Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

O άνθρωπος με περισσότερους δίσκους στον κόσμο






Είναι ο μίστερ «έχω τους περισσότερους δίσκους στον κόσμο», είναι Βραζιλιάνος επιχειρηματίας, είναι φανατικός μουσικόφιλος, είναι στην όμορφη κοσμάρα του, είναι ο Zero Freitas που θέλει να μοιραστεί την τεράστια δισκοθήκη του με ολόκληρο τον πλανήτη.


O 62χρονος αινιγματικός μεγιστάνας, μετρά περισσότερα από πέντε εκατομμύρια άλμπουμ στην κατοχή του, έχει απασχολήσει ξανά τα μίντια με το συλλεκτικό του πάθος και πρόσφατα μίλησε στο BBC για τα μελλοντικά του πλάνα.
Ξεκίνησε να αγοράζει δίσκους από πιτσιρικάς και όταν τριαντάρησε μετρούσε ήδη 30.000 βινύλια. H πετυχημένη επιχείρησή του ως ιδιοκτήτης εταιρίας λεωφορείων, βοήθησε να ικανοποιήσει τον στόχο του για να αποκτήσει περισσότερα. Αγοράζει τα πάντα από παντού και έχει προσλάβει μια ομάδα μουσικόφιλων υπαλλήλων για να τρακάρει όσα τον ενδιαφέρουν και να ταξινομεί ευλαβικά την πολύτιμη συλλογή του.
Σήμερα, θέλει να δημιουργήσει μια ψηφιακή μουσική βιβλιοθήκη, για να χαρίσει σε όλη την υφήλιο σπάνια ηχογραφήματα και μουσικά αριστουργήματα που έχει το προνόμιο να κατέχει.
Είναι άγνωστο, αν θα ακολουθήσει μια φόρμα όπως το Spotify ή θα κινηθεί στη δωρεάν συνταγή που ξεκίνησε αρχικά το Napster. Είναι σίγουρο όμως, πως αν τα καταφέρει, θα την ακούσουμε για τα καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: