Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014

Σχόλιο του Νίκου Γόντικα, υποψήφιου Περιφερειάρχη με την Λαϊκή Συσπείρωση που στηρίζει το ΚΚΕ.Τρίπολη, 19/3/2014

Σχόλιο του Νίκου Γόντικα, υποψήφιου Περιφερειάρχη με την
Λαϊκή Συσπείρωση που στηρίζει το ΚΚΕ.


Η ανοιχτή επιστολή προς τον κόσμο του ΚΚΕ του κ. Βουδούρη, υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, επιστρέφεται σαν απαράδεκτη! Είναι πρόκληση και αποτελεί θράσος από τον κ. Βουδούρη, ο οποίος ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, στήριξε τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, άλλαξε 3 κόμματα μέσα σε ένα χρόνο, στηρίζει τα ΣΔΙΤ και την επιχειρηματική δράση σε τομείς όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και ο ποιοτικός τουρισμός, να κάνει παρατηρήσεις στο ΚΚΕ.
Πως εκπλήσσεται ο κ. Βουδούρης με τις ρήτρες ποσότητας που προβλέπει η σύμβαση για την διατήρηση των απορριμμάτων της Περιφέρειας; Όταν το 2007 ο ίδιος ψήφισε την σύμβαση παραχώρησης στον ΜΟΡΕΑ της διαχείρισης της ΕΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, στην οποία προβλέπεται αντίστοιχη ρήτρα ποσότητας διελεύσεων οχημάτων;
Θα συμβουλεύαμε τον κ. Βουδούρη να μην απαντά με μακροσκελή κείμενα, γιατι εκτίθεται. Αναλύει την σκέψη του για τον ποιοτικό τουρισμό και δεν λέει ούτε λέξη για τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, που δεν έχουν την δυνατότητα να κάνουν διακοπές. Δεν χωράνε αυτοί στον ποιοτικό τουρισμό του κ Τατούλη και του κ. Βουδούρη! Μόνο προτάσεις για τους επιχειρηματίες έχουν! Είναι ξεκάθαρο, ότι ο κ. Βουδούρης και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιλέξει να στηρίξουν την καπιταλιστική ανάπτυξη και οι μόνες ενστάσεις τους, είναι στον τρόπο που αυτό θα γίνει.


Απάντηση του Νίκου Γόντικα, υποψήφιου Περιφερειάρχη με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ,
στην κ. Νικολάκου.

Με περισσό θράσος η κ. Νικολάκου, που λειτουργεί σαν ντίλερ των καπιταλιστικών συμφερόντων στην Πελοπόννησο, προσπαθεί να κάνει το μαύρο άσπρο…
Σταματήστε κ. Νικολάκου να λέτε ψέματα και δώστε στοιχεία για τα 2 εκατομμύρια ευρώ που διασπαθίσατε για την «τουριστική προβολή» της Πελοποννήσου. Ονόματα επιχειρηματιών, ποσά και έργα που υποτίθεται ότι έκαναν.
Να μην μιλάτε πολύ γιατί εκτίθεστε. Από τα 6 εκατομμύρια ευρώ για την μυθική Πελοπόννησο, ο κ. Τατούλης είπε στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι διατέθηκαν μόλις 700.000 ευρώ και εσείς σε μετέπειτα δηλώσεις λέτε ότι διατέθηκαν 300.000 ευρώ. Λέτε και οι 2 ψέματα! Να μας πείτε ονόματα, ποσά και είδος εργασίας. Όσο και να ταΐζετε κάποια τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ θα αποκαλυφθείτε.
Όσο για την κατηγορία ότι ο Γόντικας εκτίθεται ως ανταγωνιστική τεχνική εταιρία, στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σκοινί κα Νικολάκου. Δεν είχα ούτε έχω σχέσεις με καπιταλιστές και το ξέρουν και οι πέτρες στην Πελοπόννησο. Για τις εταιρίες του οικογενειακού περιβάλλοντος του κ. Τατούλη, ζητούνται στοιχεία και είστε και εσείς και ο Περιφερειάρχης υποχρεωμένη να τα δώσετε την Δευτέρα στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα συζητηθεί αντίστοιχη επερώτηση.

Το ΚΚΕ έχει ξεκαθαρίσει ότι θα είναι η εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η Λαϊκή Συσπείρωση, η παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ, τάσσεται σταθερά με τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών. Ήταν η εργατική λαϊκή αντιπολίτευση 3 χρόνια τώρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και καλεί τα πλατιά λαϊκά στρώματα να την στηρίξουν παντού. Στους δήμους και στην Περιφέρεια.Δεν υπάρχουν σχόλια: