Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

«Ερευνητική συνδρομή Ε.Μ.Π. προς ένα Στρατηγικό Σχέδιο για τη βιώσιμη κινητικότητα και την ανάδειξη του θαλάσσιου μετώπου στο Λουτράκι»



 

 



Σε πείσμα, ευτυχώς ελαχίστων «κοντυλοφόρων», μετά από συνεχείς προσπάθειες αρκετών μηνών του Δημάρχου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη και του Προέδρου του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου - Περαχώρας, Γεωργίου Ρουμελιώτη, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου έγκρινε τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου - Περαχώρας και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Πριν από λίγες μέρες για το ίδιο θέμα είχε χορηγήσει τη σύμφωνη γνώμη του και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Θοδωρής Δρίτσας.
Σκοπός της σύμβασης είναι η εκπόνηση έρευνας με τίτλο «Ερευνητική συνδρομή Ε.Μ.Π. προς ένα Στρατηγικό Σχέδιο για τη βιώσιμη κινητικότητα και την ανάδειξη του θαλάσσιου μετώπου στο Λουτράκι» από τη Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του Τομέα Γεωγραφίας & Περιφερειακού Σχεδιασμού της Σχολής Αγρονόμων-Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ.
Η έρευνα εντάσσεται στο στόχο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για την αναβάθμιση του θαλάσσιου μετώπου που είναι στην αρμοδιότητά του, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού και του επιχειρησιακού προγραμματισμού του.
Σκοπός της έρευνας είναι να παρασχεθεί η δυνατότητα στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο να λάβει αποφάσεις για την αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης και της οικονομικής της ανάπτυξης με κριτήριο την περιβαλλοντική της ισορροπία, λαμβάνοντας υπόψη την αλληλεξάρτησή της με την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.
Η Δημοτική Αρχή Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη είναι πεπεισμένη ότι η εν λόγω μελέτη θα είναι το βασικό εργαλείο με το οποίο θα αλλάξει ριζικά η εικόνα του παραλιακού μετώπου της Πόλης του Λουτρακίου, ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στον Δήμο μας και να τονωθεί σημαντικά η Τοπική Επιχειρηματικότητα.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


 

 

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               

         ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

   Δ Η Μ Ο Σ                                            Ισθμία  23 - 11  - 2015

ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ–
ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ                                                   Αριθμ. Πρωτ. 76
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ                                         

           Ι Σ Θ Μ Ι Α Σ                                                        Με αποδεικτικό

Πληροφορίες :  Ρουστέμη Πηγή                               
Τηλέφωνο      : 2741037211
FAX               : 2741037236
                                                                          ΠΡΟΣ:
                                                        Τους  Συμβούλους  Της Δημοτικής Κοινότητας
                                                                  Ι  Σ Θ Μ Ι Α Σ.


Θ Ε Μ Α : «Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση »

                                                                    
  
     Παρακαλούμε να προσέλθετε  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Ισθμίας στις 27 Νοεμβρίου 2015, ημέρα  Παρασκευή και ώρα 17:30  για συζήτηση και λήψη απόφασης, για τα παρακάτω  θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1)     «Γνωμοδότηση σχετικά με την τοποθέτηση ενός εικονοστασίου στη διασταύρωση της οδού Επιδαύρου με την Επαρχιακή οδό προς Κυρας Βρύση».
2)     «Περί επέκτασης δημοτικού φωτισμού στον δρόμο που ξεκινάει από την οδό Παυσανία και καταλήγει στο νέο γήπεδο Ισθμίας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ».

 

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής

Κοινότητας Ισθμίας





ΔΗΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

1 σχόλιο:

GeraniaBlog είπε...

Αγαπητέ bloger αυτό είναι μία έρευνα με τίτλο «Ερευνητική συνδρομή >>η οποία στοιχίζει μόλις 105,000 ευρώ .Για την μελέτη δεν μας είπαν ποιο θα είναι το κόστος . Θα φτάσουν τα υπόλοιπα χρήματα του Λιμενικού Ταμείου ? X.M