Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

ΕΛΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ



 

       
Α’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                        ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

                   

Οι εκπαιδευτικοί του νομού Κορινθίας συνεχίζουμε να απαντάμε στη βαρβαρότητα του πολέμου με αλληλεγγύη, συνεχίζουμε να προτάσσουμε την ανθρωπιά απέναντι στις πολιτικές που υψώνουν φράχτες στους πρόσφυγες. Μετά τη συγκινητική ανταπόκριση στο κάλεσμα του Φθινοπώρου όπου υλικό για τις ανάγκες των προσφύγων γέμισε τις αίθουσες και τους διαδρόμους του Εργατικού Κέντρου, μετά την αξιέπαινη προσπάθεια των σχολείων της δυτικής Κορινθίας, όπου, με την υποστήριξη της Β’ ΕΛΜΕ, αυτές τις μέρες αποστέλλουν υλικό στην Ειδομένη, παίρνουμε ξανά τη σκυτάλη και δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας απέναντι στο δράμα των προσφύγων.
Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης στο παλιό κρεοπωλείο Σκάζα, στη Δημοτική Αγορά Κορίνθου, Κύπρου και Περιάνδρου γωνία ( χώρος που παραχωρήθηκε από τον Δήμο), κάθε πρωί (εκτός Κυριακής) 10:30 - 12:30 και Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα 18:00 - 20:00:

ΤΡΟΦΙΜΑ: Σπαγγέτι, Κριθαράκι, Χυμός ντομάτας, Ρύζι, Συσκευασμένα snacks, Μπισκότα, κρουασάν. Φρυγανιές, παξιμάδια, κριτσίνια, κουλούρια, κρακεράκια, συσκευασμένοι ξηροί καρποί, συσκευασμένα αποξηραμένα φρούτα, χυμοί σε ατομικές συσκευασίες, γάλα μακράς διάρκειας (με συντήρηση εκτός ψυγείου), παιδικές τροφές σε βαζάκια, κονσέρβες (εκτός χοιρινού), μπάρες δημητριακών.

ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ: Μπολάκια - πιατάκια μιας χρήσης, πλαστικά ποτήρια, πιάτα & μαχαιροπήρουνα, χαρτοπετσέτες, χαρτί κουζίνας, χαρτομάντιλα, χαρτί υγείας, μωρομάντηλα.

ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ: Αφρός ξυρίσματος, ξυραφάκια μιας χρήσης, σερβιέτες, πάνες παιδικές, αντισηπτικά μαντηλάκια, αντισηπτικό υγρό χεριών (μικρές συσκευασίες), σαπούνια, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες.

ΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ: Σακούλες σκουπιδιών, γάντια μιας χρήσης, μάσκες μιας χρήσης, χλωρίνη, απορρυπαντικά γενικής χρήσης.

ΓΡΑΦΙΚΗ ΥΛΗ: Μπλοκ ζωγραφικής, χαρτιά Α4, μπογιές (ξύλινες, παστέλ, μαρκαδόροι), μαρκαδόροι πίνακα.

            Καλούμε τα σχολεία της περιοχής μας σε πρώτη φάση να οργανώσουν, σε συνεργασία με τους μαθητές και τους γονείς, ομάδες συλλογής και διαλογής του υλικού ανά σχολική μονάδα ή ανά ομάδα σχολείων και σε δεύτερη φάση να προωθήσουν το υλικό στο χώρο συγκέντρωσης στο κέντρο της πόλης, οπού θα παραλαμβάνεται από συναδέλφους εκπαιδευτικούς μέλη των σωματείων μας και μέλη της «Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες, Πρωτοβουλία Κορινθίας». Όσα απομακρυσμένα σχολεία αδυνατούν να μεταφέρουν στην Κόρινθο το υλικό, που θα συγκεντρώσουν, παρακαλούμε να επικοινωνήσουν μέσω email (για τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας στο daskkorneo@gmail.com και για την ΕΛΜΕ στο aelmek@gmail.com), ώστε τα ΔΣ να αναλάβουν τη μεταφορά. Το υλικό θα συγκεντρώνεται μέχρι και την Παρασκευή 08/04/2016.
            Καλούμε, επίσης, τους συναδέλφους που επιθυμούν να βοηθήσουν εθελοντικά στη συγκέντρωση και στη διαλογή του υλικού ή να συμβάλουν στη δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά των προσφύγων που διαμένουν προσωρινά στο ξενοδοχείο «Ίσθμια», να επικοινωνήσουν μέσω email, δηλώνοντας τα στοιχεία τους και τις μέρες που μπορούν να βοηθήσουν. Οι ώρες για τη δημιουργική απασχόληση είναι καθημερινά 6-8μ.μ. στο χώρο του ξενοδοχείου. Ήδη κάποιοι συνάδελφοι έχουν ξεκινήσει. Ας δώσουμε λίγη χαρά στα αθώα αυτά πλάσματα και να τα κάνουνε να νιώσουν ότι στον ξένο τόπο που βρέθηκαν υπάρχουν ακόμα άνθρωποι!
            Ζητάμε για άλλη μια φορά τη στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας σε ένα κοινό σκοπό, την επιτακτική ανάγκη να στηρίξουμε τον διπλανό μας, τον άνθρωπο που δεν πρέπει να χάσει την αξιοπρέπειά του. Γιατί:

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: