Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Επίσχεση εργασίας στο εργοστάσιο «Γενική Καλωδίων ΑΦΟΙ Ορφανίδη»


Επίσχεση εργασίας έχουν ξεκινήσει εργαζόμενοι στο εργοστάσιο παραγωγής καλωδίων που εδρεύει στα Ίσθμια Κορινθίας με το όνομα «Γενική Καλωδίων ΑΦΟΙ Ορφανίδη ΑΒΕΤΕ».
Οι πρώτοι 20 ξεκίνησαν από το Νοέμβρη του 2014, στη συνέχεια έκαναν και άλλοι 10 περίπου εργαζόμενοι. Για τον 1 χρόνο έλαβαν το επίδομα από τον ΟΑΕΔ το οποίο τελείωσε τον περασμένο Νοέμβρη για τους 20 πρώτους και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.
Οι εργαζόμενοι από το τέλος του 2013 έως και σήμερα βρίσκονται σε συνεχή δοκιμασία. Η εργοδοσία έδωσε αναγκαστικές άδειες, στη συνέχεια άδειες άνευ αποδοχών και τον Απρίλη του 2014 σταμάτησε να καταβάλλει τα δεδουλευμένα.
Η εργοδοσία έχει αφήσει συνολικά 60 οικογένειες στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα χωρίς να ενημερώνει για το τι προτίθεται να κάνει για το μέλλον της εργασίας τους. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αδιέξοδο γιατί δεν μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες και η κατάστασή τους θα επιδεινωθεί αν στερηθούν και αυτό το μικρό επίδομα.
Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Κορινθίας «Ήφαιστος» ζητά την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους εργαζόμενους ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, ενώ τη Δευτέρα 21 Δεκέμβρη θα έρθουν στην Αθήνα για παράσταση στο υπουργείο Εργασίας στις 10 το πρωί, ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: