Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Λουτρακίου - All That Guitar










Ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος του Φλοίσβου Λουτρακίου με μεγάλη παράδοση στις πολιτιστικές και περιβαλλοντικές δράσεις  διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Λουτρακίου 3-5 Ιουλίου 2015 στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει αναλάβει το μέλος του Συλλόγου μας καθηγητής κιθάρας στο Δήμο Λουτρακίου, Περαχώρας,Αγ.Θεοδώρων , Γιώργος Μπεχλιβάνογλου.
Κορυφαίοι κιθαρίστες θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους σε αυτό το μουσικό τριήμερο και σπουδαίοι κατασκευαστές θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους .
Τα μηνύματα  επιτυχίας που λαμβάνουμε είναι πολύ θετικά και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γι αυτό.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού-Αθλητισμού τον Τάσο Σακελαρίου που αναγνώρισε τη σπουδαιότητα του 1ου Φεστιβάλ Κιθάρας Λουτρακίου ,το έθεσε υπό την Αιγίδα του Δήμου και μας παραχώρησε το Πνευματικό Κέντρο.
Ζητούμε από όλα τα τοπικά και όχι μόνο, ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης, να προβάλουν την σπουδαία για το Λουτράκι προσπάθεια μας αυτή προκειμένου να τη γνωρίσουν και να τη στηρίξουν οι συμπολίτες μας.
Επίσης στα πλαίσια οργάνωσης αυτού του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί και μια πολύ ωραία βραδιά από ομάδα κιθαριστών στο θεατράκι των Αγ.Θεοδώρων στα μέσα Ιουλίου.
Με την ενέργεια μας αυτή, προσθέτουμε και μεις ένα μικρό λιθαράκι , τόσο στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου που αγαπάμε και που επιλέξαμε να ζήσουμε ,όσο και στην τόνωση της τουριστικής κίνησης, πάνω από διακόσια άτομα καλεσμένοι και μαθητές με τους γονείς τους, θα διανυκτερεύσουν τουλάχιστον δυο βράδια  θα φάνε και θα διασκεδάσουν εδώ.
Και κάτι ακόμα , διοργανώνουμε μια τόσο σπουδαία μουσική γιορτή, προσφέροντας όλα τα παραπάνω στον τόπο μας, χωρίς να διατεθεί ένα ευρώ από το ταμείο του Δήμου και μόνο αυτό πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό και αξίζει να στηριχθεί από όλους,να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός.


Κώστας Μεταξάς
Πρόεδρος του Φλοίσβου - Λουτρακίου

 Εδώ που τώρα χτυπά η καρδιά του 1ου Φεστιβάλ Κιθάρας Λουτρακίου

All That Guitar...Όλα αυτά είναι κιθάρα!
Τόσα είδη κιθάρας. Κλασική, φλαμένκο, ακουστική, ηλεκτρική... Και σε κάθε είδος τόσες παραλλαγές. Όλα όμως είναι κιθάρα!
Τόσα είδη μουσικής. Είδη τα οποία δημιουργήθηκαν και βασίστηκαν πάνω σε ένα όργανο. Είδη διαφορετικά μεταξύ τους αλλά με ένα κοινό χαρακτηριστικό. Την κιθάρα!
Το 1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Λουτρακίου φιλοδοξεί στις τρεις μέρες του να ενώσει αυτές τις μουσικές και τον κόσμο τους. Να συνδιαλλαγούν οι “διαφορετικές” προσεγγίσεις και νοοτροπίες και να γίνουν όλα ένα για την μουσική και την κιθάρα. Τρεις μέρες γεμάτες από μουσικές εμπειρίες μέσα από συναυλίες, σεμινάρια και διαλέξεις από κορυφαίους στο είδος τους Έλληνες κιθαριστές. Εκθέσεις κατασκευαστών κιθάρας και βέβαια ένα παράθυρο στους νέους με συναυλία των διακεκριμένων μαθητών των σεμιναρίων και νέων κιθαριστών που σίγουρα θα πρωτοστατήσουν τα επόμενα χρόνια στην κιθαριστική μουσική σκηνή.
Το 1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Λουτρακίου επιθυμεί να γίνει θεσμός σ’ αυτή την μαγευτική πόλη συνδυάζοντας έναν από τους πιο όμορφους και γνωστούς παραθεριστικούς προορισμούς με την γνώση και την καλλιτεχνική δημιουργία. Όλος ο κόσμος της κιθάρας είναι εδώ. Σας ευχόμαστε να τον απολαύσετε!
Γιώργος Μπεχλιβάνογλου
Καλλιτεχνικός Δ/ντής 


Χορηγοί επικοινωνίας:   TAR , Brake 100,8 , NOVEL RADIO

Σχετικό βίντεο στο YouTube:

Δεν υπάρχουν σχόλια: