Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Λουτράκι. Τους φτύνουν και αυτοί νομίζουν ότι ψιχαλίζει..


Λουτράκι. Τους φτύνουν και αυτοί νομίζουν ότι ψιχαλίζει...! 

 


Εκεί στην Ιάσονος, προφανώς έχουν ζαλιστεί από τα πολιτικά σκαμπίλια που τρώνε συνεχώς, και από τις συνεχείς ήττες που υφίστανται ακόμη και στις διαδικασίες επιλογής προέδρων των νομικών προσώπων, και προφανώς δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν τον περίγυρο και την πραγματικότητα.
Ασχολούνται με το ποιούς θα καρατομήσουν (λες και το έχουν ιδρύσει το μαγαζί ή το έχουν πάρει κληρονομιά), και όχι με το πως θα λειτουργήσει -έστω σε επίπεδο καθημερινότητας- ο δήμος.
Έτσι βλέπουμε ένα δήμο σαν θύμα της κινούμενης άμμου, σιγά σιγά να βουλιάζει ανήμπορος να αντιδράσει ή να βοηθηθεί.
Βλέπουμε τις πόλεις παρατημένες στη τύχη τους, ενώ οι ταγοί ασχολούνται με το αν πρέπει και με
ποιό τρόπο να εκχωρήσουν τη λειτουργία της μεγαλύτερης επένδυσης του τόπου στους δανειστές της, επειδή απλά δεν ξέρουν τι να κάνουν με αυτή και είναι ανίκανοι να παράξουν έργο.
Βλέπουμε το νερό Λουτρακίου να έχει εξαφανιστεί από την αγορά, και να έχει βληθεί πολλάκις για την ποσιμότητα του, και η δημοτική αρχή να παίζει τις κουμπάρες για το ποιός πρέπει να πάει στη θέση του προέδρου.
Βλέπουμε το Λουτράκι και τους Αγ. Θεοδώρους να ζέχνουν και να είναι παρατημένα στο έλεος της ανοχής των κατοίκων και των επισκεπτών, και αυτοί ψάχνουν αν θα διαμορφωθούν νέα σχήματα για να τρέξουν να προσκολλήσουν πρώτοι πριν από άλλους ως βδέλλες.
Βλέπουμε να είναι ανίκανοι να κάνουν μια διαγράμμιση. Να αλλάξουν λάμπες. Να αλλάξουν μπαταρίες στα ρολόγια. Να ψεκάσουν. Να κρατήσουν καθαρό ένα πάρκο. Να κάνουν επισκευές στους κάκιστους δρόμους. Να παράξουν έστω ένα έργο. Να χαράξουν στρατηγική. Να σχεδιάσουν. Να δουλέψουν ομαδικά. Άσχετοι και Ανίκανοι.
Βλέπουμε να λειτουργούν με αδιαφάνεια και πολιτική διαπλοκή. Βλέπουμε να είναι έτοιμοι να παραδώσουν την περιουσία του δήμου σε τρίτους, εξετάζοντας πρωτίστως το πως θα σωθούν πολιτικά.
Βλέπουμε ένα συνδυασμό που στη πρώτη καθιερωμένη συνεδρίαση της μάζεψε 100 άτομα, και σήμερα αν θα τολμούσε να κάνει συγκέντρωση ο δήμαρχος, θα μάζευε μετά βίας τους κολλητούς μετρημένους στα δάκτυλα των χεριών του.
Βλέπουμε ένα δήμαρχο και τους λίγους εναπομείναντες να εκτοξεύουν απειλές μεταξύ τους, νομίζοντας ότι υπάρχει ακόμα κάποιος που τους ακολουθεί ή τους πιστεύει.
Βλέπουμε ένα δήμαρχο επικεφαλής του τίποτα σε έργα, ο οποίος έχει κατηγορηθεί από τόσους πολλούς, τόσες πολλές φορές ότι ψεύδεται.
Και συνεχίζουμε να τους βλέπουμε αγκιστρωμένους με απέλπιδες προσπάθειες στην καρέκλα της ψεύτικης εξουσίας της ματαιοδοξίας τους, 10 μήνες πριν την οριστική λήθη από τη μνήμη των δημοτών, αλλά και την ανάγλυφα εγγραφή στα κατάστιχα της ιστορίας του τόπου ως ίσως η χειρότερη δημοτική αρχή.

Yoohooo, κ.κ. της δημοτικής αρχής, σας έχω νέα. Δεν ψιχαλίζει όπως θέλετε να  πιστεύετε. Απλά σας φτύνουν.

Υ.Γ. Να δω ομιλία στη Περαχώρα και τίποτα άλλο.....
loutraki one

Δεν υπάρχουν σχόλια: