Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή





 
                         
                                    ΘΕΑΤΡΟ  ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ
 

Ποδαρικό για το 2016 το ανανεωμένο μουσικό σχήμα ‘’ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ’’ με την μουσική
παράσταση, αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή,  «Θα ‘ταν 12 του Μάρτη…»

                                  Κυριακή 17 Ιανουαρίου  ώρα 8:30 μ.μ

     Κρατήσεις θέσεων τηλ.θεάτρου  27410 86330

«Κάπου νυχτώνει και ο ήλιος παγώνει…» ήταν οι πρώτες λέξεις από τους στίχους του ίδιου του Κουγιουμτζή έτσι όπως τους ερμήνευσε η αισθαντική φωνή του Θοδωρή Νικολάου στο αφιέρωμα που έγινε στις 20 Δεκέμβρη. Τα τραγούδια πλημμύρισαν το χώρο και ο κόσμος τραγουδούσε μαζί μας. «Ένας κόμπος η χαρά μου…» και ο Στάθης Μαραγκός μας γαλήνεψε με τους ρυθμούς του τάγκο. Σαν να το ‘ξερε ο Κουγιουμτζής συνέθεσε την ημερομηνία θανάτου του. «Θα ‘ταν 12 του Μάρτη». Οι νότες από το πιάνο του Χρήστου Τσαντούλη και εκεί η Νανά Νικολάου μας περιέγραψε με την ερμηνεία της το ταξίδι των στίχων. «Κάπου στα Πετράλωνα» βρεθήκαμε λίγο πιο με παρέα τον Θοδωρή Δ. Νικολάου και το μπουζούκι του. «Πού ‘ναι τα χρόνια, ωραία χρόνια..» και ο Νίκος Γιαννάκης με την κιθάρα του έδινε το ρυθμό με τα δάχτυλά του, ενώ ο Δημήτρης Νικολάου σιγόνταρε με το απαλό άκουσμα του μπαγλαμά.
Την ατμόσφαιρα αυτή με όμορφα λόγια θα μεταφέρουμε στο φιλόξενο χώρο του Θεάτρου Περιγιαλίου Κορινθίας.
Ο Γόρδιος Δεσμός και οι φίλοι του παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση
«Θα ‘ταν 12 του Μάρτη…» - Αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή
Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 20.30 στο Θέατρο Περιγιαλίου Κορινθίας.
Ο Γόρδιος Δεσμός τιμά το Κορινθιακό κοινό. Το μουσικό σχήμα μας παραμένει πιστό στην υπερεικοσαετή πορεία του και επιμένει να τιμά το καλό ελληνικό τραγούδι.
Στις 17 Γενάρη θα γίνει ένας συγκερασμός μουσικών και καλλιτεχνών, ο Γόρδιος Δεσμός και οι φίλοι του μετά και την επιτυχημένη εμφάνισή τους στη μουσική σκηνή «Ρυθμός stage» στην Αθήνα.
Συμμετέχουν αλφαβητικά:
Νίκος Γιαννάκης –κιθάρα
Στάθης Μαραγκός – κρουστά, φωνή
Δημήτρης Νικολάου – μπαγλαμάς, κείμενα
Θοδωρής Δ. Νικολάου – μπουζούκι, κιθάρα, φωνή
Χρήστος Τσαντούλης – πιάνο
Τραγουδούν ο Θοδωρής Νικολάου και η Νανά Νικολάου.
Αφορμή το αφιέρωμα που θα γίνει στο μεγάλο συνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή (1932 - 2005) για τα δέκα χρόνια από το θάνατό του (2005 - 2015).
Λίγα λόγια για τον Σταύρο Κουγιουμτζή:
Με σπουδές πιάνου ο Στ. Κουγιουμτζής εργάζεται από το 1952 ως πιανίστας, για λόγους βιοπορισμού, σε νυχτερινά κέντρα της Θεσσαλονίκης, όπου γεννήθηκε.
Εμπνευσμένος μελωδοποιός και στιχουργός τραγουδιών όπως τα «Μη μου θυμώνεις μάτια μου», «Αν δεις στον ύπνο μου ερημιά», «Που ‘ναι τα χρόνια», «Ο ουρανός φεύγει βαρύς». Από το 1960 συνεργάζεται με τους ανερχόμενους τότε τραγουδιστές Γ. Πουλόπουλο, Γ. Νταλάρα, Χ. Αλεξίου καθώς και με στιχουργούς και ποιητές όπως οι Μ. Ελευθερίου, Σ. Τσώτου, Γ. Θεμέλης κ.ά. και μας δίνει έργα αξεπέραστης αισθητικής που βρήκαν τη θέση τους στο στόμα και την καρδιά των Ελλήνων και σημάδεψαν το ελληνικό τραγούδι.
Πέθανε σε ηλικία 73 ετών στις 12 Μαρτίου του 2005 (τι σύμπτωση.. «Θα ‘ταν δώδεκα του Μάρτη» είναι ένα από τα υπέροχα τραγούδια του σε στίχους Μιχάλη Μπουρμπούλη).


Δεν υπάρχουν σχόλια: