Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ







Ο Σπαρταθλητής από την Κο­ρινθία Στέργιος Αναστασιάδης ήταν ο πρώτος'Ελληνας αθλητής που τερμάτισε στη 1 Οη θέση στο φετινό Σπάρταθλο, με διαδρομή από την Αθήνα στη Σπάρτη.


Ο Στέργιος Αναστασιάδης έτρεξε τη διαδρομή Αθήνα -Σπάρτη σε χρόνο 27.44'.10'', ενώ ο πρώτος νικητής, Πορτογά­λος Ζοάο Ολιβέιρα, τερμάτισε σε χρόνο 23.29'.Οδ''.
Κατά τη διάρκεια του τερμα­τισμού ο 42 ετών Στέργιος Ανα­στασιάδης, υπό τον έντονο ηχη­τικό παιάνα των στερεοφωνικών ηχείων και τα συνεχή χειροκρο­τήματα των θεατών, τερμάτισε εμπρός από το άγαλμα του βα­σιλιά Λεωνίδα. Αφού υποκλίθη­κε και ασπάστηκε το βάθρο του εξαίσιου ορειχάλκινου ανδρι­άντα του Λεωνίδα, ο Στέργιος Αναστασιάδης από την Κορινθία, όπως ανήγγειλαν τα μεγάφωνα, δέχθηκε ιατρική βοήθεια από το εγκατεστημένο εκεί ιατρείο.
Το πιο πετυχημένο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ των τελευταίων ετών ήταν το φετινό, που ολοκληρώ­θηκε με επιτυχία το Σάββατο 29-9-2013 στη Σπάρτη.
Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ αναβιώ­νει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν τη μάχη ίου Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη, σύμφωνα με τον Έλληνα ιστορι­κό Ηρόδοτο, να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο των Ελλήνων ενα­ντίον των Περσών.
Μετά από την 36ωρη διάρ­κεια του επίπονου αγώνα που ξεκίνησε την Παρασκευή 27-9-2013 στις 7.00 το πρωί από την Ακρόπολη και ολοκληρώθηκε στις 7 το βράδυ του Σαββάτου 28-9-2013 με τον τερματισμό του τελευταίου αθλητή μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη.
Συμμετείχαν 321 αθλητές από 35 χώρες και τερμάτισαν 148
μεταξύ των οποίων και 11 γυ ναίκες), αριθμός διπλάσιος από το περσινό Σπάρταθλον, όταν έφτασαν στη Σπάρτη μόνο 72 Σπαρταθλητές.
Σε αυτό συνετέλεσαν οι ευνο­ϊκές καιρικές συνθήκες που επι­κράτησαν, καθώς η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 28 βαθμούς σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και υπήρχε βόρειος άνεμος, που διευκόλυνε τους αθλητές σε σχέ­ση με την περσινή ζέστη και την υγρασία που δυσκόλεψε σε με­γάλο βαθμό τους συμμετέχοντες.
Η απόσταση από την Αθήνα στη Σπάρτη που διανύουν οι Σπαρταθλητές είναι 246 χλμ.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κώστας Στάμου
 perahora,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: