Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Φαγητά και ποτά που «σκοτώνουν» την ενέργειά σας!


Εκτός από το γεγονός ότι η καθημερινότητα είναι πολύ κουραστική και απαιτητική, το φαγητό και το ποτό που καταναλώνετε παίζει μεγάλο ρόλο στα επίπεδα της ενέργειας σας και μερικοί απροσδόκητα ένοχοι, μπορεί να διαδραματίζουν ρόλο στο να αισθάνεστε κουρασμένοι.
 

Αν ψάχνετε για βιώσιμη ενέργεια όλη την ημέρα, ξεκινήστε με ένα καλό πρωινό. Προσπαθήστε να καταναλώσετε δημητριακά ολικής άλεσης, πλούσια σε φυτικές ίνες, φρούτα και άπαχες πρωτεΐνες. Αυτές οι τροφές σας παρέχουν πραγματική βιώσιμη ενέργεια και δεν θα σας οδηγήσουν σε κατάρρευση, σε αντίθεση με τις τροφές και τα ποτά της λίστας που ακολουθεί.
1. Αλκοόλ
Ακόμη και ένα ποτήρι κρασί το προηγούμενο βράδυ μπορεί να είναι αρκετό για να σας κουράσει την επόμενη μέρα. Μην περιμένετε επίσης να έχετε έναν ήρεμο και ήσυχο ύπνο μετά το κρασάκι. Το σώμα σας θα προσπαθήσει να επεξεργαστεί το αλκοόλ και θα το εμποδίσει από το να πέσει σε βαθύ ύπνο και η έλλειψη ποιοτικού ύπνου σίγουρα δεν θα βοηθήσει το επίπεδο ενέργειάς σας την επόμενη μέρα.
2. Bagels
Ψωμιά με κατεργασμένο αλεύρι περιέχουν πολλούς υδατάνθρακες, αλλά όχι με τον τρόπο που βοηθά στη μετατροπή αυτών των υδατανθράκων σε σταθερή ροή της ενέργειας. Έτσι, αντί να νιώθετε δραστήριοι, νιώθετε εξαντλημένοι. Τα Bagels, είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα για να φάει κάποιος για πρωινό, αν θέλει να έχει μια παραγωγική μέρα.
3. Η καφεΐνη
Μπορεί να μην ακούγεται πιστευτό αλλά η καφεΐνη, μας εξαντλεί. Σε αντίθεση με τα τρόφιμα που δίνουν πραγματική ενέργεια στο σώμα μας σε μοριακό επίπεδο, η καφεΐνη είναι ένα χημικό διεγερτικό που μας κάνει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση. Από τη στιγμή που θα εξασθενήσει η επιρροή της, είμαστε ακόμα πιο κουρασμένοι λόγω της (πραγματικής) ενέργειας που χρησιμοποιήσαμε κατά τη διάρκεια της υψηλής ποσότητας καφεΐνης στο σώμα μας.
4. Δημητριακά
Ένα μεγάλο μπολ δημητριακών είναι γεμάτο υδατάνθρακες, που θα σας εξαντλήσουν. Και τα νέα είναι ακόμη χειρότερα αν τα δημητριακά είναι ζαχαρούχα καθότι η ζάχαρη απελευθερώνει ινσουλίνη στο σώμα σας και η ινσουλίνη με τη σειρά της απελευθερώνει το αμινοξύ τρυπτοφάνη στον εγκέφαλο, το οποίο σας προκαλεί υπνηλία.
5. Κεράσια
Τα κεράσια (και ο χυμός κερασιού) έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε φυσικά μελατονίνης, οπότε ίσως να θέλετε να τις αποθηκεύσετε καταναλώνοντας ένα νυχτερινό σνακ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: