Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Oριακά λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου





ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου αντιμετωπίζει σοβαρά και μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του με τις ελλείψεις τόσο σε ιατρικό - νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό όσο και σε τεχνολογικό - ιατρικό και τεχνικό εξοπλισμό.

Τα σοβαρά αυτά προβλήματα που οδηγούν το Κ.Υ. Λουτρακίου  να λειτουργεί οριακά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης και του τομέα της Υγείας που έχουν ακολουθήσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις.
Στην ίδια κατεύθυνση συνεχίζει και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται συνεχώς η Δημόσια Υγεία και να ενισχύεται η επιχειρηματική δράση με σκοπό το κέρδος και όχι την φροντίδα υγείας προς όλους. Την τελευταία 10ετία  έχουν αναπτυχθεί περίπου δέκα (10) ιδιωτικές μονάδες υγείας στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου.
Αποτελεί επικίνδυνη επιδείνωση για την υγεία του λαού το σχέδιο κατάργησης ή συγχώνευσης δημόσιων μονάδων Υγείας, που η συγκυβέρνηση βαφτίζει «αλλαγή του ρόλου  τους».
Αποτελούν πρόκληση οι διαφαινόμενες καταργήσεις των Κ.Υ, η ενδεχόμενη απόλυση μέσω της κινητικότητας - διαθεσιμότητας του ήδη ανεπαρκούς σε αριθμό υγειονομικού προσωπικού.
Δια στόματος Περιφερειάρχη Υγείας Πελοποννήσου διαφαίνεται η διακοπή λειτουργίας του Κ.Υ σε 24ωρη βάση και μετακίνηση των γιατρών στο Γ.Ν. Κορίνθου, καθιστώντας έτσι το Κ.Υ μία υπηρεσία που θα υπάρχει ένας γιατρός για να συνταγογραφεί μόνο φάρμακα και όταν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός τριπλασιάζεται και οι ανάγκες για φροντίδα υγείας γίνονται πιεστικές.
Ήδη το σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α Λουτρακίου με απόφασή του εκφράζει την έντονη αγανάκτησή του τόσο για την κατάργηση – υποβάθμιση του Κ.Υ, όπως και το κλείσιμο των ΙΚΑ, ΔΕΗ, ΟΑΕΔ και άλλων υπηρεσιών, που τους αναγκάζουν να μετακινούνται αρκετά χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν.  
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η Ε.Ε και οι επιχειρηματικοί όμιλοι στο χώρο της υγείας επιδιώκουν την υποβάθμιση-περικοπή των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τις λαϊκές οικογένειες, αφού για αυτούς σημαίνει  κόστος άρα και μικρότερο κέρδος.
Γι’ αυτό: Ενοχοποιούν και αφαιρούν ακόμα και από τα ελάχιστα υπολείμματα παροχών στη δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επιβάλλουν την περαιτέρω αύξηση των άμεσων και ανταποδοτικών πληρωμών για την αγορά ιατρικών, εργαστηριακών εξετάσεων, θεραπειών και φαρμάκων. Ενισχύουν τα μονοπώλια στην Υγεία και την επιχειρηματική δράση των συρρικνωμένων δημόσιων μονάδων, με ασθενείς που θα πληρώνουν ακριβά και εργαζόμενους υγειονομικούς που θα στοιχίζουν φθηνά, προκειμένου να εξασφαλίζεται η κερδοφορία των δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων και Κ.Υ.- επιχειρήσεων.
Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων τάσσεται κατά των συγχωνεύσεων – καταργήσεων των μονάδων υγείας  και εργαστηρίων και απαιτεί:
·     Να μην κλείσει, ούτε να υποβαθμιστεί το Κ.Υ Λουτρακίου
·     πλήρη κρατική χρηματοδότηση
·     καμία απόλυση-μετακίνηση ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού
·     προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης
·     πλήρη και σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό και παροχή όλων των υπηρεσιών υγείας απολύτως δωρεάν σε όλους ανεξάρτητα της ασφαλιστικής, εργασιακής, οικονομικής κατάστασης ανεξαρτήτως φύλου και φυλής, χρώματος και θρησκείας.
ΓΕΝΑΡΗΣ 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: