Κυριακή 18 Μαΐου 2014

ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΧΑΣΕΙ Ο Π. ΠΑΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜ. ΣΤΑΜΟΥ, ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟΝ Γ. ΓΚΙΩΝΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΟΝ Κ. ΛΟΓΟΘΕΤΗ


Του Πάνου Ηλιακόπουλου
Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια το ποιός συνδυασμός μεταξύ της "Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση" και της "Πρωτοβουλία Πολιτών" θα καταλάβει τη δεύτερη προνομιούχο θέση των δημοτικών εκλογών που οδηγεί στην επαναληπτική αναμέτρηση της προσεχούς Κυριακής για τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης που εκτός συνταρακτικού γεγονότος μέχρι την ώρα που κλείνουν οι κάλπες περνάει πρώτη η "Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών". Φυσικά, ο συνδυασμός της «υπηρεσιακής» δημοτικής αρχής "Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω" έχει κλειδώσει και δεν αμφισβητείται η κατάκτηση της προνομιούχου τέταρτης θέσης, που τους στέλνει όλους μαζί σπίτι τους.
Πρέπει δε, να λάβουμε υπόψη μας ότι η κοινωνία σε ποσοστά που αγγίζουν το 60 - 65%, όχι μόνον αρνείται να απαντήσει, αλλά πάρα πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν, ενώ η επιλογή τους θα γείρει και την εκλογική πλάστιγγα. Κατόπιν αυτών των δεδομένων οι ασφαλέστατες προβλέψεις είναι παρακινδυνευμένες, δεδομένου ότι ενδεχομένως να δούμε από την κάλπη ποσοστά που δεν τα φανταζόμαστε αυτή τη στιγμή, ακόμα και σήμερα το πρωί να φαντάζουν σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας και το βράδυ γύρω στις 9 μην πιστεύουμε στα αυτιά μας και να τρίβουμε τα μάτια μας. Κατά συνέπεια, αυτό που αποτυπώνεται είναι η συμπεριφορά ενός μικρού ποσοστού της κοινωνίας, λαμβανομένου υπόψη ακόμα ότι πάλαι ποτέ «βαριά χαρτιά» σήμερα δεν συγκινούν τους ψηφοφόρους -άλλη μία σοβαρή παράμετρος- και ως εκ τούτου θα δούμε το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται από άλλες συνισταμένες.
Ας δούμε όμως τα πιθανά σενάρια για την επόμενη Κυριακή με τους διεκδικητές της δεύτερης θέσης.
Στην περίπτωση που περάσει ο συνδυασμός του «βετεράνου»(!) δημάρχου Παύλου Παύλου ο «γάμος» με τον συνδυασμό του «υπηρεσιακού» δημάρχου Κώστα Λογοθέτη έχει «κλειδώσει» -δεν υπάρχει και για τους δύο άλλη σωτηρία- ενώ δεν εκτιμάται ότι οι ψηφοφόροι του Δημήτρη Στάμου θα επιλέξουν ομαδόν να συνεισφέρουν τη ψήφο τους στον Παύλο Παύλου, καθ’ ότι υπάρχουν ανοικτοί λογαριασμοί… Η συγκεκριμένη μερίδα των ψηφοφόρων εκτιμάται ότι θα προτιμήσουν να υπερψηφίσουν τον συνδυασμό του Γιώργου Γκιώνη, αφού κυρίαρχη άποψη μεταξύ τους είναι ότι ο κύκλος Παύλου έχει κλείσει από το 2006.
Στη δεύτερη περίπτωση, που θα αποτελέσει και την έκπληξη των φετινών εκλογών, λόγω της καθυστερημένης εκκίνησης της "Πρωτοβουλία Πολιτών", εκτιμάται ότι "Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών" και "Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω" θα προσφερθούν ως εθελοντές να υπερψηφίσουν τον Δημήτρη Στάμου αφενός για να εκδικηθούν το μισητό εχθρό τους και να χάσει τη δημαρχία, αφετέρου να διαπραγματευθούν και να εξασφαλίσουν την ασυλία τους, δεδομένου ότι μπροστά μας έρχεται πάρα πολύ δύσκολη περίοδος. Εδώ υπάρχει μια σοβαρή παράμετρος που την επεσήμανε και ο ίδιος ο Δημήτρης Στάμου για τα 15 χιλιόμετρα που χωρίζουν την πατρώα του γη, ως να γνωρίζει εκ των προτέρων τι είναι αυτό που δεν θα τον αφήσει να κόψει πρώτος το νήμα. Εξάλλου, αυτή είναι επίσης μια άλλη σοβαρή παράμετρος, ότι επιχειρηματίες του δήμου, αλλά και συντηρητικός κόσμος δεν πείθονται να υπερψηφίσουν το σώμα της "Πρωτοβουλία Πολιτών" που σε σημαντικές και γενναίες αποφάσεις θα είναι αυτό που θα υποκαθιστά τον Δημήτρη Στάμου και απλά θα εκτελεί ως εντολοδόχος τους. Ίσως είναι η πιο σοβαρή παράμετρος που ναι μεν την "Πρωτοβουλία Πολιτών" την κάνει υπερήφανη, τμήμα της κοινωνίας το κάνει να φοβάται…
Έτσι, δεν αποκλείεται άνθρωποι που θα επιθυμούν να «διώξουν» τον Παύλο Παύλου από το προσκήνιο, την δεύτερη Κυριακή να μην υπερψηφίσουν τον Δημήτρη Στάμου στη δεύτερη Κυριακή.
Μετράμε πλέον ώρες και οι κάλπες θα αναδείξουν το πλέον έγκυρο γκάλοπ της πρώτης Κυριακής των φετινών δημοτικών εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: