Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ιστορική νίκη για τον Ποσειδώνα Λουτρακίου









Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος  χάντμπολ της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ελλάδος 2014-2015 με τα παρακάτω αποτελέσματα:  ΑΕΚ – Ποσειδών Λουτρακίου 20-21, Φίλιππος Βέροιας- Διομήδης Άργους 20-28, ΓΑΣ Κιλκίς- ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ 27-35, ΠΑΟΚ – Φοίβος 31-26, ΧΑΝΘ – ΑΣΕ Δούκα 20-17, Αναγέννηση Βύρωνα- Δράμα 1986 39-26.


O Ποσειδών Λουτρακίου ήταν ο μεγάλος νικητής στην πρώτη μέρα της 22ης αγωνιστικής, με τη νίκη του με 20-21 επί της ΑΕΚ. Ιστορική νίκη για τον Ποσειδώνα αλλά και ουσιαστική.
Στο κλειστό του Λουτρακίου, ο Ποσειδών που ήταν τυπικά φιλοξενούμενος κόντρα στην Ένωση είχε το κίνητρο της κατάκτησης έστω ενός βαθμού προκειμένου να πάρει από σήμερα την πέμπτη θέση στη βαθμολογία και να αντιμετωπίσει το Φίλιππο Βέροιας στα πλέι οφ. Το ματς ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημα με τις άμυνες να κυριαρχούν και την ομάδα του Νίκου Γραμματικού να μπαίνει στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός τέρματος (9-10). Στο δεύτερο μέρος το μοτίβο ήταν ανάλογο. Στο 45′ οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες (16-16), στο 51′ το σκορ ήταν 18-18 και τελικά εκείνοι που πανηγύρισαν ήταν οι παίκτες του Ποσειδώνα με το τελικό 20-21.
Ιδιαίτερη μνεία θα κάνουμε στην αποτελεσματικότητα του Μπάρμπα, στο τέρμα, αφού η απόδοση του ήταν καθοριστική και οι αποκρούσεις του ξεσήκωσαν τον κόσμο που τον χειροκρότησαν και ταυτόχρονα χάρισαν όλοι μαζί την ιστορική νίκη επι της ΑΕΚ με ένα γκόλ.
Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε με απουσίες αλλά έπαιξε με στόχο να βγάλει τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος τον Χριστόφορο Μπακαούκα, το οποίο και το πέτυχε. Ο παίκτης της ΑΕΚ έφτασε τα 135 έναντι 132 του Γιώργου Πέρρου.
Ευχαριστούμε και τους δύο αθλητές, που είναι τιμή μας που αγωνίζονται στο Ελληνικό πρωτάθλημα, και που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και μας χάρισαν σπουδαίες στιγμές.

Συγχαρητήρια στον Χριστόφορο αλλά και στο Πέρρο γιατί ο ένας δεν μπορεί χωρίς τον άλλον.

Ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι που συγκίνησε όλους τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο αφού η διακύμανση του σκόρ ήταν συγκλονιστική. Η ομάδα της ΑΕΚ έχει περάσει ιδιαίτερες δυσκολίες που εάν ήταν άλλη ομάδα στην θέση της θα είχε διαλύσει και πρέπει να την συγχαρούμε για την πίστη και την ομαδικότητα της.
Δείχνει τον δρόμο για το πώς πρέπει να λειτουργούν οι ομάδες με πίστη και με θέληση για την φανέλα.
Η πιο όμορφη στιγμή είναι ότι όλοι οι φίλαθλοι χειροκρότησαν και τις δύο ομάδες και πραγματικά δημιούργησαν όλοι μια εκπληκτική ατμόσφαιρα.

Πλέον η συνέχεια του πρωταθλήματος ορίζεται από την δεύτερη φάση του που ξεκινάει με τις παρακάτω αναμετρήσεις στις 4/4 – 15/4 και 18/4 για τα πλεϊ Οφ. Περνάει στον επόμενο γύρο η ομάδα που θα πετύχει 2 νίκες. Τα ζευγάρια είναι τα εξής: Διομήδης – Δούκας, ΠΑΟΚ – Αναγέννηση Βύρωνα, ΑΕΚ – ΔΙΚΕΑΣ και Φίλιππος Βέροιας – Ποσειδών Λουτρακίου.
Για τα πλέϊ άουτ, δηλαδή η δεύτερη ομάδα που θα υποβιβαστεί, το ζευγάρι που προέκυψε είναι ΧΑΝΘ – ΓΑΣ Κιλκίς ενώ η Δράμα υποβιβάζεται απευθείας.

ΑΕΚ – ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 20-21
Τα πεντάλεπτα
 1-1, 3-1, 3-4, 5-6, 7-7, 9-10 (ημχ.), 12-12, 14-14, 16-16, 17-17, 18-20, 20-21
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης) Φίλιππας, Μπακαούκας 6, Ακριδόπουλος, Γεωργιάδης 2, Νικολαϊδης 5, Κολιούλης, Τσαούσης 1, Κατσίκης 4, Παπαδόπουλος Χ., Πλέχ, Παπαδόπουλος Γ. 2, Χατζηκωνστατίνου, Τσιλιμπάρης.
ΠΟΣΕΙΔΩΝ (Νίκος Γραμματικός) Βλαχογεώργος, Βαμβακάς 2, Πέρρος 5, Δημητρόπουλος, Χερουβείμ 3, Τοκατζόγλου, Οικονόμου 1, Μπάρμπας, Βούκοβιτς 1, Τρουμπέτας 7, Μελετάκος, Βασιλειάδης 1, Παπαδόπουλος, Παλαιολόγος, Ρουμελιώτης 1.
Διαιτητές Τσάκωνας- Χασκής, δίλεπτα 1-6, πέναλτι 1/2-1/1.








Το τμήμα Χάντμπολ του Ποσειδώνα Λουτρακίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: