Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΤΟ 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής





                                               

            Για 8η συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές Φεστιβάλ  Μουσικής και η Θερινή Μουσική Ακαδημία με την διοργάνωση της  Αστικής μη κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέδρος» -

 ενός ενεργού φορέα για την ανάπτυξη πολιτιστικών σχέσεων Ελλάδος-Ρωσίας. Φέτος το Φεστιβάλ φιλοξενείται στο Λουτράκι στο ξενοδοχείο Poseidon Resort στις 15-25 Ιουλίου 2015 υπό την αιγίδα της Περιφέρειας  Πελοποννήσου, Δήμου Λουτρακίου   και της Πρεσβείας της Ρωσίας.
Οι συμμετέχοντες  στο Φεστιβάλ είναι 150 διακεκριμένοι μουσικοί, καθηγητές και φοιτητές από Ελλάδα, Ρωσία,  Ιταλία,  ΗΠΑ, Ιραν, Ιαπωνία και άλλες χώρες του κόσμου.
Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ στον χώρο εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου θα πραγματοποιούνται  συναυλίες και μουσικές βραδιές με ελεύθερη είσοδο για το κοινό από τους καλλιτέχνες παγκόσμιας φήμης.
            Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος  της εταιρίας "Κέδρος", Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Ρωσόφωνων Οργανώσεων της Ελλάδος και Γενική Διευθύντρια του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κα. Ελένη Κοντράτοβα,  το Φεστιβάλ έχει στόχο την ευρύτερη ανάπτυξη της τουριστικής και πολιτιστικής συνεργασίας της Ελλάδας με τη Ρωσία και με άλλες χώρες της Ευρώπης και της Ασίας και την προβολή της Πελοποννήσου ως τόπου πολιτιστικού τουρισμού. «Δεδομένου ότι το Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε μια δύσκολη περίοδο  για την Ελλάδα,  μας φέρνει μήνυμα αισιοδοξίας για το γεγονός ότι οι θεσμοί που κτίστηκαν με όραμα, κόπο και υπευθυνότητα, θα έχουν πάντα μια καλή συνέχεια και πορεία  παρά τα προβλήματα και δύσκολες καταστάσεις της εποχής μας. Η ελληνική φιλοξενία και  ο πολιτισμός συνεχίζουν να έχουν μεγάλη ζήτηση από τους επισκέπτες της Ελλάδος».     
            Στις εκδηλώσεις του φετινού Φεστιβάλ  θα πάρουν μέρος καταξιωμένοι  καθηγητές    του Tchaikovsky Moscow State Conservatory (Ρωσία):  ο λαϊκός καλλιτέχνης της Ρωσίας κ.Eduard GRACH (βιολί), κ.Vladimir IVANOV  ( βιολί), κα.Tatiana POLOZOVA (βιολί), κ.Alexey SELEZNEV (τσέλο),  κ.Alexander MNDOYANTS (πιάνο), καθώς και κ.Vladislav HALAPSIS  (Athenaeum Conservatory, Ελλάδα), κ.Dmitri CHICHLOV  (βιολί, I solisti di Milano”, Ιταλία), κα. Yulia BERINSKAYA (βιολί, Milano Music Masterschool, Ιταλία) ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει νέα μουσικά ταλέντα μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι υπότροφοι των Διεθνών Μουσικών Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων V.Spivakov & V.Krainev της Ρωσίας. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ αναλαμβάνει ο Έλληνας σολίστ βιολιού και μαέστρος της ορχήστρας και του κουαρτέτου εγχόρδων «Βιος» κ.Αλέξανδρος Χαλάψης.






Η κα. Κοντράτοβα επισήμανε ότι το Φεστιβάλ  αποτελεί έναν ακόμα  σημαντικό λίθο στην ανάπτυξη της ελληνορωσικής πολύπλευρης συνεργασίας, ενώ η Πελοπόννησος  διαφημίζεται  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο  ως τόπος ποιοτικού πολιτιστικού τουρισμού ο οποίος πέραν της γαλάζιας θάλασσας και της ομορφιάς των τοπίων του μυεί τους επισκέπτες και τους κατοίκους του νησιού στον κόσμο της απαράμιλλης μουσικής από καταξιωμένους καλλιτέχνες. 
            Όλες οι συναυλίες του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται στην Αίθουσα APOLLO 1 του Συνεδριακού κέντρου του Ξενοδοχείου POSEIDON RESORT στο Λουτράκι στις 21.00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό σύμφωνα με το επισυναπτόμενο Πρόγραμμα.
            Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ εκφράζουν θερμές  ευχαριστίες στους συνεργάτες και υποστηρικτές του Φεστιβάλ - Δήμο Λουτρακίου, εταιρίες  AEGEAN AIRLINES, AVANTI FURS, Μουσικά όργανα «Σπύρος Νάκας», Ξενοδοχείο POSEIDON RESORT και  ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη  στην Πρεσβεία της Ρωσίας και στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα.  
                                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια: