Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Αμφίπολη: Το ηλεκτρονικό παιχνίδι που κέρδισε βραβείο - Χρηματικό έπαθλο στους δημιουργούς του!

Αμφίπολη: Το ηλεκτρονικό παιχνίδι που κέρδισε βραβείο - Χρηματικό έπαθλο στους δημιουργούς του!
70 προγραμματιστές, σχεδιαστές εικόνας αλλά και μηχανικοί ήχου, διαγωνίστηκαν δημιουργώντας ηλεκτρονικά παιχνίδια με θέμα την Αμφίπολη...
Ένα τριήμερο αφιερωμένο στην Αμφίπολη και την τεχνολογία διοργανώθηκε από την εταιρεία Corallia στον χώρο gi-Cluster στο Μαρούσι, από την Παρασκευή 12 έως και την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα, το gi-Cluster Game Jam 2014 συγκέντρωσε 70 προγραμματιστές, σχεδιαστές εικόνας αλλά και μηχανικούς ήχου, οι οποίοι διαγωνίστηκαν δημιουργώντας ηλεκτρονικά παιχνίδια με θέμα την Αμφίπολη.Όπως ανακοινώθηκε, η αποστολή των συμμετεχόντων ήταν να ολοκληρώσουν σε περίπου 50 ώρες ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι με θέμα την «Αμφίπολη». Οι διαγωνιζόμενοι συνεργάστηκαν σε δυναμικές ομάδες.

Νικητήριες ομάδες του gi-Cluster Game Jam 2014 αναδείχθηκαν η «The Pixelators» που κατατάχθηκε πρώτη και έλαβε έπαθλο 3.000 ευρώ, η «Macabre Entertainment» που κατατάχθηκε δεύτερη και έλαβε έπαθλο 2.000 ευρώ και η «Synelixis» που κατατάχθηκε τρίτη και έλαβε έπαθλο 1.000 ευρώ.


Οι ομάδες που διαγωνίστηκαν αξιολογήθηκαν από τα μέλη της κριτικής επιτροπής για την καινοτομία, την ποιότητα και την πληρότητα του προγραμματισμού, των γραφικών, του ήχου και του gameplay του ψυχαγωγικού λογισμικού που ανέπτυξαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: