Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Μιχαλολιάκος: Η συμφωνία αποτελεί εθνική ταπείνωση

ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ




«Βαδίζουμε προς το τρίτο μνημόνιο, όχι μόνο αριστερό, αλλά και με τη σύμφωνη γνώμη των λοιπών κομμάτων»




«Η σημερινή διαδικασία είναι υποτιμητική για το κοινοβούλιο της χώρας, γίνεται κατά παραγγελία των εμπόρων των εθνών, των δανειστών», είπε κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής για τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ο Νίκος Μιχαλολιάκος.
Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, τόνισε ότι αυτοί που έκοψαν την ρευστότητα στον ελληνικό λαό, είναι οικονομικοί δολοφόνοι. «Διέπραξαν έγκλημα η ελληνική κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση που δεν κατήγγειλαν την ΕΚΤ», σημείωσε και έθεσε το ερώτημα γιατί ο λαός ψήφισε το δημοψήφισμα. «Είπε ο υπουργός Οικονομικών ότι όλη η Ευρώπη συζητά για το δημοψήφισμα. Έχει καταλάβει κανείς, πώς μέσα σε πέντε ημέρες ένα ναι της τάξεως του 61,3% να έχει γίνει όχι; Καταργεί τους νόμους της λογικής», σημείωσε και συνέχισε «Μιλάμε για προδοσία αυτής της θέλησης του ελληνικού λαού, κατάλυση της ελληνικής κυριαρχίας. Η πρόταση είναι χειρότερη.
«Αυτοί όπου αποφασίζουν όλα αυτά, μετά από ένα δημοψήφισμα, τι ρόλο αναλαμβάνουν; Είναι οι παιδαγωγοί του λαού; Είναι ανόητος ο λαός; Η σημερινή διαδικασία είναι υποτιμητική για το κοινοβούλιο της χώρας, γίνεται κατά παραγγελία παραγγελία των εμπόρων των εθνών, των δανειστών. Έχουν τη βαθύτερη  εκτίμηση μου όσοι παραμένουν πιστοί στις ιδέες τους, επιλέγοντας τι δρόμο της συνείδησης τους έναντι τι της κομματικής πειθαρχίας».
Ακολούθως, έκανε λόγω για κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας: «Είμαστε μια χώρα υπό κατοχή, φτάσαμε να ζητάμε με νόμο να ακυρώνουμε δικαστικές αποφάσεις. Βαδίζουμε προς το τρίτο μνημόνιο, όχι μόνο αριστερό, αλλά και με τη σύμφωνη γνώμη των λοιπών κομμάτων. Η συμφωνία αποτελεί εθνική ταπείνωση», κατέληξε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: