Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Εισβολή στο στούντιο της ΕΡΤ την ώρα του δελτίου ειδήσεων με την Λιάνα Κανέλλη - Τραυμάτισαν εργαζόμενο - Εγκλωβισμένοι αναρχικοί στο υπόγει

ο

Εισβολή στο στούντιο της ΕΡΤ την ώρα του δελτίου ειδήσεων με την Λιάνα Κανέλλη - Τραυμάτισαν εργαζόμενο - Εγκλωβισμένοι αναρχικοί στο υπόγειο

- Το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ είχε εορταστικό χαρακτήρα για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της κρατικής τηλεόρασης
- Την παρουσίαση ξεκίνησε η Λιάνα Κανέλλη και όχι ο Πάνος Χαρίτος που είναι ο κεντρικός παρουσιαστής
- Μετά το διάλειμμα για διαφημίσεις, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων δεν ξεκίνησε κανονικά και άρχισε να παίζει βίντεο ντοκιμαντέρ για τα 50 χρόνια της ΕΡΤ
- Η ομάδα Ρουβίκωνας εισέβαλε στο στούντιο της ΕΡΤ και απαιτούσε να διαβάσει ένα κείμενο
- ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

Η ομάδα αναρχικών Ρουβίκωνας για άλλη μία φορά έκαναν μία εισβολή στο στούντιο της ΕΡΤ, την ώρα που η Λιάνα Κανέλλη και ο Πάνος Χαρίτος παρουσίασαν το δελτίο ειδήσεων, με αφορμή τα 50 χρόνια από την ίδρυση της δημόσιας τηλεόρασης.
Η ΕΡΤ λόγω των 50 ετών από την λειτουργία της είχε μία έκπληξη για το κοινό με κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων να εμφανίζεται η Λιάνα Κανέλλη και όχι ο Πάνος Χαρίτος. Αυτό γιατί η Λιάνα Κανέλλη ήταν ένα από τα μεγάλα κεφάλαια της κρατικής τηλεόρασης.
Η πλέον βουλευτής του ΚΚΕ προλόγισε το πρώτο θέμα και ξεκίνησε το πρώτο βίντεο του δελτίου ειδήσεων . Στην επιστροφή εμφανίστηκε και ο βασικός παρουσιαστής Πάνος Χαρίτος αλλά τότε το ζωντανό πρόγραμμα διεκόπη απότομα και άρχισε να παίζει ένα βίντεο με την ιστορική αναδρομή από τη λειτουργία της ΕΡΤ.
Εκείνη όμως τη στιγμή μέσα στο στούντιο είχε εισβάλει η γνωστή ομάδα αναρχικών, Ρουβίκωνας η οποία επιτέθηκε στους εργαζόμενους και απαιτούσε να βγουν στον τηλεοπτικό αέρα και να διαβάζουν το κείμενό τους.
Μετά το άγριο συμβάν, οι πληροφορίες του NewsIt αναφέρουν πως η αστυνομία κατάφερε από τα 80 άτομα στην ομάδα Ρουβίκωνα να εγκλωβίσει στο υπόγειο του κτιρίου της ΕΡΤ περί τα 20 με 25 άτομα.
Οι δύο δημοσιογράφοι προσπάθησαν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και τους έλεγαν διαρκώς να τους παραδώσουν το κείμενο αυτό υποσχόμενοι πως θα το διαβάζουν εκείνοι στον αέρα. Οι αναρχικοί ήταν ανένδοτοι και τότε άρχισε να κλιμακώνεται η ένταση μέσα στο στούντιο της ΕΡΤ.
Σύμφωνα με όσα είπαν τόσο η Λιάνα Κανέλλη όσο και ο Πάνος Χαρίτος υπήρξε ένταση με κινητά να πετιούνται στον αέρα, ενώ όπως αποκάλυψε και η βουλευτής του ΚΚΕ, ένας εικονολήπτης τραυματίστηκε σοβαρά. Οι φωνές των αναρχικών ακούστηκαν μέσα στο στούντιο και τότε ο αέρας του δελτίου "έπεσε" και άρχισε ένα βίντεο.
Φανερά σοκαρισμένοι οι δύο δημοσιογράφοι περιέγραψαν άγριες σκηνές μέσα στο στούντιο της ΕΡΤ με τους αναρχικούς να πιάνονται στα χέρια με το προσωπικό ασφαλείας της ΕΡΤ και να πετούν ό,τι βρουν μπροστά τους.
Η ομάδα των περίπου 25 αναρχικών που είχαν εγκλωβιστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις, προσήχθησαν και μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: