Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Λουτρακίου 4-6 Σεπτεμβρίου 2015






All That Guitar…Όλα αυτά είναι κιθάρα!


Τόσα είδη κιθάρας. Κλασική, φλαμένκο, ακουστική, ηλεκτρική… Και σε κάθε είδος τόσες παραλλαγές. Όλα όμως είναι κιθάρα! 

Τόσα είδη μουσικής. Είδη τα οποία δημιουργήθηκαν και βασίστηκαν πάνω σε ένα όργανο. Είδη διαφορετικά μεταξύ τους αλλά με ένα κοινό χαρακτηριστικό. Την κιθάρα!




Το All That Guitar - 1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Λουτρακίου φιλοδοξεί στις τρεις μέρες του να ενώσει αυτές τις μουσικές και τον κόσμο τους. Να συνδιαλαγούν οι “διαφορετικές” προσεγγίσεις και νοοτροπίες και να γίνουν όλα ένα για την μουσική και την κιθάρα. Τρεις μέρες γεμάτες από  μουσικές εμπειρίες μέσα από συναυλίες, σεμινάρια και διαλέξεις από κορυφαίους στο είδος τους Έλληνες κιθαριστές. Εκθέσεις κατασκευαστών κιθάρας και βέβαια ένα παράθυρο στους νέους με συναυλία των διακεκριμένων μαθητών των σεμιναρίων και νέων κιθαριστών που σίγουρα θα πρωτοστατήσουν τα επόμενα χρόνια στην κιθαριστική μουσική σκηνή. 



Οι δραστηριότητές του φεστιβάλ ξεκινούν την Παρασκευή 4/9 στο κτίριο των πηγών Λουτρακίου με μια, "κιθαροκεντρική" πάντα, συναυλία. Το πρώτο της μέρος περιλαμβάνει έργα βραζιλιάνικης μουσικής με ερμηνευτή τον κιθαριστή Παναγιώτη Τζίνα, ενώ στο δεύτερο μέρος θα απολαύσουμε το ταπεραμέντο της ισπανικής φλαμένκο μουσικής από τον κορυφαίο στο είδος του κιθαριστή Χρήστο Τζιφάκη. Η μαγεία της μουσικής σε συνδυασμό με τα ψηφιδωτά, την ηρεμία των νερών και την υπέροχη στρόγγυλη και θολωτή αρχιτεκτονική αυτής της μοναδικής σε ομορφιά και ακουστική αίθουσας, είναι σίγουρο ότι θα μας χαρίσουν μια μοναδική βραδιά! 







Το φεστιβάλ συνεχίζεται το Σάββατο 5/9 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 6/9 με σεμινάρια το πρωί από τους προσκεκλημένους σολίστες και καθηγητές, εκθέσεις κιθάρας το μεσημέρι από κορυφαίους κατασκευαστές, διαλέξεις το απόγευμα για κάθε είδος μουσικής και τις τεχνικές του και συναυλίες μεσημέρι και βράδυ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες του φεστιβάλ σαν ενεργά ή μη ενεργά μέλη του ή να παρακολουθήσουν μόνο τις συναυλίες του με εισιτήριο 8€. Περισσότερες πληροφορίες για το πλούσιο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων και αιτήσεις συμμετοχής θα βρείτε στο διαδίκτυο και στη σελίδα του All That Guitar - Φεστιβάλ Κιθάρας Λουτρακίου στο facebook: https://www.facebook.com/www.allthatguitar.



Το All That Guitar - Φεστιβάλ Κιθάρας Λουτρακίου επιθυμεί να γίνει ετήσιος θεσμός σ’ αυτή την μαγευτική πόλη συνδυάζοντας έναν από τους πιο όμορφους και γνωστούς παραθεριστικούς προορισμούς με την γνώση και την καλλιτεχνική δημιουργία. Όλος ο κόσμος της κιθάρας είναι εδώ. Σας ευχόμαστε να τον απολαύσετε!



Οργάνωση : Εξωραϊστικός-Εκπολιτιστικός Σύλλογος Φλοίσβου - Λουτρακίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: