτήριο που δεν θα το Λειτουργεί ο δήμος αλλά α έχει μισθωθεί σε ιδιώτη και ειδικά στον δανειστή, μια οφειλή κοντά στα 4.5 εκατ. στον εργολάβο, και 16 εκατ. δάνεια.

[αϊ όλα αυτά. χωρίς να έχει διεκδικήσει την απώλεια εσόδων που περιγράψει το πόρισμα Τσοβόλα που ο ίδιος ζήτησε, και η καταγγελία Π. Μπαλοδήμου. τα οποία θα μπορούσαν να ανέρχονται το ύψος του δανείου που ζητά.

Είναι παραδοχή ανικανότητας και πρόκλησης σημαντικής ζημίας στον τόπο από τον ίδιο το δήμαρχο και τους συμβούλους του; Ας κρίνει ο κόσμος. Για οποιονδήποτε μπορεί να κρίνει πάντως, η απάντηση στο ερώτημα είναι και εύλογη και σαφής.

Το Λουτράκι κατάντησε πια ο φτωχός συγγενής αυτού που ήταν. Και για αυτό, φέρουν ακέραια
ευθ
ύνη αυτή που το οδήγησαν σε αυτή τη κατάσταση. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα πρέπει όλους
αυτούς που συνετέλεσαν σε αυτό το αποτέλεσμα, να τους βάλει στα πιο μαύρα κατάστιχα του
βιβλίου της ιστορίας του τόπου.... και δυστυχώς Θα έχουν ζήσει στην εποχή μας.

LOYTRAKI ONE

Δεν υπάρχουν σχόλια: