Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Ακυρώνεται η παρέλαση της 25ης Μαρτίου εξαιτίας του χτυπήματος στις Βρυξέλλες


tsoliadesΑναστάτωση έχει προκαλέσει στη χώρα μας η είδηση πως η κυβέρνηση αποφάσισε να ακυρωθεί η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, εξαιτίας της τρομοκρατικής επίθεσης του ISIS στις Βρυξέλλες.

Όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, ακυρώνονται τόσο οι παρελάσεις όσο και όλες οι υπόλοιπες εορταστικές εκδηλώσεις, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον περήφανο λαό του Βελγίου που δοκιμάζεται σκληρά μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, δεν είναι δυνατόν να χτυπιέται από τρομοκράτες η πρωτεύουσα των Μνημονίων και οι Έλληνες να κάνουν παρελάσεις και να χορεύουν τσάμικα στο Σύνταγμα, όπως έκαναν πέρσι.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ακόμα πως παρακαλεί τους Έλληνες να μην βάλουν στα μπαλκόνια την ελληνική σημαία.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η κυβέρνηση προτρέπει όλους τους Έλληνες να βάλουν στα μπαλκόνια τους μια σημαία του Βελγίου ή μια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μάλιστα, αναφέρεται πως καλό θα ήταν οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες, σε ένδειξη πένθους.
Όσοι δεν έχουν βελγική σημαία ή σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορούν να βάλουν μια αμερικανική ή μια τουρκική σημαία, ενώ καλό θα ήταν κάποιοι να βάλουν και μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους, για να δείξουμε πως η Ελλάδα τους αγαπάει όλους.
Η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει πως η ακύρωση της παρέλασης έχει σκοπό να ρίξει το ηθικό του λαού μας που είναι πολύ ανεβασμένο μετά την επιτυχία του τρίτου Μνημονίου.
Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει πως η ακύρωση της παρέλασης και των εορταστικών εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου δείχνει φόβο της κυβέρνησης για χτύπημα του ISIS στην Ελλάδα.
Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου επιβεβαιώνουν πως υπάρχει ο φόβος πως οι εορτασμοί για την 25η Μαρτίου θα μπορούσαν να προκαλέσουν την οργή των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.
Όπως ανέφερε συνεργάτης του πρωθυπουργού, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι Έλληνες επαναστάτησαν κατά των Τούρκων το 1821, οπότε οι τζιχαντιστές του ISIS μπορεί να πάρουν ανάποδες γιατί η Τουρκία τους εφοδιάζει με όπλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας είπε στους συνεργάτες του «δεν μπορούμε να κάνουμε παρελάσεις τώρα που ξεκινάει η τουριστική περίοδος και να προκαλέσουμε ένα τρομοκρατικό χτύπημα που θα διώξει τους τουρίστες».
Παρά την ακύρωση της παρέλασης και των εορταστικών εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου, οι Έλληνες θα επιτρέπεται να τιμήσουν την επέτειο της Επανάστασης με τον παραδοσιακό μπακαλιάρο και την σκορδαλιά.
Ελευθερία ή Θάνατος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: