Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Όταν εκεί που φτύνεις γλύφεις...ή αλλιώς η ιδιοτέλεια ορισμένων οικιστών.

Όταν εκεί που φτύνεις γλύφεις...ή αλλιώς η ιδιοτέλεια ορισμένων οικιστών.

 
Υποκρισία...ιδιοτέλεια...αμετροέπεια...μια σκέτη αηδία στο στόμα μόνο που το σκέφτεσαι. 
Ξεκαθαρίζω ένα πράγμα.
Το L1 έχει πάρει πολλές φορές θέση υπέρ του δικαιώματος των οικιστών που κάποτε έχτισαν αυθαίρετα εκτός σχεδίου στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής με το καλύτερο μεταλλικό νερό στην Ελλάδα, να μην εμπαίζονται και να αντιμετωπίζονται ως κάτοικοι ίσων ευκαιριών.
Επίσης το L1, ήταν πρωτοστάτης σε προβολή των αιτημάτων και δίπλα όταν ο πρώην πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της κοινότητας Λουτρακίου, ηγούντο των προσπαθειών να ασχοληθεί η δημοτική αρχή με το θέμα τους ή με την έγκριση των δίκαιων αιτημάτων ηλεκτροφωτισμού.
Τέλος, οι ίδιοι σύμβουλοι (Μπάκος, Μαρίνης) ήταν αυτοί που έφεραν μετά από μεγάλο διάστημα κοροϊδίας και αναβολών, το θέμα στο τοπικό και στο δημοτικό συμβούλιο, αναγκάζοντας ουσιαστικά τη δημοτική αρχή να ασχοληθεί με το θέμα τους, υποχρεώνοντας τους πάντες να πάρουν θέση, θετική ή αρνητική. 
Αυτή όμως την υποκρισία των εκλογών όπου επί σωρεία ετών ορισμένοι καταγγέλουν, ωρύονται,
επιδιώκουν, αιτούνται, διεκδικούν...και μόλις ο ίδιος που τον χλεύαζαν και τον λιδωρούσαν, τους τάξει κάτι που είναι αποκλειστικά για τα δικά τους συμφέροντα, ξαφνικά κάνουν την τεράστια κωλοτούμπα επιπέδου χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου, δεν μπόρεσα ποτέ να το χωνέψω, και θα το θεωρώ πάντα κατάπτυστο και επικίνδυνα εγωιστικό.
Και όχι μόνο κωλοτούμπα, αλλά κωλοτούμπα συμμετοχής και στο ψηφοδέλτιο.... Αηδιάζω και που το σκέφτομαι.
Να δω τι θα κάνουν όταν αυτη η προχειροδουλειά (σε επίπεδο υδροφόρου) που μπάζει από παντού (λέγε με ΓΠΣ), πάει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου και στην Διεύθυνση Υδάτων.
Και καλά, η δημοτική αρχή κάνει τη δουλειά της, όσο και εάν είναι κατάπτυστο το να παίζεις με το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο της, αλλά αυτοί; Τόσο υποκρισία;

Υ.Γ. Μου αρέσει που ορισμένοι εκ των οικιστών μάχονται να πείσουν ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται με ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους δημότες.
Τους υπόλοιπους δημότες που έπρεπε να έχουν υποχρεώσεις σε θέματα ρυμοτομίας, σε θέματα νομιμότητας και σε θέματα πολεοδομικών διατάξεων, ακόμη και για να φτιάξουν μια μάντρα ή ένα μπαλκόνι.
Τους υπόλοιπους δημότες, που ήταν και παραμένουν νόμιμοι, και δεν περίμεναν μια ληστρική κυβέρνηση που με όπλο το μνημόνιο για την είσπραξη φόρων, να τους νομιμοποιήσει αντί πινακίου φακής τα πάντα, αλλά ήταν νόμιμοι εξ αρχής.
Και μόλις ορισμένοι σύμβουλοι (οι ποίοι αντιμετώπισαν την μήνυ του δημάρχου και των αντιδημάρχων) τους έδωσαν αυτή τη δικαιοσύνη, τη δυνατότητα δηλαδή να τους αντιμετωπίζουν με ισότητα, τι έκαναν;
Μόλις τους έταξαν κάτι που είναι αποκλειστικά για το δικό τους συμφέρον, χωρίς καν να έχει προηγηθεί ή να έχει ενταχθεί η μελέτη από το ΙΓΜΕ, ξέχασαν τα ωραία τα λόγια τα μεγάλα και.....(άσε μη πω μέρες που είναι).   
loutraki one

Δεν υπάρχουν σχόλια: