Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

ΔΙΑΧΥΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ


  

Του Δημήτρη Καραπατά*


Είναι ανεπίδεκτο πάσης παρερμηνείας, πως ενώ ο Κώστας Λογοθέτης ξεκίνησε σαν το Δον Κιχώτη της πολιτικής, κατέληξε σαν το Σάντο Πάτσα. Με ένα πλέγμα από διαπιστωμένες εγγενείς παθογένειες, όπως η αναβλητικότητα που επέφερε και καθιέρωσε το ''ευαγγέλιο '' της τεμπελιάς, ο εξοβελισμός των δημοκρατικών δικαιωμάτων των δημοτών, οι έκνομες πράξεις, τα ασύστολα ψεύδη, οι θεσμικές ασχημοπρέπειες που όξυναν την πολιτική κατάσταση, οι αβυσσαλέες σκοπιμότητες  και η πολιτική αναλγησία που εμφορείται ο δήμαρχος της μιας χρήσης, διαμόρφωσαν την αρτηριοσκληρωτική του πολιτική, που εξ απαλών ονύχων πλαγιοκόπησαν τα συμφέροντα του τόπου και τον κράτησαν αγκυλωμένο στον αναχρονισμό και την υστέρηση.
Το ότι ο Κώστας Λογοθέτης και τα πολιτικά παρασαρκώματα που τον περιτριγυρίζουν -θυμίζουν χλαμύδα άπορου πολιτικού φαντάσματος- είναι πια μια κοινωνικά διογκωμένη αντίληψη η οποία αποτυπώθηκε και στο ατελέσφορο προσκλητήριο που έκαναν στο συνεδριακό κέντρο για το θέμα του καζίνο, όπου στην κυριολεξία οι δημότες του γύρισαν την πλάτη, με συνέπεια να μιλούν μπροστά στα άδεια καθίσματα.
Το όνειδος της Βίλας Χατζόπουλου, είναι ακόμη ένα «κατόρθωμα» του αχθοφόρου της καταστροφής Κώστα Λογοθέτη. Και αυτό γιατί, ενώ το συγκεκριμένο  βιοκλιματικό κτίριο είχε προγραμματισθεί για να γίνει η δημοτική μας βιβλιοθήκη από την δημοτική αρχή του Γιώργου Γκιώνη και στην ολότητα του είχε ολοκληρωθεί, (μάλιστα εξ όσων είναι γνωστά είχε γίνει και συμφωνία, για να το επισκέπτονται μεγάλος αριθμός φοιτητών από την Πάτρα για να μελετούν, σε τακτά χρονικά διαστήματα, κάτι που θα εξασφάλιζε κινητικότητα και οικονομική αναζωογόνηση στις επιχειρήσεις της πόλης), εντούτοις ο διαποτισμένος από ταλμουδικής έντασης μίσος για το Λουτράκι δήμαρχος, αποστάτησε από το καθήκον, δεν προχώρησε ως όφειλε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, στην εντατικοποίηση των διαδικασιών της παράδοσης της στους δημότες. Αλλά με την χαοτική του διοίκηση προτίμησε να την μετατρέψει για 3 ολόκληρα χρόνια, σε αρχιτεκτονικό κουφάρι, που τα βράδια δεν την φωτίζει ούτε ένα λαμπιόνι του δήμου, γεγονός που την καθιστά έρμαιο στις ορέξεις του οποιοδήποτε βανδάλου, ενώ συνθέτει, μέσα στην καρδία της πόλης, ένα θλιβερό και συνάμα εφιαλτικό τοπίο.
Η επιλογή αυτή από τον Κώστα Λογοθέτη μόνο ακούσια δεν είναι και οι λόγοι είναι σαν αναλύονται ως εξής. Ο κατ’ επίφαση ουσία δήμαρχος προκρίνει ακόμα μια φορά το μικροπολιτικό του συμφέρον και όχι το γενικό καλό, αφού «πνιγμένος» μέσα στην παρατεταμένη ιδεολογική του ανομβρία, η οποία  εμπεριέχει μια σειρά από επικίνδυνες επιλογές, θα έρθει λίγο πριν τις προσεχείς εκλογές, να καπηλευθεί τις προσπάθειες των άλλων, (όπως συνηθίζει) για να την παρουσιάσει στο εκλογικό σώμα, ώστε να καλύψει την δικιά του απραξία και το δικό του όργιο αυθαιρεσιών.
Ο χαμερπής των οικονομικών συμφερόντων δεν σταματά όμως εδώ, αφού για να δικαιολογήσει το καταστροφικό του πέρασμα από την διοίκηση του δήμου, η οποία δεν ενέχει ούτε ένα δικό του έργο, οικοδομεί διαρκώς σε ένα ακόμα καθ’ ολοκληρίαν ψευδές «γεγονός», πως δηλαδή δήθεν δεν υπάρχουν λεφτά για έργα.
Το ότι ο μυθομανής δήμαρχος, απτόητος συνεχίζει να αναγιγνώσκει και να νοηματοδοτεί κατά βούληση και στην κυριολεξία, όχι απλά να αλλοιώνει, αλλά να αντιστρέφει πλήρως την πραγματικότητα, γίνεται κατάδηλο από το γεγονός, πως ο ίδιος έχει ξοδέψει από τον δημοτικό κορβανά, 2,5 εκατ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους, χωρίς φυσικά να έχει πραγματοποιηθεί κανένα έργο στην πόλη μας.
Και επειδή η ευημερία και η πρόοδος του τόπου, δεν κατακτάται με την μαγική φράση ''Σουσάμι άνοιξε'', ο Κώστας Λογοθέτης ποιεί την... όρνιθα για όλα τα μεγάλα έργα που γίνονται σε όμορους και τουριστικά ανταγωνιστικούς δήμους, όπως λ.χ. η εκβάθυνση του υπάρχοντος λιμένα στο Ναύπλιο, (κόστος έργου 8 εκατ. ευρώ) για να ελλιμενίζονται μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια ή ακόμα και η ανάπλαση του κέντρου της πόλης του Άργους, που όπως παρακολουθήσαμε στο περιφερειακό συμβούλιο της 20-5-2013, εγκρίθηκε με προϋπολογισμό μαμούθ (για έργο ανάπλασης), τα 4,5. εκατ. ευρώ. Επιτυχία που πιστώνεται στον δήμαρχο του Άργους, Δημήτρη Καμπόσο. Αλλά και τα τόσα έργα που υλοποιεί αυτή την στιγμή ο γειτονικός δήμος της Κορίνθου, τα οποία  έχουν πηγή χρηματοδότησης είτε το Πράσινο Ταμείο, είτε το ΕΣΠΑ ΠΕΠ Πελοποννήσου, τον Αναπτυξιακό νόμο, το ΣΔΙΤ, το Jessika, κ.τ.λ. Που όμως απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν τέτοια είδους και μεγέθους έργα, είναι βέβαια, οι δήμαρχοι να έχουν κάνει τον ανάλογο προγραμματισμό και αυτά να συνοδεύονται από ώριμες μελέτες, τεύχη δημοπράτησης, ώστε να γίνει και ο διαγωνισμός για τον ανάδοχο της υλοποίησης τους. Κινήσεις φυσικά που ο Κώστας Λογοθέτης δεν έχει διανοηθεί καν να σκεφτεί, πολλώ δε μάλλον να πράξει. Η δε φαιδρή δικαιολογία του Κώστα Λογοθέτη πως τάχα δεν γνωρίζει ποια είναι τα Ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης των έργων, (αλήθεια για το έργο που θα μεταφέρει όλα τα βοθρολήμματα της Βόχας στην πόλη μας πως και γνωρίζει;) δεν στέκει, καθώς έχει βρεθεί ομοτράπεζος με τον δήμαρχο της Κορίνθου Αλέκο Πνευματικό και θα μπορούσε αν τον ενδιέφερε να ρωτήσει.
Όλα τα προαναφερόμενα καταδεικνύουν την ροπή, του Κώστα Λογοθέτη προς την ακατάσχετη ψευδολογία, ο οποίος υποτιμά με αυτό τον τρόπο και την νοημοσύνη των δημοτών, πουλώντας τους χιόνι στη σούβλα και αέρα στο πιρούνι. Αλλά για τους ελαφρόνοους όπως έλεγε και ο Μέγας Δημόκριτος, δάσκαλος δεν είναι η λογική αλλά η συμφορά.
Υ.Γ.: Αν θέλετε δήμο ισχυρό και διοίκηση ένδοξη, αγαπήστε τον τόπο σας.
* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όποιος είχε 'συνεργαστεί' με το μηχανικό Λογοθέτη, θα ήξερε με τι είχε να κάνει. Κρίμα. Πραγματικά το Λουτράκι δεν άξιζε έναν τέτοιο αποτυχημένο ούτε για δημότη, πόσο μάλλον για Δήμαρχο. Δεν ξέρω αν θα έχει το θράσος να ξαναβάλει υποψηφιότητα, αλλά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα τον ψηφίσει. Πάρα πολύ σωστή η κατακλείδα του άρθρου από το Δημόκριτο. Καλά να πάθουμε.