Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΕΣ ΖΑΡΙΕΣ ΣΤΗΝ… ΤΣΟΧΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ

ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΕΣ ΖΑΡΙΕΣ ΣΤΗΝ… ΤΣΟΧΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ
Του Δημήτρη Καραπατά*
Όταν ενδεχομένως είσαι καθυποταγμένος σε ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και η παρουσία σου με τους άλλους παραπέμπει στην αίσθηση ότι πρόκειται για «πολιτική εγκληματική ομάδα», που έχει στοχοποιήσει το κοινωνικό σύνολο -και ειδικά τις ευπαθείς ομάδες όπως λ.χ. παιδιά, γυναίκες, άνεργους, ΑΜΕΑ- απεμπολώντας αναπτυξιακά έργα και προκαλώντας ανήκεστο βλάβη στην οικονομία ενός τόπου, δεν είναι ανάγκη να το ομολογήσεις ο ίδιος ως μέλος της, απορρέει από λάθη, παραλείψεις και ενδεχόμενες σκοπιμότητες που εν κατακλείδι προσομοιάζουν ως έργα σου.
Και αυτό για να μπορούν να κοάζουν οι διοικούντες του CHCL πως η εν λόγω επιχείρηση δεν έχει την απαιτούμενη επισκεψιμότητα και πρέπει ως λύση, όχι να υλοποιηθεί το έργο της σύνδεσης της πόλης με τον προαστιακό ή να γίνουν στοχευμένες κινήσεις για να έρθει τουρισμός από άλλα ευρωπαϊκά κράτη πως δεν αντιμετωπίζουν κρίση, όπως π.χ. Γερμανία, Γαλλία, αλλά να υλοποιηθούν τα παρακάτω καταστροφικά μέτρα για την τοπική κοινωνία:
Μείωση των θέσεων εργασίας στην CHCL.
Μείωση στο μισθολόγιο του προσωπικού της εν λόγω επιχείρησης.
Μετατροπή της πολυπόθητης γι’ αυτούς κοινοπραξίας σε Α.Ε. που θα εκπαραθυρώσει δια παντός τον δήμο από το εταιρικό αυτό σχήμα.
Ενώ με το πλήγμα στην επισκεψιμότητα η παραπέμπουσα σε «εγκληματική ομάδα» έχει πετύχει:
- να καταβαραθρωθούν όλες οι τιμές των ιδιοκτησιών,
- να κλείσουν ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις όλων του επαγγελματικού φάσματος,
- να αυξηθεί κατά πολύ η ανεργία στην περιοχή μας,
- να χειμάζεται το Loutraki Thermal Spa ώστε να δοθεί αντί πινακίου φακής σε ιδιώτες κι ενδεχομένως συγκεκριμένο.
Το ΚΤΕΛ να συνεχίζει να μονοπωλεί προς όφελος του και εις βάρος του ανταγωνισμού, αλλά και των πολιτών, τις επιβατικές μεταφορές.
Να μην υπάρχει οικονομική, διαδημοτική συγκοινωνία ανάμεσα στο Λουτράκι και στους Αγ. Θεοδώρους.
Η σύνδεση του Λουτρακίου με τον προαστιακό σιδηρόδρομο, να γίνει μετά από χρόνια, όταν γίνει πρώτα η επέκταση του νέου ΓΠΣ, ώστε ο τερματικός σταθμός να βρίσκεται όχι στην οδό Αιγαίου, αλλά σε σημείο κοντά στο καζίνο, στην οδό Παπανικολάου.
Κοινωνία κουρέλι, το Λουτράκι «σπασμένος καθρέπτης»…
Ο ενδεχόμενος δόλος στις επιλογές της παραπέμπουσας σε «εγκληματική πολιτική ομάδα», προκύπτει αβίαστα από την στάση τους έναντι της πανθομολογούμενης απαίτησης της τοπικής κοινωνίας για την σύνδεση της πόλης μας με τον Ισθμό και τον προαστιακό σιδηρόδρομο. Δηλαδή το πλέον σύγχρονο, ασφαλές, οικονομικό και πράσινο μεταφορικό μέσο παγκοσμίως, κάνουν τα πάντα να το εκτροχιάσουν, όταν:
Έχουν παραδεχτεί με δηλώσεις τους, αλλά και με επιστολές τους προς την περιφέρεια Πελοποννήσου, την σημαντικότητα και την ωφελιμότητα του έργου για την κοινωνία του Λουτρακίου.
Το έχουν συμπεριλάβει στα προεκλογικά τους προγράμματα, τα οποία, έχει υπερψηφίσει το εκλογικό σώμα.
Έχουν εκπονήσει μελέτη που έχει πληρώσει αδρά ο δήμος, η οποία περιγράφει με ενάργεια την σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου έργου για τον τόπο και τους πολίτες, επισημαίνοντας την βιωσιμότητά του και την ανταποδοτικότητά του ως επιτυχημένη επένδυση.
Το μορφωτικό τους επίπεδο είναι υψηλό -πανεπιστημιακής εκπαίδευσης- και άρα δεν μπορούν να ισχυριστούν πως δεν γνωρίζουν το τι είναι αυτό που κάνουν με απόλυτη γνώση και κρίση.
Ωστόσο, δεν φτάνει που πράττουν τα αίσχιστα κατά του κοινωνικού συνόλου, με το να διαπράττουν «πολιτικό έγκλημα» ιδιαζόντως ειδεχθές κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η εύστοχη αναφορά του Ηλία Κοφινά για την ωφελιμότητα του εν λόγω έργου, και στην διασύνδεση του Λουτρακίου με τους Αγ. Θεοδώρους, προκάλεσε το ειρωνικό γέλωτα, μελών της φερόμενης ως «εγκληματικής ομάδας» που έχει σχηματιστεί και δρα με πολιτικό μανδύα, ώστε να βλάψει την κοινωνία.
Αυτό το γεγονός μεθερμηνευόμενο, δείχνει πως τα συγκεκριμένα μέλη επιχαίρουν για την ανυπολόγιστη ζημιά που έχουν προκαλέσει στους πολίτες και στον τόπο!
Η φερόμενη ως «εγκληματική οργάνωση» που δρα στο Λουτράκι με τον μανδύα πολιτικού φορέα, έχει ιεραρχία, προφανή καθοδηγητή και τα μέλη της με την διαρκή τους δράση, έχουν παρεκκλίνει από την θεσμική και συνταγματική τους αποστολή και έχουν προκαλέσει την βλάβη των έννομων αγαθών των πολιτών, με την τέλεση αξιόποινων πράξεων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση όπως είναι:
Η διασπορά ψευδών ειδήσεων 191 Π.Κ. (όποιος δημόσια διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο δημοσιεύματα, ανώνυμα σχόλια, δηλώσεις, ψευδείς ειδήσεις, με αποτέλεσμα να προκαλεί σύγχυση και φόβο σε αόριστο αριθμό πολιτών, και βάζει σε κίνδυνο την οικονομία και τον τουρισμό του τόπου, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη και χρηματική ποινή).
Κακουργηματική απιστία εις βάρος του δήμου για λογαριασμό τρίτων, παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας 259 Π.Κ. και 239 Π.Κ.
Παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου 4285/2014 ΦΕΚ Α 191/10-9-2014.
Παράβαση του νόμου 4277/2014 ΦΕΚ Α 156/1-8-2014 (Νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας που συμπεριλαμβάνει την επέκταση του προαστιακού για το Λουτράκι).
Παράνομη κατάλυση και μεταβολή του δημοκρατικού πολιτεύματος για αόριστο χρονικό διάστημα -δεν εφαρμόζονται οι προεκλογικές δεσμεύσεις και οι αποφάσεις του ανώτατου θεσμικού οργάνου του δήμου- αλλά και προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας (αμφότεροι οι προαναφερόμενοι έχουν ορκιστεί πίστη στους νόμους και στο Σύνταγμα της χώρας, πρέπει να εξασφαλίζουν τα συμφέροντα των πολιτών, αφού πληρώνονται και έχουν διοριστεί από αυτούς και ως εκ τούτου οφείλουν να μην συναινούν και προσυπογράφουν οποιαδήποτε εκτροπή που δεν πραγματώνει την λαϊκή κυριαρχία, σφετεριζόμενη την εμπιστοσύνη, αλλά και την δικαιολογημένη άγνοια των πολιτών σε ορισμένες περιπτώσεις, που είναι σίγουρο, πως αν γνώριζε την δράση τους, θα τους είχε εξαιρέσει από τις θέσεις τους) και εξαπάτησης του εκλογικού σώματος, η οποία τελείται μέχρι σήμερα, και άρα συνεπάγεται η εν γνώση τους τέλεση του κατ’ άρθρον 135 Π.Κ. εγκλήματος, όπως προκύπτει και από τα πλαίσια που θέτουν τα άρθρα 134α και 134β.
Στο στόχαστρό του οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες
Οι ασθενέστεροι που έχουν μπει στο στόχαστρο της φερόμενης ως «εγκληματικής πολιτικής οργάνωσης» είναι, οι οικονομικά ασθενέστεροι, τα παιδιά, οι γυναίκες, τα ΑΜΕΑ, των οποίων παραβιάζονται τα θεμελιώδη δικαιώματα τους, όπως της προσιτής μετακίνησης, της εργασίας και της πρόσβασης στα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα, εξ’ αιτίας της πολιτικής βίας που υφίστανται!
Για την υποχρεωτική προστασία των δικαιωμάτων όλου του κοινωνικού φάσματος, αλλά και της προάσπισης της δημοκρατίας, πρέπει να αχθεί στην Δικαιοσύνη και να επιβληθεί η εσχάτη των ποινών στην τοπική εγκληματική οργάνωση που δρα με τον μανδύα της πολιτικής παράταξης.
...ανοικτή ακρόαση και υπάρχει αυτήκοους μάρτυρας
Αξίζει να σημειωθεί πως ποτέ κανένα μέλος της φερόμενης ως «εγκληματικής οργάνωσης» (είτε βρίσκεται στη διοίκηση του δήμου, στον ΟΣΕ, στην ΕΡΓΟΣΕ, στην περιφέρεια Πελοποννήσου, ή αξιωματούχος στο υπουργείο Μεταφορών) δεν διέψευσε τις βαρύτατες καταγγελίες εις βάρος του, δεν κινήθηκε νομικά κατά της κίνησης για την σύνδεση του Λουτρακίου με τον προαστιακό, αλλά ούτε και μπόρεσε να αποδείξει με τις πράξεις του, το αντίθετο, γεγονός που επιβεβαιώνει με τα πιο φωτεινά χρώματα, το αληθές περιεχόμενο των εις βάρος τους καταγγελιών.
Οψόμεθα εις Φιλίππους και αυτό το επισημαίνεται όχι με εκδικητική προειδοποιητική διάθεση.
Υ.Γ. 1: Και η απραξία αλλά και η αβουλία, μπρος σε ωμές παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων, μπορεί να γίνει νάρκη που μπορεί να τινάξει συθέμελα την κοινωνία στον αέρα.
Υ.Γ.: 2 Μην ψάχνετε βαθυνούστατες πολιτικές αναλύσεις και διανοητικούς σαλτιμπαγκισμούς για να δραπετεύσετε από τις ποινικές σας ευθύνες που είναι ορατές ακόμα και από τυφλό.
* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας και επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών & Φορέων για την Έλευση του προαστιακού Σιδηροδρόμου στην οδό Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: