Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΗΡΑΙΟΥ 2013 (ΒΙΝΤΕΟ) 1






Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών  και στα πλαίσια δράσεων του Εξωραϊστικού  Συλλόγου  Λίμνης  Ηραίου, το Σάββατο  το πρωί στις 21 Σεπτεμβρίου 2013 στην Λίμνη Ηραίου  Βουλιαγμένης Περαχωρας  Κορίνθιας πραγματοποιήθηκε , o 5os  ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ .



Η Δράση καταγράφτηκε στα  αρχεία   της HELMEPA της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος και δια μέσου αυτής  η Λίμνη Ηραίου  καταγράφηκε  στο παγκόσμιο διαδικτυακό χάρτη της αντίστοιχης παγκόσμιας εκστρατείας .

Επίκεντρο των  προσπαθειών  ήταν η απομάκρυνση των ρύπων που υπήρχαν περιμετρικά της παραλίας της λίμνης, του διαύλου και  του  δρόμου στην διαδρομή
Λίμνης-αρχαιολογικού χώρου Ηραίον .
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός εντός της Λίμνης, επιφανείας έως  ένα μέτρο βάθος,  με 2 πλωτό μέσα   από την   Faethon L.C εταιρία περισυλλογής     απορριμμάτων θαλάσσης.
Πραγματοποιήθηκε  φέτος για πρώτη φορά καθαρισμός βυθού τμήματος της βορειοδυτικής πλευράς της λίμνης. Αυτή την υποβρύχια δράση ανέλαβε  η εταιρεία Crostaceo κέντρο θαλάσσιων σπορ και καταδύσεων  .
Συμμετείχαν  εκτός από τα  μέλη ,επαγγελματίες της περιοχής, το τμήμα  καθαριότητας  του Δήμου, ο Σύλλογος Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακιου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περαχωρας  , οι Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχωρας, Σύλλογος Γονέων Σχολείων Περαχωρας ,Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Περαχωρας, Εξωραϊστικός  και Εκπολιτιστικός Σύλλογος   Φλοίσβος Λουτρακιου,  Loutraki Lifeguards .

Παραβρεθήκαν ο Δήμαρχος και οι Αντιδημάρχοι καθαριότητας   του Δήμου Λουτρακίου Περαχωρας Αγιων Θεοδωρων , η Λιμενική Αστυνομία ,η Loutraki security.
         

Η ομαδική & εθελοντική  αυτή προσπάθεια περισυλλογής & απομάκρυνσης των απορριμμάτων από τις ακτές ,   στέφτηκε με επιτυχία με  με αποτέλεσμα η λίμνη  μας, να λάμψει πραγματικά !

Ευχαριστούμε τις επιχειρήσεις , Υpanema και Mantas Bay οι οποίες φιλοξένησαν  όλους τους συμμετέχοντες στο τέλος της δράσης.

Ευχαριστούμε θερμά και  πάλι όλους τους φορείς και εθελοντές που συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή και  ευχόμαστε σύντομα να ανταμώσουμε και πάλι σε επόμενο εθελοντικό καθαρισμό

Συγχαρητήρια σε όλους  μας για το άριστο αποτέλεσμα!


ΜΕ ΤΙΜΗ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια: