Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

FAST TRACK ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΈΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ


Του Δημήτρη Καραπατά*

 
Το πιο άθλιο εξαγώγιμο πολιτικό προϊόν, που «γονάτισε» το Λουτράκι, είναι οι πολιτικές αυθαιρεσίες του Κώστα Λογοθέτη και των ανθύπατων του, που έχουν μετατρέψει την εξουσία τους, σε μια σύγχρονη βλητική μηχανή, η οποία προσθέτει κάθε τόσο και μια νέα βολή λεηλασίας, στο πεδίο καταστροφής του τόπου μας. Κάτι που έχει ως αποκρουστικό επιγέννημα το να μοιάζει ο τόπος με ένα ασθμαίνον ράκος, δημιουργώντας του παράλληλα, τεράστια δομικά προβλήματα.
Στο φαύλο κύκλο της πολιτικής ύφεσης του Λογοθέτη, το fast track της καταστροφής του τόπου για την περίσταση, μεταφέρθηκε στον πνεύμονα πρασίνου του πάρκου της δεξαμενής, όπου εκεί, σύμφωνα και με καταγγελίες περίοικων που επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον γράφοντα, συνετελέσθη ένα ακόμη τεράστιο έγκλημα, οικολογικό αυτή τη φορά, με την αποκοπή δεκάδων δένδρων, που νόσησαν εξ’ αιτίας της ανύπαρκτης φροντίδας από το καθεστώς της καταστροφής του Κώστα Λογοθέτη. Στα συγκεκριμένα επίμαχα σημεία, δεν έγινε ποτέ αντικατάσταση των δέντρων που αφαιρέθηκαν, με συνέπεια ο χώρος να έχει μεταμορφωθεί κυριολεκτικά σε σεληνιακό  τόπο, δημιουργώντας ένα αποκρουστικό θέαμα, το όποιο συμπληρώνει την όλη εικόνα πλήρους εγκατάλειψης του συγκεκριμένου πάρκου, με αποδεκατισμένο τον φωτισμό, λεηλατημένη την περίφραξη, με κάθε λογής σκουπίδια να είναι διάσπαρτα σε όλη την ενδοχώρα του και δίχως φυσικά να έχει γίνει ουδεμία προσπάθεια, αναβάθμισης του χώρου, εδώ και 3 ολόκληρα χρόνια, με αποτέλεσμα τις νύχτες να γίνεται άσυλο ηρωινομανών και κάθε λογής περιθωριακών στοιχείων. Και αυτό την ίδια στιγμή μάλιστα που ο Κώστας Λογοθέτης, δίνει σε ημετέρους, 2,5 εκατ. ευρώ από το υστέρημα των δημοτών για ανύπαρκτα έργα και ενώ «τρέχουν» χρηματοδοτικά προγράμματα, (όπως το πράσινο ταμείο), τα οποία θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν την ανάπλαση του.
Το ίδιο συμβαίνει φυσικά και με το άλλο μεγάλο πάρκο της πόλης, το παραλιακό, το οποίο και αυτό βρίσκεται στο ίδιο σημείο αισθητικής καταπτώσεως και που ο Κώστας Λογοθέτης δεν δίστασε πέρσι τέτοιο καιρό, να  εκμεταλλευτεί την κατάσταση που ο ίδιος επέφερε, για να μας πει ούτε λίγο ούτε πολύ, πως ο επιχειρηματίας που έστησε εκεί την Νεραϊδοχώρα για να κερδοσκοπήσει, μας έκανε και χάρη από πάνω, που τον πήρε.
Και αυτό το πάρκο θα μπορούσε με μια μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας, να είχε ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο και να είχε υλοποιηθεί η αναβάθμιση του, ώστε να τονώσει την τουριστική ελκυστικότητα της πόλης, την στιγμή μάλιστα που σε απόσταση αναπνοής, βρίσκεται και το νεόκτιστο, απαστράπτον και ακριβοπληρωμένο στολίδι της πόλης, το Loutraki Thermal Spa.
Τεράστιες ευθύνες για όλα αυτά, (που δείχνει να μην έχει συναίσθηση της ευθύνης), φέρει φυσικά και σύσσωμη η αντιπολίτευση, η οποία άγνωστο το γιατί, κάνει τα στραβά μάτια και σφυρίζει αδιάφορα για το ότι ο τόπος έχει περιέλθει σε πλήρη ανυποληψία εξ αιτίας των επιλογών του Κώστα Λογοθέτη, δημιουργώντας υποψίες για οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης, των δομών του τόπου.
Προς επίρρωσιν των προαναφερόμενων, ξαναθυμίζουμε σε αυτούς που πρωτοστατούν τα ιδεολογικά τους περιτρίμματα του ιδίου με του Λογοθέτη πολιτικού φυράματος, πως πρόσφατα από Ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα, ο δήμαρχος του Άργους, εξασφάλισε το ποσό μαμούθ των 4,5, εκατ. ευρώ για την ανάπλαση του κέντρου της εν λόγω πόλης.
Η ίδια εικόνα εγκατάλειψης και υποβάθμισης (σκοπούμενης από ότι δείχνει η λογική ακολουθία των γεγονότων), λαμβάνει χώρα και σε ολόκληρο το παραλιακό κομμάτι της πόλης, το όποιο αποτελεί την προμετωπίδα της και θα έπρεπε να είναι η βιτρίνα, αλλά αντ’ αυτού, στην ολότητα της είναι πλήρως υποβαθμισμένη με παραφθαρμένο πλακόστρωτο και φωτισμό, ενώ τις σκηνές απείρου κάλλους συμπληρώνουν οι φαεινές ιδέες που συνέλαβαν (και μάλιστα χωρίς χειροπέδες) οι πολιτικοί ογκόλιθοι της δημοτικής αρχής Λογοθέτη, να επιχωματώσουν τα περισσότερα σιντριβάνια(;;;) που υπήρχαν τόσο στο παραλιακό μέτωπο, αλλά και στους δρόμους που απολήγουν σε αυτό. Και όλα αυτά μάλιστα, σε μια πόλη που φημίζεται για τα νερά της, ενώ το λιμενικό ταμείο που πέρασε εδώ και καιρό στο δήμο μας, διαθέτει και μια προίκα περίπου 580.000 ευρώ, εξ’ όσων είναι γνωστό, το οποία θα μπορούσαν εσπευσμένα να αξιοποιηθούν για την έναρξη μελέτης αναβάθμισης, κάτι που δεν έχει συμβεί και πελώριες ευθύνες φέρνει και η πρόεδρος του λιμενικού ταμείο Εβίτα Κούτμου.
Φυσικά, στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής, ούτε λέξη για δημοτικό παντοπωλείο δεν γίνεται από τον δήμαρχο που υφάρπαξε με το καλημέρα επιταγές απόρων και ο οποίος τρώει, πίνει και την Άρτα φοβερίζει και οι όποιες ελπίδες έχουν οι σκληρά δοκιμαζόμενοι από την οικονομική και την πολιτική κρίση συμπολίτες μας, αποθέτονται πλον μόνο στο κοινωνικό έργο της εκκλησίας και των ιερέων της, με ανθρώπους, όπως ο πρωτοπρεσβύτερος της Παναγίας Γιάτρισσας πατήρ Νικόλαος Βασιλόπουλος, ο όποιος καταβάλει μια αθόρυβη και υπεράνθρωπη προσπάθεια να ανασχεθεί το πρόβλημα σίτισης των συνανθρώπων μας, αλλά και τα προβλήματα υγείας τους, οργανώνοντας μέχρι και εθελοντικές αιμοδοσίες.
Το βδελυρό καθεστώς της διοίκησης Λογοθέτη, πρέπει να αποκηρυχθεί από τους πολίτες γιατί σε όλες τις εκφάνσεις του, κυοφορεί συνθήκες αμεριμνησίας, επικινδυνότητας, ανευθυνότητας και στερείται παντελώς ιδεολογικής πλατφόρμας. Βρίσκεται σε μια ατέρμονη αντιπαράθεση με τα συμφέροντα του τόπου, ενδεχομένως να δέχεται εντολές από εξωθεσμικά κέντρα λήψεως αποφάσεων, τα όποια είναι μακριά από τους θεσμούς της δημοκρατίας και στόχο έχουν να κονιορτοποιήσουν τις αξίες που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος, αλλά και να του εγκλωβίσουν τη ζωτικότητα και το πάθος για προσφορά στα κοινά, καθιστώντας τον απροσάρμοστο στο άξενο περιβάλλον της πολιτικής ασχήμιας που βελούδινα τον υποδουλώνει στην γεωμετρική σκλαβιά της ηθικής έκπτωσης, σκοτώνοντας κάθε του ικμάδα.
Υ.Γ. 1: Θέωμαι πως κακώς στην δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη δεν εξεγείρονται κατά του φαύλου και παθητικοποιημένου πολιτικά εαυτού τους που είναι και η γενεσιουργός αιτία του αυτοεξευτελισμού τους.
Υ.Γ. 2: Μπορεί ο Κώστας Λογοθέτης να καβάλησε  το άλογο της εξουσίας, αλλά τώρα σέρνονται κάτω από αυτό και δεν πρόκειται να φτάσει έφιππος ως το τέλος.
* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: