Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΓΚΙΩΝΗ





ΚΡΙΣΗ: ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ?


Έχοντας περάσει 40  μήνες από τότε που η καινούργια Δημ. Αρχή ανέλαβε τις τύχες αυτού του Δήμου θα ήθελα  να εκφράσω κάποιες θέσεις μου για την ως τώρα πορεία της, ενόψει των Δημ. Εκλογών που έρχονται. .
Είχα προβλέψει  ότι  η πλειοψηφία που διοικεί τον Δήμο ως στο τέλος της θητεία της θα  συνεχίσει να κάνει  αντιπολίτευση στους προηγούμενους απλά γιατί δεν θα έχει κάνει σχεδόν τίποτα ειδικά στην Δημ. Ενότητα των Αγίων Θεοδώρων, για την οποία θα αναφερθώ στη συνέχεια. Τα γεγονότα δείχνουν ότι δυστυχώς με επιβεβαίωσαν.
Κοντεύει να τελειώσει η θητεία της και το μόνο που κάνει η Δημ.  Αρχή  είναι να κατηγορεί τους προηγούμενους,  για το τι παρέλαβαν από αυτούς,  αφήνοντας συνεχώς υπονοούμενα και ρίχνοντας λάσπη,  διατυμπανίζοντας  πόσο αγώνα έκαναν για να συμμαζέψουν την κατάσταση και άλλα πολλά. Καλό το παραμύθι σας αλλά δεν έχει δράκο. Θα προσπαθήσω με λίγα λόγια να περιγράψω, όσο μας επιτρέπει ένα κείμενο σε μια εφημερίδα, για το τι παρέλαβαν και τι παραδίδουν.
 Αυτό που παραλάβανε τουλάχιστον για τη Δημ. Ενότητα των Αγίων Θεοδώρων ήταν ένας Δήμος νοικοκυρεμένος, χωρίς να χρωστάει, με έτοιμα προς δημοπράτηση έργα, με πλήρες και αξιόλογο υπαλληλικό   προσωπικό, με οικονομική υπηρεσία, με τεχνική υπηρεσία, με υποδομές.  Με πολύ καλύτερη διαχείριση νερού, με πολιτιστικό κέντρο, έναν Δήμο αρωγό στον αθλητικά σωματεία , στην ομάδα των εθελοντών  δασοπυροσβεστών και σε άλλους συλλόγους. Πρώτο σε ποσοστό απορροφητικότητας κοινοτικών κονδυλίων στο ν.  Κορινθίας, με κοινωνικές δομές (ΚΑΠΗ, ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ), πολύ καλή λειτουργία ιατρείου, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α.  Η προηγούμενη Δημ. Αρχή, την οποία κατηγορείτε για τις αναθέσεις, έδινε δουλειά σε 50 εργαζόμενους, που δούλευαν στη ΔΗΚΕΠΑΘ και σε  εργολάβους του τόπου μας. Στήριζε τα καταστήματα του Δήμου κάνοντας τις περισσότερες προμήθειες από αυτά. Ο οποιοσδήποτε μπορεί  να καταλάβει τι σήμαινε αυτό για την οικονομία των Αγ. Θεοδώρων και για την ανεργία στην πόλη μας. Αν κάνει κάποιος μια σύγκριση των στοιχείων πριν το 2010 και αυτών των τελευταίων 3,5 χρόνων  θα βρει τεράστιες διαφορές. Αν κοιτάξει κάποιοςπρος τα πίσω θα διαπιστώσει ότι όλες οι προηγούμενες Δημ. Αρχές του πρώην Δήμου Αγ. Θεοδώρων συνέβαλλαν λίγο πολύ στην οικονομία αυτού του τόπου.
Τι παραδίδει, όμως,  μετά από τόσους μήνες η τωρινή Δημ. Αρχή? Νομίζω ότι όλος ο κόσμος μπορεί να διαπιστώσει. Ιατρείο με πολλά προβλήματα λειτουργίας, την καθαριότητα σε κακό χάλι, μια  διαχείριση νερού που έκανε πολύ κόσμο να πει το νερό νεράκι, απολυμένους εργαζόμενους, όλα πήγαν προς το χειρότερο. Διέλυσαν όλες τις υπηρεσίες του τόπου μας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ένας υδραυλικός, ένας ηλεκτρολόγος.  Πας στο ΚΕΠ για να εξυπηρετηθείς και δεν έχει η υπάλληλος χαρτί για να τυπώσει. Ο κόσμος αγανακτούσε για να αλλάξουν μια λάμπα. Παρόλο τις μεγάλες υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια δυστυχώς για τον τόπο απείχανε και δεν έβαλαν τη μια πέτρα πάνω στην άλλη, όπως λέει και ο λαός.
Ο ρόλος του Τοπικού Συμβουλίου συρρικνώθηκε και σε πολλές περιπτώσεις αυτό αγνοήθηκε, παρόλη την προσπάθεια κάποιων μελών του να είναι κοντά στους δημότες της πόλης αυτής.
Όλοι καταλαβαίνουμε ότι περνάμε μια περίοδο κρίσης και πολλά πράγματα δεν είναι όπως πριν και σαφώς έχουν κοπεί πολλά χρήματα από τους Δήμους. Όμως η σημερινή κακή εικόνα που παρουσιάζει η πόλη μας δεν έχει να κάνει μόνο με την κρίση.
Το ότι καταφέρανε να διαλύσουν τη ΔΗΚΕΠΑΘ με τους χειρισμούς τους, δεν έχει να κάνει με την κρίση. Το ότι εμπαίζουν τους εργαζόμενους της επιχ/σης  προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες μέχρι τώρα δεν έχει να κάνει με την κρίση. (Ελπίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στη ΔΗΚΕΠΑΘ να δικαιωθούν μέχρι τέλους στον αγώνα που κάνουν).
Το ότι δεν κράτησαν κανέναν εργολάβο από τον τόπο μας, για να δώσει δουλειά σε κάποιους συντοπίτες μας δεν έχει να κάνει με την κρίση. 
Το ότι από τις απ΄ ευθείας  αναθέσεις (αφορούν προμήθειες, αναθέσεις έργων) που έφτασαν στο ποσό των3.300.000 ευρώ  για το σύνολο του Δήμου,  μόνο 190000 ευρώ δόθηκαν στην πόλη μας  και μάλιστα  τα 160000 ευρώ το 2011, τον πρώτο χρόνο δηλαδή της σημερινής Δημ  Αρχής, καταλαβαίνει ο καθένας ότι δεν έχει να κάνει μόνο με την κρίση. Αν συγκριθούν τα νούμερα αυτά με κάποια εκατομμύρια ευρώ που συνέβαλλε ο Δήμος στην οικονομία της πόλης πριν αναλάβει η νέα Δημ. Αρχή, θα καταλάβει ότι η διαφορά είναι χαώδης.
Το ότι το αμαξοστάσιο θυμίζει έρημη πόλη δεν έχει να κάνει με την κρίση.
Το ότι  δεν εκμεταλλεύτηκαν προγράμματα δεν έχει να κάνει με την κρίση.
 Ο τρόπος που διαχειρίστηκαν το νερό, με αποτέλεσμα πολλοί  Δημότες να μένουν για μεγάλο διάστημα χωρίς νερό δεν έχει να κάνει μόνο με την κρίση.
Το ότι έχασαν την υπόθεση της SOUSAKI LOGISTICS, με τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την όλη υπόθεση δεν έχει να κάνει με την κρίση. Μην ξεχνάμε ότι  το θέμα αυτό προσπαθούσαν να το αποσιωπήσουν και ύστερα από παρέμβαση δικιά μας, των ανθρώπων που συνυπήρξαμε όλα αυτά χρόνια μαζί, ήρθε στη δημοσιότητα. 
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που διαχειρίστηκαν και απέτυχαν και δεν είχαν να κάνουν με τη κρίση.
Όπως μπορεί να καταλάβει και ο τελευταίος κάτοικος αυτού του τόπου η σημερινή Δημ. Αρχή κατάφερε, με μεγάλη επιτυχία,  να εφαρμόσει το μνημόνιο και στη Δ.Ε των Αγ. Θεοδώρων.
Ποια αλλαγή έφεραν στον τόπο μας? Πήραμε δυο αντιδημαρχίες και μια θέση προέδρου Δημ. Συμβουλίου. Τρομερό επίτευγμα. Τρομερή αναβάθμιση. Δε νομίζουμε ότι εκεί πρέπει να τελειώνουν οι φιλοδοξίες μας.
Πιστεύω ότι ενόψει των εκλογών που έρχονται οι Δημότες δε θα δώσουν άλλη συνέχεια σε αυτή τη Δημ. Αρχή που απέτυχε και παράτησε τον τόπο μας στις τύχες του. Η πόλη μας σίγουρα αξίζει κάτι καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: