Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Γροθιά στο στομάχι: Νεκρά σώματα μεταναστών ξεβράζονται στην ακτή [πολύ σκληρές εικόνες


Γροθιά στο στομάχι: Νεκρά σώματα μεταναστών ξεβράζονται στην ακτή [πολύ σκληρές εικόνες]

Στη ζοφερή πραγματικότητα η Μεσόγειος είναι η θάλασσα που καταπίνει τους ανθρώπους της. Χιλιάδες λαθρομετανάστες, αναζητώντας την τύχη τους στην Ευρώπη, παίζουν την ζωή τους κορώνα-γράμματα. Πολλοί από αυτούς τα καταφέρνουν. Υπάρχουν, όμως και εκείνοι που δεν αντικρίζουν ποτέ τη στεριά.


Σώματα εκατοντάδων μεταναστών, που προσπαθούν να φτάσουν συνήθως στην Ιταλία, ξεβράζονται άψυχα στις ακτές της Λιβύης.
Εθελοντές από το Libyan Red Crescent Society συλλέγουν κορμιά κάθε μέρα σε μια ακτή 100 μιλίων. Οπως αναφέρει η Daily Mail, τα οστά των άτυχων ανθρώπων, μετά την συλλογή, μεταφέρονται σε ανώνυμους τάφους, με τους συγγενείς τους να αγνοούν πως οι αγαπημένοι τους χάθηκαν.

Περισσότεροι από 1000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά επιβιώνουν από τα επικίνδυνα ταξίδια στην Ευρώπη, έχοντας προορισμό τους την Ελλάδα και την Ιταλία.
Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες, που έρχονται από την Zuwara, μια ακτή της Λιβύης κοντά στα σύνορα με την Τυνησία, αποκαλύπτουν την τραγωδία με τον χειρότερο τρόπο.

Ο Taha Sultan, επικεφαλής υγείας της Libyan Red Crescent Society, μιλώντας στη Mail Online από τη Βεγγάζη, αναφέρει πως: «Ασχολούμαστε με αυτή την υπόθεση πάνω από ένα χρόνο κατά μήκος της συγκεκριμένης ακτής. Συμβαίνει κάθε μέρα. Όλη την ώρα στην Λιβύη».
Οπως τονίζει οι άνθρωποι που ανεβαίνουν σε αυτά τα πλοία είναι απελπισμένοι, θεωρούν πως φεύγουν από τον κίνδυνο. Από τη μία πλευρά ο εμφύλιος, από την άλλη το Ισλαμικό Κράτος, η μόνη διαφυγή τους φαίνεται πως είναι η Ευρώπη.






Δεν υπάρχουν σχόλια: