Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Η ΠΕΡΑΧΩΡΑ ΖΕΙ ΤΑ ''ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ''!

.

Γράφει ο Γιάννης Β. Καραπανάγος


Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, ώρα 17:30'! Η Περαχώρα εμφανίστηκε με τη γιορτινή φορεσιά της, που την σχεδίασαν όλοι οι Σύλλογοί της! 

Μικροί και μεγάλοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή τους και συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο χώρο του Γυμνασίου, καθώς και στη μεγάλη αίθουσα του Πέτρινου Δημοτικού σχολείου, για την έναρξη των εκδηλώσεων ‘‘Μαγικά Χριστούγεννα στην Περαχώρα’’, παρά το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε!
Μετά το χαιρετισμό, που απηύθυνε η κα Κωνσταντίνα Ράπτη, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας και συντονίστρια της αξιέπαινης αυτής πρωτοβουλίας, τα φώτα του δέντρου άναψαν, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής μας και της χορωδίας του Γυμνασίου και τα πρόσωπα των καλεσμένων πλημμύρισαν από χριστουγεννιάτικα συναισθήματα ελπίδας, ανθρωπιάς, αισιοδοξίας, αγάπης και αλληλεγγύης, ενώ η ικανοποίηση ήταν έντονα ζωγραφισμένη στα πρόσωπα εκείνων που πρωτοστάτησαν ώστε να διοργανωθούν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για πρώτη φορά στο χωριό μας. 
 
Η Φιλαρμονική, καθοδηγούμενη με μαεστρία από τον Αρχιμουσικό Κωνσταντίνο Ρίζο, πρόσφερε τη δική της μουσική απόλαυση, καταχειροκροτούμενη. Ειδικά όταν το μέλος της κ. Βασίλης Βασιλείου ανακοίνωσε ότι η αποψινή συναυλία αφιερώνεται στο χαμογελαστό παιδί του χωριού που έφυγε πρόωρα, τον Δημήτρη Πέτρου και στη συνέχεια διάβασε κείμενο με το οποίο ενημέρωνε για «τα σχέδια της νέας δημοτικής αρχής για τις φιλαρμονικές του Δήμου μας, που είναι η ενσωμάτωση όλων των Φιλαρμονικών με τη Φιλαρμονική του Λουτρακίου, κάτι που ευνοεί το Σώμα του Λουτρακίου, αλλά αποτελεί ταφόπλακα για τη δική μας φιλαρμονική».
Παρών και ο dj Σοφοκλής με τις εκλεκτές μουσικές επιλογές του.
Ακολούθησε ζωγραφική προσώπου με εντυπωσιακές παραστάσεις, ενώ οι καλεσμένοι απόλαυσαν τσάι του βουνού και υπέροχα γλυκίσματα, που πρόσφεραν εκπρόσωποι των συλλόγων, έχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα ν΄αγοράσουν χριστουγεννιάτικα δώρα από το Bazaar και να παραδώσουν είδη για το κοινωνικό παντοπωλείο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η ορχήστρα από τοπικούς μουσικούς που παρουσίασε παραδοσιακά ακούσματα. 
Στο πνεύμα των Χριστουγέννων, έκαναν αισθητή την παρουσία τους, ο Άγιος Βασίλης, η Νεράιδα του Χιονιού και ο Ξυλοπόδαρος, που κυκλοφορούσαν ανάμεσα στον κόσμο και φωτογραφιζόντουσαν με τα παιδιά, τα οποία με τις φωνούλες τους και τη χαρούμενη διάθεσή τους έστειλαν μήνυμα χαράς και προοπτικής αλλά και συμπαράστασης στους γονείς τους για να βρουν τη δύναμη να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν σήμερα.
              
Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Η αρχή έγινε! Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα Κυριακή και αύριο! Να μην λείψει κανείς! 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: