Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή συνάντηση Συλλόγων Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων



  


  
 ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΧΙΝΟΥ



Την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014 και ώρα 11:00πμ στα γραφεία του Εξωραϊστικού Συλλόγου Σχίνου «Τα Γεράνεια» συναντήθηκαν αντιπρόσωποι Συλλόγων του Καλλικρατικού Δήμου Λουτρακίου – Περαχωρας – Αγ. Θεοδώρων.  Στην συνάντηση παρευρέθησαν οι πρόεδροι και αντιπρόεδροι από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Λουτρακίου, τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Περαχώρας, τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Σχίνου, την Ομοσπονδία Συλλόγων Εκτός Σχεδίου Περιοχής Δήμου Λουτρακίου, τον Σύλλογο «Αλκυώνη» από τα Στραβά, τον Εξωραϊστικό Σύλλογο από τις Βαμβακιές, τον Σύλλογο Οικιστών Μαυρολίμνης, και τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγ. Βαρβάρας.

Επίσης παρευρέθησαν και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πισίων – Σχίνου κ. Γκίκας Ιωάννης, ο κ. Μενέλαος Μενελάου μέλος της Επιτροπής Κορινθίας και ο κ. Βενετσάνος Χρίστος δικηγόρος Κορίνθου.

Η πρώτη συνάντηση απέφερε το αίτημα για την δημιουργία συντονιστικής επιτροπής η οποία θα έχει σαν σκοπό να αντιμετωπίζει από κοινού θέματα που απασχολούν τους Συλλόγους μας.

Από τα θέματα κυριάρχησαν τα προβλήματα υδροδότησης που απασχολούν τις περισσότερες περιοχές του δήμου. Έγιναν καταγγελίες από πολλούς Συλλόγους για την στάση των υπεύθυνων της ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ. και στηλιτεύτηκε ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της υδροδότησης των περιοχών και τους κατοίκους. 

Αναφορές έγιναν και στην παράνομη βιομηχανικού τύπου υλοτομία που παρατηρείτε  στα Γεράνεια τα τελευταία χρόνια, το σοβαρότατο θέμα για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Περαχώρας που κινδυνεύει να κλείσει,, στον δρόμος Αλεποχωρίου – Σχίνου-Στραβά-Περαχώρας και γενικά η βελτίωση πρόσβασης προς όλους τους οικισμούς, την έλλειψη ουσιαστικής ιατρικής παρακολούθησης λόγο της υποβάθμισης των παροχών υγείας παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να ανταπεξέλθουν. Επίσης στα υπέρογκα πρόστιμα που επιβάλλονται στις Βαμβακιές και την Μαυρολίμνη για την διατήρηση κτισμάτων τα οποία φτάνουν και τις 900,000 ευρώ για τα οποία προτείνουν να γίνει αναστολή της επιβολής των προστίμων μέχρι την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Τέλος η εξέταση του καθεστώτος στην περιοχή του προεδρικού διατάγματος 630/85 και οι παροχές ύδρευσης στις νομίμως υφιστάμενες οικίες της περιοχής.

Απαιτούμε να παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας και ευθύνης των υδατικών πόρων ως δημόσιο αγαθό κοινωνικής χρήσης.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Κυριακή 13 Απριλίου 2014 και ώρα 11:00πμ στην Περαχώρα. Για την συνάντηση αυτή θα βγει και το σχετικό δελτίο τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: