Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. ΚΑΤΑ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ!

ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. ΚΑΤΑ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ!

Του Πάνου Ηλιακόπουλου


Η ενημερωτική επιστολή της Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε.

Σε έξι λόγους αποδίδει την προσφυγή του στην απευκταία ενέργεια της κατάθεσης αίτησης πτώχευσης της Λουτράκι Α.Ε. η Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε., αναφερόμενη στο τι προηγήθηκε, χωρίς να προειδοποιεί για τις επόμενες κινήσεις της, δεδομένου ότι θα είναι πιο σκληρές, γιατί πλέον θα είναι προσωποποιημένες.

«Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό η εταιρεία μας κατέθεσε την Τετάρτη 09/10/2013 αίτηση πτώχευσης κατά της Τουριστική Λουτράκι Α.Ε. ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου.

Ορίστηκε δικάσιμος την 11/12/2013.

Επειδή παρακολουθώντας τα δημοσιεύματα και γενικότερα την δημόσια συζήτηση -στο μέτρο που μας αφορά πάντοτε- και προς αποφυγή παραπληροφόρησης και δημιουργίας εσφαλμένων εντυπώσεων σας γνωστοποιούμε τους βασικούς λόγους και τα αίτια της παραπάνω ενέργειας:

1 Από το 2010 (τρία χρόνια τώρα) εκκρεμεί ανεξόφλητη οφειλή ύψους άνω των πέντε εκατομμυρίων ευρώ (5.000.000 €) όπως έχει διαμορφωθεί τελικά. Οφειλή η οποία προέρχεται από την κατασκευή και παράδοση του έργου του Υδροθεραπευτηρίου (SPA) Λουτρακίου, έργο το οποίο λειτουργεί συνεχώς τα τέσσερα τελευταία χρόνια, έχει ομόφωνα παραληφθεί και προσωρινά και οριστικά. Το ύψος των απαιτήσεων καθορίζεται από τις νόμιμα εγκεκριμένες πιστοποιήσεις και από την αντίστοιχες τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

2 Η μη εξόφληση της ανωτέρω οφειλής έχει οδηγήσει σε δεινή οικονομική κατάσταση την εταιρεία μας.

3 Οι επανειλημμένες συμβιβαστικές προτάσεις και προσπάθειές μας για να διευκολυνθεί η Τουριστική Λουτράκι Α.Ε. στην διαδικασία αποπληρωμής έστω και σε βάθος χρόνου ναυάγησαν με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης της Τουριστική Λουτράκι Α.Ε. Υπενθυμίζουμε ότι ακυρώθηκαν πλήρως με δική της ευθύνη όλες οι προφορικές και γραπτές συμφωνίες.

Συγκεκριμένα:

Aκυρώθηκε το από 31/07/2012 Συμφωνητικό λόγω πλήρους ασυνέπειας στην μηνιαία καταβολή των συμφωνηθέντων ποσών.

Aκυρώθηκαν οι από 31/5/30-04-2013, 32/6/01-05-2013, 34/8/03-06-2013 ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. της εταιρείας οι οποίες είχαν γίνει αποδεκτές από την πλευρά μας.

Στην συνέχεια υπεβλήθη στις 22/07/2013 προς έγκριση στο  Δ.Σ. του δήμου Λουτρακίου νέα πρόταση του δημάρχου -μη αποδεκτή από εμάς, είχε ήδη ενημερωθεί- η οποία απερρίφθη επίσης από το σώμα.

Έκτοτε η διοίκηση της Τουριστική Λουτράκι Α.Ε. ενεργεί ως να μην υπάρχει κανένα ζήτημα, ως να μην υφίσταται καμία οφειλή.

4 Η οικονομική κατάσταση της Τουριστική Λουτράκι Α.Ε. λόγω της πολιτικής της διοίκησής της επιδεινώνεται διαρκώς και μάλιστα με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Ήδη οι υποχρεώσεις της εταιρείας σε τράπεζες, πιστωτές, προμηθευτές, φόρους, ασφαλιστικές εισφορές κ.λπ. αγγίζουν, αν δεν έχουν υπερβεί ήδη τα € 12.000.000. Επιπλέον, η εταιρεία επιβαρύνεται κατ’ έτος με:

- Λειτουργική ζημία (κόστος λειτουργίας, μισθοδοσία, δαπάνες προμηθειών κ.λπ. μείον έσοδα) άνω του € 1.000.000.

- Τόκοι υπερημερίας, πρόστιμα κ.λπ. περίπου € 1.000.000.

(Σημείωση: Η πραγματικότητα είναι πιθανότατα δυσμενέστερη, αλλά δυστυχώς η Τουριστική Λουτράκι Α.Ε. πλέον δεν δημοσιεύει πλήρη και αναλυτικά στοιχεία στη ΔΙ@ΥΓΕΙΑ).

5 Παράλληλα, οι εξελίξεις όσον αφορά στην Κ/Ξ Club Hotel Casino Loutraki είναι ιδιαίτερα δυσμενείς. Ήδη βαρύνουν την εταιρεία και κατά συνέπεια την ακίνητη περιουσία της (ως συνυπεύθυνη) οφειλές της κοινοπραξίας της τάξης των € 30.000.000 σε ΔΟΥ, ΙΚΑ κ.λπ.

6 Παρά τις επιδεινούμενες δραματικές εξελίξεις, η συζήτηση τόσο σε δημόσιο επίπεδο, όσο (και αυτό είναι το χειρότερο) και σε επίπεδο των αρμοδίων οργάνων της εταιρείας, συνεχίζεται σε εντελώς λανθασμένη βάση. Δηλαδή, στη συνήθη τακτική της αναβλητικότητας, του «άσε και θα δούμε», της επίρριψης ευθυνών στις προηγούμενες διοικήσεις κ.λπ.

Συμπέρασμα

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι αν σε συγκεκριμένο και απαράβατο χρονικό πλαίσιο λίγων ημερών δεν δρομολογηθούν:

- πλήρης και ειλικρινής καταγραφή των προβλημάτων,

- ειλικρινείς και εγγυημένες προτάσεις ρύθμισης των οφειλών,

η πλήρης καταστροφή είναι κάτι από παραπάνω από βέβαιη.

Υ. Γ.: Επειδή τις μέρες αυτές διακινούνται κυρίως από ανώνυμους επιστολογράφους παραπλανητικές και ανυπόστατες πληροφορίες ή κακόβουλες φήμες, είμαστε στη διάθεσή σας για ενημέρωση σε οποιοδήποτε θέμα αφορά τις σχέσεις της εταιρείας μας με την Τουριστική Λουτράκι Α.Ε. και τις τρέχουσες σχετικές εξελίξεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: