Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΑΡΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΧΩΡΑ!

Από αριστερά διακρίνονται: Ελένη Πρωτοπαππά, Μαρίκα Γεωργίου, Κωνσταντίνα Ράπτη, Φωτεινή Παππά, Μαριάννα Αδάμου, Κώστας Παπαδημητρίου, Αντιόπη Φόρτη, Μαρία Πρωτοπαππά, Κοσμάς Θεμέλιος
Γράφει ο Γιάννης Β. Καραπανάγος

 
 ''Εκείνος που δεν έχει τα Χριστούγεννα στην καρδιά του, δεν θα τα βρει ποτέ κάτω από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο'' - Roy L. Smith


Χριστούγεννα! Μέρες χαράς και γιορτής, μέρες ειρήνης. Η Γέννηση του Θεανθρώπου αγαλλιάζει και ζεσταίνει τις καρδιές μας για να φωλιάσει ο μικρός Χριστός!  
Η Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα επηρεάζει τη ψυχοσύνθεση μικρών και μεγάλων και η αναμονή των γιορτών συνοδεύεται με ανυπομονησία και ενθουσιασμό. 
Οι προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά έχουν ξεκινήσει σε ολόκληρο τον κόσμο. 
Ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων έχει συστήσει επιτροπή, για τη διοργάνωση κοινών εορταστικών εκδηλώσεων, με Συλλόγους και Φορείς, σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Η επιτροπή έχει συναντηθεί μαζί τους και έχει ήδη ξεκινήσει ο σχεδιασμός. 
Οι Σύλλογοι της Περαχώρας έδωσαν δυναμικό παρόν και αποφάσισαν να συμμετέχουν στη διοργάνωση. Γι΄αυτό εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, του Πολιτιστικού Συλλόγου, του Κατηχητικού, της ΄Ενωσης Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου, του Εξωραϊστικού Συλλόγου Οικιστών Λίμνης Ηραίου και της Φιλαρμονικής συναντήθηκαν πρόσφατα, στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Περαχώρας, για να συζητήσουν και ν΄αποφασίσουν το πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων, παρουσία της κας Φωτεινής Παππά-μέλους της τριμελούς επιτροπής του Δήμου. 
Σημειώνεται ότι οργανωμένες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις δεν έχουν πραγματοποιηθεί, κατά το παρελθόν, στην Περαχώρα. 
Σχέδιο του προγράμματος των εκδηλώσεων
Σχέδιο προγράμματος των εκδηλώσεων, από 20 έως 22 Δεκεμβρίου 2014, είχαν καταρτίσει η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κα Κωνσταντίνα Ράπτη και η Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κα Μαρίκα Γεωργίου.
Συνοπτικά το πρόγραμμα, που συζητήθηκε, περιλαμβάνει άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής και της χορωδίας του Γυμνασίου, Χριστουγεννιάτικη παράσταση, μίνι συναυλία, γνωριμία με τον Άγιο Βασίλη, τη Νεράιδα του Χιονιού και τον Ξυλοπόδαρο Καλικάντζαρο, παιχνίδια κι εκπλήξεις, ζωγραφική προσώπου (face painting), φιλανθρωπική γωνιά για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, μουσική από τον dj Σοφοκλή και λαχειοφόρο αγορά για ένα tablet Samsung!
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των εκπροσώπων των Συλλόγων, επικράτησε πνεύμα συνεργασίας και ενότητας. Επηρεασμένοι από την εορταστική περίοδο, αναπόλησαν και τα παιδικά τους χρόνια, όταν αναφέρθηκαν στο πώς γιόρταζαν τα Χριστούγεννα εκείνη την εποχή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Σύλλογοι της Περαχώρας συνεργάζονται, για πρώτη φορά, για τη διοργάνωση χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και για δεύτερη φορά, λίγους μήνες μετά την αρμονική συνεργασία τους, που είχε σαν αποτέλεσμα τη συνδιοργάνωση και τη διεξαγωγή του 1ου Ημιμαραθωνίου Δρόμου Αρχαίες Θέρμαι Λουτρακίου-Ηραίον Περαχώρας, με απόλυτη επιτυχία, τον περασμένο Οκτώβριο.
Η κα Μαρίκα Γεωργίου αναφέρθηκε και στα κίνητρα των Συλλόγων, για τη συγκεκριμένη δράση, λέγοντας: ‘‘Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, για πρώτη φορά στην Περαχώρα, με πρωτοβουλία των Συλλόγων και χωρίς τη χρηματοδότηση του Δήμου, αποτελούν αντίδραση και απάντηση του Πολιτισμού στα όσα συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας, στα χαράτσια, στους φόρους, στην ανεργία. Για εμάς είναι η εποχή της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης’’.
Στο βάθος, από αριστερά, διακρίνονται: Φίλιππας Θυμής, Δημήτρης Δρίτσας, Γιάννης Αντωνίου
Παρούσες και παρόντες στη συνάντηση ήταν: Κωνσταντίνα Ράπτη, Μαρίκα Γεωργίου, Μαριάννα Αδάμου, Αντιόπη Φόρτη, Ελένη και Μαρία Πρωτοπαππά, Φωτεινή Παππά, Φίλιππας Θυμής, Δημήτρης Δρίτσας, Γιάννης Αντωνίου, Κώστας Παπαδημητρίου, Κοσμάς Θεμέλιος και ο συντάκτης του παρόντος.
Όμως, απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχία αυτής της αξιέπαινης πρωτοβουλίας των Συλλόγων είναι η συμμετοχή εθελοντών και η προσέλευση του κόσμου στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Γι΄αυτό, όλοι μας πρέπει να τις αγκαλιάσουμε και να βοηθήσουμε να στεφθούν με επιτυχία, ώστε να καταστούν θεσμός και παρακαταθήκη για το μέλλον.
Βέβαια η απουσία του Αθλητικού Ομίλου Περαχώρας, από τη συνάντηση αυτή, προκάλεσε προβληματισμούς και έντονα ερωτηματικά και αναμένουμε την επίσημη τοποθέτηση του Διοικητικού του Συμβουλίου, προς αποφυγή παρεξηγήσεων ή παρανοήσεων. Πάντως και σε κάθε περίπτωση υπαγορεύεται η συμμετοχή και του Αθλητικού Συλλόγου, σύμφωνα με το Πνεύμα των Χριστουγέννων, στέλνοντας και το δικό του μήνυμα ειρήνης, συμφιλίωσης και αγάπης.
Επιπλέον, εκτιμάται ότι θα πρέπει ν΄αρχίσει να υλοποιείται και η τοποθέτηση-πρόταση του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου και Δημοτικού Συμβούλου κ. Φίλιππα Θυμή, την 7η Μαΐου 2014, κατά τη συνάντηση των Συλλόγων της Περαχώρας, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου, στην οποία συζητήθηκαν ορισμένα από τα σοβαρά προβλήματα του χωριού μας.
Ο κ. Θυμής είχε δηλώσει πως η συνάντηση της 7ης Μαΐου δεν ήταν προεκλογική και είχε προτείνει τη διοργάνωση συναντήσεων, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μεταξύ όλων των Συλλόγων της Περαχώρας, για να συζητιούνται τα προβλήματά της και να προτείνονται λύσεις για την αντιμετώπισή τους.
Πρόταση που πρέπει να γίνει αποδεκτή απ΄ όλους τους Συλλόγους και να πάρει σάρκα και οστά, με την καινούργια χρονιά, γιατί θα ωφελήσει τα μέγιστα το χωριό μας και την ευρύτερη περιοχή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: