Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Η νοσοκόμα του μέλλοντος θα είναι ανθρωποειδές ρομπότ - Δείτε που έφτασε η τεχνολογία (ΒΙΝΤΕΟ)

post-feature-image

Αυτή που βλέπετε στην φωτογραφία είναι η “Σοφία” και, σύμφωνα με την εταιρεία Hanson Robotics, θα είναι η τυπική νοσοκόμα σας κάποια στιγμή στο (όχι και τόσο μακρινό) μέλλον.


Η Σοφία είναι ρομπότ. Για τη ακρίβεια είναι ένα τόσο εξελιγμένο ρομπότ που στην πρώτη ματιά, το μπερδεύει κανείς με κανονικό άνθρωπο.

Σκοπός των επιστημόνων που την κατασκεύασαν ήταν η Σοφία να μοιάζει φιλική και προσιτή στους ανθρώπους. Έχει τη δυνατότητα να κάνει 60 διαφορετικούς μορφασμούς στο πρόσωπο, έτσι ώστε να επικοινωνεί καλύτερα με τους ασθενείς και τους γιατρούς. Κατανοεί σχεδόν πλήρως τον ανθρώπινο λόγο και με την εξαιρετική ρομποτική της μνήμη, μπορεί να αναπαράγει κάθε συζήτηση που έχει κάνει με κάποιον.


Στο λογισμικό της δεσπόζει ένας αλγόριθμος που την κάνει σταδιακά να μαθαίνει καλύτερα τις συνήθειες και την επικοινωνία με τους ανθρώπους γύρω της.

Η ιστοσελίδα της εταιρείας αποκαλύπτει ότι πρόσφατα ήρθε στην ρομποτική οικογένεια της Hanson και ο Τζόι Χάος (Joey Chaos), ένα ανθρωποειδές ρομπότ που λατρεύει να μιλάει για μουσική.


Δεν υπάρχουν σχόλια: