Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Ν. Νικολόπουλος στην επιτροπή Θεσμών της Βουλής για την ΕΡΤ

 

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Ν. Νικολόπουλος στην επιτροπή Θεσμών
της Βουλής για την ΕΡΤ

Νικολόπουλος: «Σε ότι αφορά την λειτουργία των περιφερειακών σταθμών και ειδικά του σταθμού της ΕΡΑ Πατρών, προσωπικά θα συνεχίσω να καταβάλλω κάθε προσπάθεια, όχι μόνο να επαναλειτουργήσει, αλλά σύντομα να ενισχυθεί και να αναδειχθεί σε κεντρικό ενημερωτικό πόλο στην ευρύτερη περιοχή. Προσωπική μου άποψη είναι ότι με έδρα την Πάτρα, η νέα ΕΡΤ οφείλει να διαμορφώσει έναν τρίτο ενημερωτικό πυλώνα στην χώρα (μετά την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη) που να αγκαλιάζει όλη τη νοτιοδυτική Ελλάδα.»


 «Ενημερωτικός πυλώνας της ΕΡΤ στη Νοτιοδυτική Ελλάδα»

Θετική ψήφο προς την διοίκηση της νέας ΕΡΤ έδωσε ο Βουλευτής Αχαίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος, συμμετέχοντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο κ. Νικολόπουλος, με ιδιαίτερα επίμονο τρόπο εστίασε στη δυνατότητα της νέας ΕΡΤ να αποτελεί πάροχο ψηφιακού σήματος προς τρίτους, ώστε να διευκολυνθεί το έργο των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών της χώρας, καθώς επίσης και στην διατήρηση όλων των περιφερειακών δομών της ΕΡΤ και της ΕΡΑ με το προσωπικό τους.

Σε ό,τι αφορά το ψηφιακό σήμα, ο αρμόδιος Υπουργός Επικρατείας, κ. Νίκος Παππάς, διαβεβαίωσε πως η ΕΡΤ θα μπορεί να παρέχει ψηφιακό σήμα σε άλλους, περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο διευθύνων σύμβουλος της νέας ΕΡΤ, κ. Λ. Ταγματάρχης, παρείχαν διαβεβαιώσεις για τη λειτουργία όλων των περιφερειακών μονάδων της ΕΡΤ και της ΕΡΑ, υπό την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθεί πρώτα μία πλήρης καταγραφή των ειδικοτήτων του διαθέσιμου προσωπικού και των υλικοτεχνικών υποδομών, ώστε να διαμορφωθεί μία νέα και πλήρης «χαρτογράφηση» των περιφερειακών σταθμών.

Μετά από τα όσα διημείφθησαν στην Επιτροπή της Βουλής και την τελική υπερψήφιση της διοίκησης της νέας ΕΡΤ, ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε:

«Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται δύο χρόνια από την 11η Ιουνίου 2013, όταν όχι μόνο η Ελλάδα αλλά ολόκληρη η Ευρώπη σοκαρίστηκε από την απόφαση της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου να ρίξει μαύρο στον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Η Ελλάδα, με εκείνη την ντροπιαστική απόφαση γινόταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που έκλεινε τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα της. Σήμερα, σχεδόν δύο χρόνια μετά, μια νέα εποχή ξημερώνει, αποδεικνύοντας πως εκείνη η επαίσχυντη απόφαση ήταν μία κίνηση φτηνού εντυπωσιασμού που παράλληλα αποσκοπούσε στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων που αποτελούσαν τις μνημονιακές «ντουντούκες» της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Η ΕΡΤ δεν έκλεισε γιατί το ήθελαν οι δανειστές και σήμερα διαψεύδονται όσοι υποστήριζαν πως οι δανειστές δεν θα επιτρέψουν την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
    

Ευθύνη της διοίκησης της νέας ΕΡΤ και φυσικά της κυβέρνησης είναι, ο  εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας να ξαναλειτουργήσει με το σύνολο του προσωπικού και των υποδομών του, μετατρεπόμενος σε βασικό μοχλό ενημέρωσης και πολιτιστικής προαγωγής της ελληνικής κοινωνίας. Ευθύνη όλων είναι, η ΕΡΤ να κοιτάξει μπροστά και να πάει ψηλά, ως ένα σύγχρονο, έγκυρο και πλουραλιστικό δίκτυο, εφάμιλλο των μεγάλων ευρωπαϊκών κρατικών δικτύων, ο οποίος θα διαφυλάσσει την αντικειμενικότητα και την ανεξαρτησία του, όχι επειδή αυτές θα επιβάλλονται από τις εκάστοτε διοικήσεις ή θα επιτρέπονται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αλλά γιατί θα αποτελούν συστατικό στοιχείο της κουλτούρας, του DNA, του ίδιου του φορέα και των εργαζομένων του.

Σε ό,τι αφορά την λειτουργία των περιφερειακών σταθμών και ειδικά του σταθμού της ΕΡΑ Πατρών, προσωπικά θα συνεχίσω να καταβάλλω κάθε προσπάθεια, όχι μόνο να επαναλειτουργήσει, αλλά σύντομα να ενισχυθεί και να αναδειχθεί σε κεντρικό ενημερωτικό πόλο στην ευρύτερη περιοχή. Προσωπική μου άποψη είναι ότι με έδρα την Πάτρα, η νέα ΕΡΤ οφείλει να διαμορφώσει έναν τρίτο ενημερωτικό πυλώνα στην χώρα (μετά την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη) που να αγκαλιάζει όλη τη νοτιοδυτική Ελλάδα.»


Δεν υπάρχουν σχόλια: