Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

«Roboroach»: Το ανατριχιαστικό ηλεκτρονικό παιγνίδι με ζωντανές κατσαρίδες (βίντεο)


Εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να βγει στην αγορά ένα νέο ηλεκτρονικό και ιδιαίτερο παιγνίδι που ήδη έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Πρόκειται για ένα “ηλεκτρονικό σακίδιο” για κατσαρίδες που επιτρέπει στον “παίκτη”να ελέγχει τις κινήσεις τους μέσω εφαρμογής στο κινητό του τηλέφωνο.

Σύμφωνα με την αμερικανικής εταιρία που κυκλοφόρησε το παιχνίδι, σκοπός είναι να κάνει τα παιδιά να ενδιαφερθούν για την νευροεπιστήμη.Ο χρήστης της εφαρμογής θα πρέπει να έρθει σε επαφή με την κατσαρίδα. Για να τοποθετήσει το “σακίδιο” θα πρέπει να την τοποθετήσει αρχικά σε παγωμένο νερό για να την ακινητοποιήσει και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει γυαλόχαρτο για να τρίψει το κέλυφος του κεφαλιού της. Κατόπιν θα πρέπει να κολλήσει ένα συνδετήρα ηλεκτροδίων και ηλεκτρόδια στον κορμό της και με μια βελόνα να κάνει μια τρύπα στον θώρακά της για να τοποθετήσει ένα καλώδιο.

Στη συνέχεια πρέπει να κόψει τις κεραίες της και να τοποθετήσει στη θέση τους ηλεκτρόδια. Μετά πρέπει να συνδέσει το κύκλωμα στην πλάτη της για να στείλει τα σήματα μέσω μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα. Η εφαρμογή αυτή επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τις κινήσεις του εντόμου.

Σύμφωνα με τον καθηγητή φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κουίν Μάικλ Αλεν η συσκευή αυτή “ενθαρρύνει ερασιτέχνες να λειτουργήσουν επεμβατικά σε ζωντανούς οργανισμούς”.

Ωστόσο η εταιρία έχει δεχθεί επικρίσεις για το συγκεκριμένο παιγνίδι. Πολλοί την κατηγορούν οτι διδάσκει στα παιδιά να είναι ψυχοπαθείς. Η εταιρία όμως υποστηρίζει πως σύντομα το 20% των ανθρώπων θα έχει κάποια νευρολογική διαταραχή όπως το Αλτσχάιμερ και ότι το συγκεκριμένο παιγνίδι δημιουργήθηκε για να ενθαρρύνει τα παιδιά να ενδιαφερθούν για τη νευροεπιστήμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: