Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Αμφίπολη: Διθύραμβοι στην Αυστραλία για τις ανακαλύψεις

Αμφίπολη: Διθύραμβοι στην Αυστραλία για τις ανακαλύψεις στον τάφο

ν τάφο

Μεγάλη δημοσιότητα δίνουν αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης στα νέα εντυπωσιακά ευρήματα που εντοπίστηκαν στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης.

 

«Με κομμένη την ανάσα η Ελλάδα ενημερώθηκε πως σε τάφο της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρέθηκε σκελετός που ίσως δώσει απαντήσεις σε πολλά κρίσιμα ερωτήματα» μετέδωσε το κανάλι «7». Στο ρεπορτάζ σημειώνεται πάντως ότι «θεωρείται απίθανο στον τάφο αυτό να έχει ταφεί ο Μέγας Αλέξανδρος».

Το ABC στο δικό του ρεπορτάζ υπογραμμίζει με τη σειρά του ότι «ίσως τα οστά που βρέθηκαν, να λύσουν το μεγάλο μυστήριο. Δηλαδή ποιος είχε ταφεί στην Αμφίπολη». Αναφέρεται ακόμα πως το γενετικό υλικό θα μεταφερθεί σε ειδικό εργαστήριο για έλεγχο προκειμένου να προκύψουν τα πρώτα στοιχεία σχετικά με την ταυτότητα αλλά και την διακρίβωση της ακριβούς ηλικίας του.

Με την σειρά του το κανάλι FOX News συμπληρώνει πως «ο τάφος έχει συληθεί αλλά οι κλέφτες άφησαν πίσω τα οστά του νεκρού και αυτό ίσως βοηθήσει τους αρχαιολόγους να βρουν απαντήσεις».

Σε όλες τις αναφορές σημειώνεται ότι «σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις είναι σχεδόν βέβαιο πως ο τάφος ανήκει σε επιφανή Μακεδόνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: