Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών





 
       
        Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών 25η Νοέμβρη



Η ΓΣΕΕ και η  Γραμματεία Γυναικών της Συνομοσπονδίας, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ολοένα και μεγαλύτερη διάσταση που έχει αποκτήσει η κακοποίηση των γυναικών στο εργασιακό, οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον. Καλούμε την Πολιτεία να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της έμφυλης βίας τόσο προληπτικά με δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όσο και κατασταλτικά με αυστηρότερες ποινές προς τους θύτες.

Ο φόβος της εκδίκησης και του κοινωνικού διασυρμού, οι προκαταλήψεις και αντιλήψεις για το ρόλο των φύλων αλλά και το έλλειμμα παιδείας και ενημέρωσης για τα δικαιώματα της γυναίκας είναι βασικοί παράγοντες του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών. Ωστόσο τόσο τα στατιστικά στοιχεία όσο και οι μαρτυρίες  ενδοοικογενειακής βίας, βιασμού, σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία δεν αναδεικνύουν το πραγματικό μέγεθος.
Στη Ελλάδα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, σε ένα επιθετικό περιβάλλον εργασίας, αβεβαιότητας και ανεργίας τα όλο και υψηλότερα ποσοστά κακοποίησης των γυναικών προκαλούν τρόμο και αγανάκτηση.


Η ΓΣΕΕ αγωνίζεται και στηρίζει  τον κοινωνικό αγώνα για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και καλεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους  να καταγγέλλουν και να μη σωπαίνουν σε  κάθε φαινόμενο έμφυλης βίας.

Όλοι μαζί πρέπει  να διεκδικήσουμε το σεβασμό της γυναίκας και την προστασία των δικαιωμάτων της.





Δεν υπάρχουν σχόλια: