Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ- ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ



 

Επίσκεψη εργασίας του Κ.Α.Π.Ε. στο Δήμο μας





Με επιτυχία διεξήχθη την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014 η επίσκεψη εργασίας  στο Δήμο μας, που διοργανώθηκε από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.), στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του τελικού Συνεδρίου του έργου  Διακρατική Συνεργασία για την Προώθηση της Κτηριακής Ενεργειακής Λειτουργίας και Αποδοτικότητας (TRACE).Το έργο TRACE στοχεύει στη στήριξη τοπικών και περιφερειακών διοικήσεων στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, στο πλαίσιο του σημαντικού τους ρόλου, της ανάπτυξης, διατήρησης και προώθησης πολιτικών και μηχανισμών για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στα κτήρια. Ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί μόνον εφόσον οι τοπικές και περιφερειακές αρχές λειτουργήσουν σαν συνεργάτες και όχι  μεμονωμένα.

Η επίσκεψη εργασίας, στην οποία παρέστησαν εκπρόσωποι  από τις 9 χώρες που συμμετέχουν στο έργο, είχε παρουσιάσεις με θέμα την ενεργειακή αποδοτικότητα κτηρίων και την χρήση καλών πρακτικών. Η  ημερίδα περιλάμβανε ένα μικρό εργαστήριο στο Δημαρχείο Λουτρακίου με παρουσιάσεις σχετικά με την αρχιτεκτονική μελέτη και τον ενεργειακό σχεδιασμό κτηρίων με την χρήση παθητικών συστημάτων. Ακολούθησε επίσκεψη στη νέα  Βιβλιοθήκη όπου έγινε και η επίδειξη των Βιοκλιματικών Στοιχείων  του κτηρίου από τον μελετητή του έργου Αρχιτέκτονα                                      κ. Παπαδημητρόπουλο Μίλτο.
Το κτήριο της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης  ως γνωστό είναι σημείο αναφοράς  του  Κ.Α.Π.Ε. στις κατά καιρούς  διεθνείς ημερίδες  που διοργανώνει, ως μία καλή πρακτική στην κατασκευή κτηρίων σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας .
Τέλος οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν το νέο Υδροθεραπευτήριο, όπου ενημερώθηκαν για τα συστήματα χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας που διαθέτει.
Στην ημερίδα παρευρέθη ο Αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Πέρρας, ενώ τον χαιρετισμό του Δημάρχου            κ. Γεωργίου Γκιώνη, που απουσίαζε λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης,  τον μετέφερε ο κ. Παπαδημητρόπουλος Μίλτος. Επίσης μετέφερε και την περιληπτική αναφορά του Δημάρχου  σε σημαντικά έργα, τα οποία συμβάλλουν αποφασιστικά στην αειφόρο ανάπτυξη του Δήμου  μας, όπως: Βιβλιοθήκη, SPA, Κολυμβητήριο, Φ/Σ, Σύμφωνο Δημάρχων, Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ, Πυροσβεστικός Σταθμός Περαχώρας.
Ενέργειες και πρωτοβουλίες αυτού του τύπου αναδεικνύουν τη δυναμική και πρόοδο του Δήμου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: