Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Ο Κώστας Λογοθέτης, χθες, ξεπέρασε κάθε φαντασία ανθρώπινου ακόμα και διεστραμμένου νου, με συνέπεια -όπως θα έλεγαν σε άλλες περιπτώσεις- και η επιστήμη να σηκώνει πλέον τα χέρια για λογαριασμό του και να δείχνει από εδώ και πέρα: Ο Θεός!..
Το loutraki-press είχε προειδοποιήσει την τοπική κοινωνία ότι θα είναι ιστορικά η συνεδρίαση των συνεδριάσεων στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου.
Υπήρξε ανταπόκριση, καλό το θέαμα, αλλά και ο κόσμος αποχωρούσε θλιμμένος με σκυμμένο το κεφάλι μ’ αυτά που παρατηρούσε να διαδραματίζονται ενώπιόν του.
Ο Κώστας Λογοθέτης, χθες, ξεπέρασε κάθε φαντασία ανθρώπινου ακόμα και διεστραμμένου νου, με συνέπεια -όπως θα έλεγαν σε άλλες περιπτώσεις- και η επιστήμη να σηκώνει πλέον τα χέρια για λογαριασμό του και να δείχνει από εδώ και πέρα: Ο Θεός!..
Όλοι χθες έγιναν θεατές -ο αποτυχημένος ηθοποιός που μεταπήδησε σε σκηνοθέτη- του πρώτου έργου του να είναι… «Η Παρωδία μου…» και κανείς δεν μπορούσε να φαντασθεί ότι αυτά που είχαν προαναγγελθεί δεν υπερέβαιναν στο χιλιοστό αυτό που αναμενόταν. Φυσικά, όπως είναι αυτονόητο, δεν ανεγράφη ότι ο Παναγιώτης Βαρελάς δεν χάνει με τίποτα την αναμέτρηση και ανοιχτή αμφισβήτηση του Κώστα Λογοθέτη. Αρκεί αριθμητική πρώτης δημοτικού να ήξερες και χωρίς να έχεις μυαλό, ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ δεν έχανε ποτέ. Ωστόσο, αδυνάτησαν να το αντιληφθούν ο Κώστας Λογοθέτης με τα «πρασινοκόκκινα χμερ» και τα «βαλσαμωμένα πουλιά», με συνέπεια να προχωρήσουν στην ομαδική αυτοχειρία!
Ο δήμαρχος Λουτρακίου Κώστας Λογοθέτης σε διάστημα μόλις δυόμισι ακριβώς μηνών λούζεται την τρίτη ανοιχτή αμφισβήτηση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου, ακόμα και από μέλη του συνδυασμού του.
Ειδικότερα, τη στιγμή που αυτοπροτάθηκε και καταψηφίσθηκε από το σώμα, από εκείνη την ώρα είναι ένας δήμαρχος μηδενικό. Ο πολιτικός άνδρας που διαθέτει τσίπα και αξιοπρέπεια όταν τον αμφισβητούν ανοικτά και απροκάλυπτα κατά πρόσωπο, παραιτείται αυθωρεί και παρά χρήμα, προκειμένου να μπορέσει να διαφυλάξει ότι τέλος πάντων του έχει απομείνει!
Φυσικά, αυτά δεν ισχύουν για τον Κώστα Λογοθέτη.
Αφού λοιπόν είχε προηγηθεί η γελοιοποίηση με την παράνομη καρατόμηση από μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ του Αργύρη Ψυχογιού, στη συνέχεια για την πλήρωση των κενών θέσεων ο Κώστας Λογοθέτης αυτοπροτάθηκε και παράλληλα πρότεινε ως μέλος και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Ισθμίας Παναγιώτη Σπανό. Το δημοτικό συμβούλιο καταψήφισε τον πρώτο πολίτη του, κρίνοντάς τον τουλάχιστον ανεπαρκή και υπερψήφισε τον Παναγιώτη Σπανό.
Τώρα πώς είναι δυνατόν ο Κώστας Λογοθέτης να παραμένει στη θέση του χωρίς να του καίγεται καρφί, μόνον ο ίδιος μπορεί να το εξηγήσει…
Παράλληλα, πώς είναι δυνατόν να εξακολουθήσει να παραμένει στη θέση του και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου με την άθλια περιγραφή του θέματος στο πλέον κρισιμότερο θέμα της ημερήσιας διάταξης, όπως το είχε περιγράψει.
Η ανικανότητα σ’ ολόκληρο το μεγαλείο της…
Παρωδία και η διαδικασία
Αφού πλέον ο Κώστας Λογοθέτης είχε υποστεί το μηδενισμό του ως δήμαρχος, το σώμα έπρεπε να προχωρήσει στην εκλογή προέδρου της ΔΕΥΑΛ. Έτσι ο Σπύρος Νικολάου «έκρυψε» την πρόταση του δημάρχου Κώστα Λογοθέτη για υποψήφιο πρόεδρο τον Παναγιώτη Σπανό, θέτοντας πρώτη στην κρίση του σώματος την υποψηφιότητα του αυτοπροτεινόμενου Γιώργο Δέδε που δεν υπερψηφίσθηκε. Στη συνέχεια ο πρόεδρος έθεσε στην κρίση του σώματος την υποψηφιότητα του πρώτου αυτοπροτεινόμενου Παναγιώτη Βαρελά, λέγοντας προς το σώμα ποιος τον καταψηφίζει, με συνέπεια να καταψηφισθεί από 8 ή 9 «βαλσαμωμένα πουλιά» και πρόεδρος να αναγορευθεί κατά πλειοψηφία επί 25 παρόντων ο Παναγιώτης Βαρελάς, που στην κυριολεξία γελοιοποίησε το δήμαρχο, δεδομένου ότι είχε κινηθεί πάρα πολύ καλά στο παρασκήνιο κι εδώ και πάρα πολύ καιρό είχε εξασφαλίσει τις απαιτούμενες συμμαχίες για την εκλογή του. Αυτοί, όπως αποδείχθηκε που δεν το κατάλαβαν, ήταν ο «αυτοκράτορας» με τους αυλικούς του, που καθημερινά περί άλλων τυρβάζουν.
Όσον αφορά την καρατόμηση του Αργύρη Ψυχογιού, στην περίπτωση που απορριφθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, όλες οι αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου θα ακυρωθούν και θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην εταιρεία.
Πάνος Ηλιακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: