Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Τα αποτελέσματα της μεγάλης ηλεκτρονικής δημοσκοπήσης - Ξεφεύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, 2ο κόμμα η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στην πρόθεση ψήφου!


Με πάνω απο 33.000 συμμετοχές μόλις σε μια εβδομάδα, ολοκληρώθηκε η μεγάλη ηλεκτρονική δημοσκόπηση απο το δημοφιλέστερο Ελληνικό blog. Είχε ακολουθήσει η έρευνα του Οκτωβρίου που είχε σκορπίσει πανικό στα πολιτικά γραφεία...
Δείτε τα αποτελέσματα και την εκτίμησησ ψήφου:

Στην έρευνα συμμετείχαν όλα τα κόμματα που πήραν πάνω από 0,5% στις προηγούμενες δυο εκλογικές αναμετρήσεις καθώς και όλοι οι νέοι πολιτικοί σχηματισμοί που έχουν έστω 1 βουλευτή ή ευρωβουλευτή. Έγινε με τρόπο όπου μετά απο ανάλυση των δεδομένων, με γεωγραφικά και ηλικιακά κριτήρια προέκυψε σταθισμένο δείγμα, ενώ αφαιρέθηκαν και οι διπλοψηφίες που βρέθηκαν με βάση νέους τεχνολογικούς τρόπους (πχ. ip range).

Ποιοι ψήφισαν

Το μεγαλύτερο μέρος των συμμετοχών αφορά τις ηλικίες 18-64 δημιουργώντας ενα επαρκέστατο δείγμα για να βγουν σαφή συμπεράσματα. Στην κατηγορία 65+ το δείγμα είναι (φυσιολογικά) πιο μικρό επηρεάζοντας όμως σημαντικά και το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα καθώς αυτές οι ηλικίες πηγαίνουν παραδοσιακά στην συντριπτική τους πλειοψηφία προς τον πρώην δικομματισμό (ΝΔ/ΠΑΣΟΚ).

Ηλικιακή κατιγορία:

35-44 ετών: 29%
45-54 ετών: 26%
25-34 ετών: 23%
55-64 ετών: 11%
18-24 ετών: 7%
65+ ετών: 3%

Ποιο κόμμα πιστεύετε οτί θα έρθει πρώτο στις επόμενες εκλογές;
(Αστάθμιστο δείγμα)

ΣΥΡΙΖΑ: 54%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ: 23%
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ/ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ: 13%
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 10%

Με μεγάλη διαφορά πρώτος πλέον ο Σύριζα στην παράσταση νίκης, ενώ εντύπωση προκαλεί οτι η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει λιγότερες ψήφους και απο το "άλλο" κόμμα.

Τι θα ψηφίζατε εαν είχαμε αύριο εκλογές;
(ΑΣΤΑΘΜΙΣΤΟ ΔΕΙΓΜΑ)
Εκτίμηση εδρών (με το υπάρχον εκλογικό σύστημα):

ΣΥΡΙΖΑ: 130
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 70
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 38
ΚΚΕ: 18
ΠΑΣΟΚ: 18
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 16
ΔΗΜΑΡ: 10
tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: