Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Μηχανή του Χρόνου: Τίνα Σπάθη. Το απόλυτο σύμβολο του σεξ των 70's μιλά για την καριέρα της




"Και τι ήμουνα δηλαδή; Προδότης ή ρουφιάνος της αστυνομίας; Ήθελα απλά να βγω από το τούνελ της φτώχειας". Τίνα Σπάθη η πρωταγωνίστρια των ερωτικών ταινιών, που έκανε 4 παιδιά, μιλάει για την καριέρα της (Vid)

Το πραγματικό της όνομα ήταν Κωνσταντίνα Σπαθούλα. Σήμερα είναι μια οικογενειάρχης που μεγάλωσε τέσσερα παιδιά, όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει τον χώρο του θεάματος.
Τη δεκαετία του΄70 πρωταγωνίστησε σε ερωτικές ταινίες, αν και διαπίστωσε ότι σε κάποιες ήπιες σκηνές είχαν προσθέσει με μοντάζ σκληρό πορνό, στο οποίο δε συμμετείχε. Τίνα Σπάθη την ονόμασε ο σκηνοθέτης που την ανακάλυψε τυχαία στο κέντρο της Αθήνας, όταν έκανε διάλειμμα στην Ερμού, όπου εργαζόταν ως πωλήτρια. Εκεί έτυχε να παρακολουθήσει ένα γύρισμα για διαφημιστικό σποτ.
Η πρωταγωνίστρια της διαφήμισης, ενώ ήταν πολύ όμορφη, από το άγχος της δεν μπορούσε να πει τα λόγια. Ο σκηνοθέτης, με συνοπτικές διαδικασίες, ζήτησε από την περαστική Τίνα, να πάρει τη θέση της.
Η Σπάθη έκανε το διαφημιστικό με την πρώτη λήψη και εντυπωσίασε τον σκηνοθέτη, ο οποίος αποφάσισε να εκμεταλλευτεί το ταλέντο της. Από το εμπορικό κατάστημα βρέθηκε στο γραφείο παραγωγής του Απόστολου Τεγόπουλου και σύντομα έγινε πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών. «Πού σε βρήκαμε εσένα;» της είπε εντυπωσιασμένος ο σκηνοθέτης. Την περίοδο εκείνη, οι ταινίες με σεξουαλικό περιεχόμενο δεν ήταν τόσο κυνικές όσο οι σημερινές. Περιελάμβαναν πολύ γυμνό, αρκετές σκηνές σεξ, αλλά όχι αυτό που περιγράφεται ως «hard core». Το 2008 η Τίνα Σπάθη μίλησε στη «Μηχανή του Χρόνου» για την καριέρα της στον ερωτικό κινηματογράφο.
«Αφού πέρναγε το κορμί μου και η ομορφιά μου, λέω από κει θα πάω να ζήσω. Και τι έκανα δηλαδή; Έβαλα κανέναν στον τοίχο; Τι ήμουνα; Προδότης; Ρουφιάνος της αστυνομίας; Σκεφτόμουν ότι έτσι θα βγω από το τούνελ της φτώχειας», είπε στη συνέντευξη της στη «Μηχανή του Χρόνου». Μια κυρία απόλυτα κατασταλαγμένη, που πατά σε στερεό έδαφος και μιλά με σαφήνεια και τόλμη για το παρελθόν της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: