Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Η ΠΕΡΑΧΩΡΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

 

 

  • Γράφει ο Γιάννης Β. Καραπανάγος
  • Παρουσίαση του Πολιτιστικού Συλλόγου Περαχώρας από τους διοργανωτές του 33ου Φεστιβάλ παραδοσιακών Χορών και Μουσικής (Video)
  •  
Όλες και όλοι αξίζουν πλήθος επαίνων και συγχαρητηρίων, αφού κατέγραψαν, με το θέαμα που προσέφεραν, αφιερωμένο στη λαϊκή παράδοση της περιοχής μας, νέες ιστορικές σελίδες στο ημερολόγιο των ποικίλων δραστηριοτήτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Περαχώρας!
Δυναμικό και επιβλητικό παρόν έδωσε η Περαχώρα και τα μέλη του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού της Συλλόγου. 
Καταχειροκροτήθηκαν και βαθμολογήθηκαν με άριστα από το κοινό, συμμετέχοντας στο 33ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015, στο κατάμεστο Κινηματοθέατρο της Α΄ Φοιτητικής Εστίας Θεσσαλονίκης, ''40 Εκκλησιές''.
Μπροστάρηδες, στο ρεσιτάλ χορού και ερμηνείας τραγουδιών, οι κ.κ. Σπύρος Θώδης και Παναγιώτης Παπαδημητρίου, οι οποίοι απέδειξαν ότι η Περαχωρίτικη Λεβεντιά δεν έχει ηλικία και ότι μαζί με τους νεότερους συνθέτουν ένα εκρηκτικό και υπέροχο σύνολο. 

Όλες και όλοι μαζί, ένα σώμα και μια ψυχή, κυριάρχησαν στη σκηνή, παραμονή του εορτασμού της ελληνικής επανάστασης του 1821. Εμπνευσμένοι από το υψηλό φρόνημα των αγωνιστών της, με άψογη εμφάνιση, κορμοστασιά και στεντόρεια-κρυστάλλινη φωνή, γιόρτασαν, με τον καλύτερο τρόπο, τα γενέθλια των 35 ετών από την ίδρυση του Συλλόγου, επιβραβεύοντας τους συντελεστές της πολυετούς λειτουργίας και προσφοράς του.
Απέδωσαν, ταυτόχρονα, φόρο τιμής στους ήρωες που συνέτριψαν τη στρατιά του Δράμαλη, στην ονομαστή μάχη της Περαχώρας, στις 25-27 Σεπτεμβρίου 1822.
 
Μάγεψαν ο κ. Παναγιώτης Παππάς, τραγουδώντας ''ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ'' και η κα Μαρίκα Γεωργίου η οποία, για μία ακόμη φορά, τραγούδησε και απέδωσε, εκπληκτικά, το σατυρικό χορό ''ΑΜΟΙΡΗ''.
 
Είχε προηγηθεί η παρουσίαση χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Νεδουσαίων Καλαμάτας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαμάτας ''Αγία Τριάδα'' και το Μορφωτικό Σύλλογο Αγίας Τριάδας Καρδίτσας. 
Από αριστερά: Ο γιατρός κ. Δημήτριος Βασιλείου και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Αθανάσιος Γεωργίου, οι οποίοι συμμετείχαν στην αποστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου
Το 33ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Μουσικής πραγματοποιείται από 22 έως 29 Μαρτίου 2015, με ώρα έναρξης την 21:00΄ και είσοδο ελεύθερη. 

            ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ 33ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

1.- Σπύρος Θώδης
2.- Μίνα Θώδη
3.- Παναγιώτης Παπαδημητρίου
4.- Φρόσω Παπαδημητρίου
5.- Φίλιππας Θυμής
6.- Μαρίκα Γεωργίου
7.- Γιάννης Αντωνίου
8.- Παναγιώτης Παππάς
9.- Μιχάλης Κλεπετσάνης
10.-Δημήτρης Δρίτσας
11.-Γιώργος Χρυσούλας
12.-Δημήτρης Μπάρτζης
13.-Φώτης Μπάρτζης
14.-Βασίλης Λογοθέτης
15.-Σπύρος Θώδης του Παναγιώτη
16.-Μαρία Μίχα
17.-Χρυσούλα Παππά
18.-Χαρά Βασιλείου
19.-Κωνσταντίνα Ζαφειράτου
20.-Αλεξάνδρα Πέτρου
21.-Μαρία Λογοθέτη
22.-Μαρία Φόρτη
23.-Βιβή Γεωργίου
24.-Μαίρη Γεωργίου
25.-Οξάνα Ταφάνη
26.-Χρυσούλα Γέρου
27.-Δήμητρα Δρίτσα
28.-Δέσποινα Δρίτσα
29.-Χρήστος Κολλιάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: